Blatul de bucatarie: cum alegi materialul?

Blatul de bucătărie are rolul de a înnobila mobilierul prin calitatea materialului, a finisajului și a prelucrării. În același timp pentru pasionații de gătit, este și cel mai greu de întreținut. Alegerea corectă a blaturilor de bucătărie poate fi dificilă (și costisitoare!).  Delta Studio vă pune la dispoziție designeri și arhitecți, astfel încât soluția aleasă să se armonizeze perfect cu spațiul dumneavoastră din punct de vedere estetic, iar specialiștii noștri tehnici au testat, au prelucrat și au ales modelele de blaturi de bucatarie care să vă satisfacă pe deplin cerințele, deținând propria fabrică de prelucrare de blaturi și piatră naturală, prin intermediul căreia se obține efectul dorit la o calitate înaltă și cel mai competitiv raport între calitate și preț.

Update mai 2020: am pregătit un articol informativ despre Blaturile de bucatarie din Quartz Compozit si tot ce trebuie sa stii despre ele.

Acumulând 18 ani de experiență în amenajări interioare și având propria fabrică de execuție mobilier, am dezvoltat în ultimii ani și divizia de prelucrare și montaj a blaturilor sau elemente finite pentru trepte, placări și glafuri.

c1

Experiența în timp ne face să recomandăm blaturi din:

Krion – Compozit (solid surface)

Quartz

Granit – Piatra Naturala

Stejar – Lemn Masiv

Blaturi Krion

KRION™ este o nouă generație de solid surface, dezvoltată de SYSTEMPOOL, companie membră a PORCELANOSA Grupo. Adaptabilitatea suprafețelor solide KRION™ face ca acest material inovativ să se preteze proiectelor de arhitectură și design dintre cele mai complexe, fie că este vorba de spații publice, fie rezidențiale.

Krion-ul se poate tăia pe diferite contururi și dimensiuni, poate fi combinat în planșe și termoformatat pentru a se obține diverse forme curbate. Extrem de rezistent și ușor de reparat, KRION™-ul necesită minimum de mentenanță. Materialul are un caracter antibacterian ce îl recomandă pentru spații în care igienă și sănătatea sunt prioritare – clinici, spitale, centre de sănătate sau chiar grădinițe. Este un mineral compact ce poate fi utilizat sub diferite forme gratie mixtului exclusiv de proprietăți. Este compus din minerale naturale (ATH: trihidrat de aluminiu) și un procentaj mic de rășini naturale cu rezistența sporită. KRION™ este un material ecologic, fiind 100% reciclabil – toate obiectele produse din KRION™ pot fi reutilizate în procesul de producție.

Preț:  începând de la 120 de Euro/metru liniar pentru grosime de 6 mm, în funcție de suprafață; începând de la 200 de Euro/metru liniar pentru grosime de 40 mm, în funcție de suprafață și tipul de prelucrare la margini.

hi panda store paris france

restaurant bambu salamanca spania

restaurant la termica almerica spania

restaurant tablanca salamanca spania

Gama de culori

5

Blaturi Quartz

Calitatea și rezistența acestui material sunt date de procentajul de 93% quartz din compoziție. Quartz-ul oferă o durabilitate mare în exploatare și este ideal pentru destinații de tip: bucătării, baruri, băi, etc. Suprafața materialului este neporoasă, astfel încât acesta nu se pătează și nu reține bacterii.

1

2

Quartz-ul este foarte rezistent la zgâriere și la atacul agenților chimici. Toate aceste calități sunt argumentate prin certificările internaționale LGA și FSN. Domeniile de aplicabilitate pentru acest material sunt: blaturi de bucătarii, baruri, pardoseli, trepte, placări de pereți, băi, recepții, etc. Materialul marca CIMSTONE este produs în Turcia de AKG Group, unul din principalii producători de quartz din lume. Acesta este furnizat prin Delta Studio, iar prin intermediul specialiștilor noștri vă putem oferi atât servicii de consultanță cât și de prelucrare și montaj.

4

Blat pentru bucatarie si placarea intre corpurile de mobilier si insula

blat pt bucatarie insula si loc de luat masa

Curățarea se face prin utilizarea unei simple lavete umede pe suprafață dorită. Principalele caracteristici ale acestui material sunt:

– duritate foarte mare datorată compoziției de 93% quartz;

– suprafața neporoasă și antibacteriană;

– rezistență la zgârieturi;

– paleta coloristică bogată;

– rezistența la acizi și lichide, precum vin, limonadă, ketchup, etc.

Preț: începând de la 160 de Euro/metru liniar cu grosimea de 20 mm; începând de la 180 de Euro/metru liniar pentru grosimea de 40 mm (cu îmbinare la 45 de grade), în funcție de suprafață și tipul de prelucrare.

Gama de culori în stoc

9

Alte culori disponibile la comandă

10

Blaturi Granit

Pentru clienții care preferă piatra naturală, vă prezentăm câteva modele de granit folosite uzual în amenajări de bucătarii, dar și pentru spații publice precum recepții, birouri, spații comerciale. Granitul este recomandat în special pentru trepte, scări, pardoseli, glafuri și pentru placarea pereților, iar datorită varietății culorilor și texturilor pot satisface exigențele oricărui utilizator.

În cazul bucătăriilor, blaturile din granit reprezintă varianta cea mai competitivă ca preț în comparație cu blaturile din quartz sau compozit. Granitul folosit pentru blatul de bucătărie poate fi asortat cu ușurință cu alte elemente precum pardoseala, placarea pereților, glafurile, etc. În funcție de preferințe, finisajul cantului se poate realiza în mai multe tipuri de profil, acestea fiind valabile și pentru blaturile din quartz.

Preț: începând de la 115 de Euro/metru liniar în funcție de tipul de prelucrări și dimensiuni.

Tipuri de prelucrare Granit sau Quartz

12

1

blat de bucatarie placare pereti si glaf

blat de bucatarie si de masa

blat de bucatarie si insula

blat pentru lavoar

blat si plinta de bucatarie 2

Blaturi Stejar

Delta Studio va oferă posibilitatea de a alege lemnul masiv ca material pentru blatul de bucătărie. Stejarul se poate folosi integral pentru blat, dar și ca accesoriu sau extensie de blat. Lemnul este finisat și lăcuit, iar grosimile pot fi de 40mm, 60mm; 80mm sau 100mm. Odată stabilit materialul brut se poate opta pentru baițuri și lacuri diferite, în funcție de preferințe.

Stejarul este un lemn prețios, de calitate superioară. Acesta este utilizat des în industria construcțiilor, a amenajărilor și a mobilierului, datorită rezistenței sale la uzură și a conductivității termice bune. În industria mobilei este cunoscut ca fiind lemnul masiv cu cele mai puține deformări în timp.

Preț: începând de la 170 de Euro/metru liniar pentru grosime de 40mm, lăcuite (tratate pentru rezistență la aburi și umezeală), finisaj natur, iar pe o grosime de 80 mm, aceleași caracteristici se ajunge și la 189 de Euro. Prețurile este pentru lălțimea standard de 600 mm. Pentru alte dimensiuni se va calcula oferta în funcție de proiect.

1 2

Îmbinarea a mai multor tipuri de blaturi, poate deveni chiar interesantă! Mai jos, puteți remarca o bucătărie în care blatul din compozit alb se asociază perfect cu prelungirea de bar din lemn masiv de stejar împreună cu cuartzul ales pentru protecție în dreptul plitei!4 29

Pentru mai multe informații, detalii și valorile discount-urilor care se pot aplica, vă invităm să contactați reprezentanții DELTA STUDIO.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.