Cand mozaicul devine Arta – Bisazza la CERSAIE 2015

Am fost nerabdatori sa ajungem la standul Bisazza de la Cersaie 2015, lansarile acestora fiind mereu spectaculoase. Curiozitatea ne-a fost rasplatita cu o amenajare demna de galeriile unui muzeu de arta – designeri celebri semneaza colectii inovatoare, in stiluri unicat, ce se adauga portofoliului exclusivist al companiei italiene.

Preview-ul pentru anul 2016 enumera mozaicuri create de nume celebre din domeniu, ca Studio Job, Patricia Urquiola, Marcel Wanders, Tricia Guild si Carlo Dal Bianco, plus doua linii noi din colectia CEMENTILES, semnate de Tom Dixon si India Mahdavi.

COLECTIA MOSAICO 2016

MARCEL WANDERS

Designerul a creat imprimeul Tulips Grey, o reinterpretare contemporana a traditionalei lalele olandeze. Pe un fundal gri, ornamentul de lalea gigant (creat digital) domina decorul de mozaic din sticla taiata manual, dupa o tehnica artizanala. Inovatoare este si sticla mata, introdusa acum de Bisazza in colectiile sale.

12049582_10153796296223984_5821909138788842854_n

STUDIO JOB 

Noul decor Perished creat de Studio Job are un stil neogotic: imprimeul grafic include schelete de animale reale si imaginare, intr-un dans ironic al mortii. Designul creat digital este disponibil in doua versiuni – Perished White si Perished Rose Gold, cel din urma realizat din placi de mozaic din aur rosu, introdus pentru prima oara intr-un decor.

Perished Rose Gold_design Studio Job_still_total5

Perished Rose Gold_design Studio Job_still_total

PATRICIA URQUIOLA

Scene din viata rurala a secolului al XVIII-lea sunt incluse in modelul Jardin Gris, creat cu aur alb si mozaic de sticla, expus la Cersaie in versiunea cu gri. Designerul spaniol interpreteaza una dintre cele mai faimoase teme din lumea textilelor franceze: Toile de Jouy.

_Jardin Gris_design Patricia Urquiola_still_total.jp

CARLO DAL BIANCO

Modelele de mozaic imaginate de designerul italian sunt inspirate de curentul romantic si evoca lumea florilor intr-o maniera delicata: Fabric Blue Oro si Fabric Rose Oro sunt clasice, iar Dalia Blu este un model contemporanizat.

Dalia Blu_design Carlo Dal Bianco_still.2

TRICIA GUILD

Fondatoarea companiei britanice Designers Guild este un nume puternic in sfera designului mondial. Colaborarea cu Bisazza mizeaza pe motive florale, cu imprimeuri sofisticate, ce pastreaza un aer poetic si rafinat: cascade de flori, oaze exotice si compozitii naturale pline de romantism.

Charlottenberg A_design Tricia Guild f

Charlottenberg A_design Tricia Guild3

COLECTIA CERAMICA 2016

MARCEL WANDERS

Placile ceramice reliefate Frozen Garden sunt disponibile in finisajele Gold si Platinum, create din aur si platina, dupa tehnici traditionale de prelucrare a metalelor pretioase. Decorurile pot fi imbinate cu placi albe sau negre, rezultand placaje pline de eleganta.

6. WANDERS

Gold Frozen Flower_design Marcel Wanders_still.

COLECTIA CEMENTILES 2016

TOM DIXON

Noua linie semnata de faimosul designer englez are un stil grafic Pop si este disponibila in doua dimensiuni – patrate de 20×20 cm si hexagoane de 20×23 cm, toate fabricate 100% manual. Elementele decorative sunt o reinterpretare artistica a elementelor iconice londoneze: caramizi, tevi, picaturi de ploaie sau fisuri in asfalt.

3. TOM DIXON

7. DIXON

 

INDIA MAHDAVI

Colectia exprima universul creativ, eclectic, ludic si usor satiric al designerului francez. Motive optice grafice, cu linii simple, combinatii indraznete de culori pure, compun decoratiuni inspirate de cultura Pop a anilor ’70.

1 INDIA 2

Cementiles_Domino_design India Mahdavi

Cementiles_Pill Cocktail_design India Mahdavi.j

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.