Cum decoram casa cu ceramica: gresie si faianta unde nici macar nu ai fi crezut!

După succesul din articolul anterior pe această temă, să vorbim despre folosirea placărilor ceramice în toată casa. Facem acest lucru oferindu-vă câteva sfaturi despre cum să decorăm locuința cu acest material, arătând că gresia nu este un material destinat doar băii și bucătăriei…

În dormitor

Te-ai mai gândit la această soluție până acum? Plăcile ceramice, decorate fantezist, pot deveni soluția care îți vor scoate dormitorul din anonimat. Rezultatul, ca unul din fotografie este unul destul de surprinzător!

Fap-cemento

10386992_10152416067296818_3597537696835916251_o

FAP ceramiche

Aici patul a fos ales în același spirit vintage precum și stilul placării ceramice. Nota industrială este vizibilă, covorul ceramic eclectic devine elementul care face diferența!

Dar, haideți să ne mutăm atenția asupra pereților, ce spuneți de puțină geometrie în libertate? Deoarece aceste hexagoane, de exemplu, formează imaginea unui stup de albine pe fundalul alb al peretelui.

Cersaie_2014_ultime_tendenze_colori_decori_vintage_Bologna_15_oggetto_editoriale_720x600

Ragno

42005_03

Ragno

Ceramica nu a fost niciodată atât de modernă: ceea ce vedem este defapt un design perfect în stil contemporan, potrivit pentru un apartament mic, un loft (openspace) – spații care comunică între ele. Rămânând pe aceeși temă, pe tonuri calde și învăluitoare, ce părere aveți de acest model? Suișuri și coborâșuri par a defini forme neregulate, dar interesante, pornind de la partea inferioară a peretelui. După cum se vede din exemplul de mai sus, decorul încăperii este deliberat mai simplu, pentru ca peretele pe care este așezat patul, să fie cel mai distinctiv.

În zona de Zi

Cine s-ar fi gândit că îmbinarea unor plăci în stil Patchwork și placarea pereților cu o ceramică reliefată poate să obțină un efect atât de interesant? Iată cum canapea – piesa de mobilier cea mai importantă dintr-un linving, iese în evidență pe fundalul ritmat fie din desenul pardoselii, fie din textura peretelui.

3df40582fb8c13e8c7fd0f356b701773

FAP Ceramiche

De asemenea, în camera de zi sau în zona locului de luat masa, putem gândi frumoase acoperiri ceramice, de un efect esențial. Ceramica, de aceeași fantezie de fagure, precum am văzut deja în dormitor, aici fiind combinată cu o gresie porțelanată cu inspirația în lemnul natural.

Ragno zona de zi

Ragno

max1024_Ragno_RewindWoodplace_4

Ragno

natucer-4

Natucer

Dar dacă suntem fani ai culorilor și al fanteziilor colorate, nu am putem lăsa să ne scape acest model de plăci ceramice. După cum putem vedea aici, noul clasic al placărilor ceramice reușește să se integreze în tendințele momentului, mai ales alături de un mobilier colorat!

În zona de Intrare

Să fim sinceri, intrarea este acea parte a casei pe care avem tendința de a o trece un pic cu vederea.  Un destin cam nedrept hotărât asupra intrării noastre, din moment ce ar trebui să arate la nivel vizual de bun-venit, pentru oaspeții noștri și pentru noi de fiecare dată când ne întoarcem acasă.

max1024_1 la intrare

Deci, o soluție, precum în fotografia ce ne prezintă un hol de intrare, mari sau mici: un covor de jocuri ceramice geometrice, care amintesc culorile alese pentru pereți și mobilier.

Efecte 3D

Efectele 3D ale acestor plăci ceramice în culori calde te lasă cu adevărat sedus. Nu le-ai vedea perfecte pentru zona intrării și tu?

128 fap creta pentru hol

Poate suntem iubitori de un alb complet. În acest caz, ne propunem acest proiect, în care plăcile ceramice formează un joc de lumină și umbră într-un stil mai degrabă minimalist, decât clasic.

Hannover BLANCO – Porcelanosa

În cadrul Biroului

Și dacă ne ducem în alte zone din cadrul locuinței, cu siguranță nu te-ai fi gândit la o decorare cu ceramică pentru zona de studiu. Pentru această s-au ales tonuri sobre, dar cu o mică surpriză…

firenze6-part1-small birou

natucer_24

Natucer

thumbs_62025-440206-Kubik_by_Natucer_.jpg.1064x0_q90_crop_sharpen

DET-DUCHA-CONCRET-ROMA_B

Façon-Mondrian-NATUCER-Mondrian

Natucer

Privind atent, putem aprecia cum se îmbină și ce desene detaliate decorează gresia. Deși nuanțele de gri domină cromatic modelul de gresie, forma hexagonală și pattern-ul acestora le scoate din anonimat.

Astfel, ajungem la sfârșitul articolului nostru. Dacă sunteți în căutare de modele noi, similare de gresie și faianță, pentru baie și bucătărie, va recomandăm să aruncați o privire în acest articol.

Lectură plăcută!

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.