Hot Food & Bar Studio un concept unic

arh. Alina Stoian de la biroul 2Deco

arh. Alina Stoian

Dacă ești pasionat de gătit sau doar curios să vezi ce înseamnă calitatea smart luxury pentru o bucătărie fabricată în România de către Delta Studio, merită să vizitezi Hot Food & Bar Studio aflat în incinta mall-ul AFI Palace Cotroceni. Dar ce este acest loc? Unul cu totul special, unde poți să savurezi preparate gustoase, poți să înveți să gătești sau pur și simplu să te simți bine. Arhitecții de la 2Deco, coordonați de arh. Alina Stoian au conceput pentru toate aceste activități un spațiu multifuncțional unde totul se întâmplă la vedere, deci bucătăria nu e ascunsă, ci din contră este chiar zona de atracție a studioului. Hai să-ți spunem mai multe despre proiect, căci e absolut unic la noi în țară.

smartluxury.ro despre Hot Food & Bar Studio Arhitectura 2Deco (4)

Un grup de chefi bucătari Petru Buiuca, Alex Cirtu, Mehrzad și Sony San, inițiatorul acestui proiect, te ghidează în a descoperi tainele și plăcerea gătitului. Se pot înscrie câte 15 cursanți deodată, iar un curs durează 120 de minute. Deci poți petrece timp de calitate la mall. Mai mult, spațiul a fost gândit să poată fi închiriat pentru a găzdui diverse evenimente, dar el fucționează și ca restaurant, deci un loc plin de viață. Acum, în acest spațiu public, arh. Alina Stoian și echipa de la 2Deco au creat un ambient care să facă față tuturor activităților specifice în cei 90 de metri pătrați disponibili.

smartluxury.ro despre Hot Food & Bar Studio Arhitectura 2Deco (1)

Inedit este faptul că totul se întâmplă la vedere, este ca și cum ai găti acasă sau în bucătăria unui prieten. Diferența este că dotările sunt profesionale, există un bar full service, dar și o zonă de mese destinată cursanților și clienților ce doresc să se relaxeze în afara orelor de curs. Bucătăria este deschisă către public, cu toate plitele și cuptoarele la vedere.Cuptoarele sunt montate cu ușa de acces către zona de mese, iar preparatele sunt tranșate, tăiate, curățate și gătite în fața clienților. Pentru fiecare cursant a fost gândit un spațiu propriu de prepare și ornare cu acces la toate zonele funcționale ale unei bucătării. Și pentru că meniul se schimbă zilnic, pe ecranul din zona de cooking se scrie cu mâna.

smartluxury.ro despre Hot Food & Bar Studio Arhitectura 2Deco (5)

Cei de la biroul de arhitectură 2Deco au folosit materiale plăcute, precum lemn, în nuanțe calde de stejar, blaturi albe din Corian, accente de verde crud pe anumite zone de fronturi la dulapuri și au păstrat tavanul industrial de grinzi metalice. Alina Stoian de la 2Deco spune că proiectul a fost o provocare pentru ei, fiind unic în România și a devenit unul dintre preferatele lor. Și dacă mobila a fost realizată pe comandă la Delta Studio și fabricată în România, dotările de bucătărie sunt tot de top de la Franke. Pentru acest proiect s-au alăturat și alți parteneri precum Decorium, care a furnizat tot ce înseamnă veselă și tacâmuri, şi Fuchs, cunoscut producător de condimente. Este cu adevărat un loc inedit, iar bunădispoziția de aici este de-a dreptul molipsitoare. Un concept smart luxury, care este clar unul tare drag nouă. Felicitări arhitecților de la 2Deco pentru ambientul primitor pe care l-au creionat aici!

smartluxury.ro despre Hot Food & Bar Studio Arhitectura 2Deco (6)

smartluxury.ro despre Hot Food & Bar Studio Arhitectura 2Deco (3)

smartluxury.ro despre Hot Food & Bar Studio Arhitectura 2Deco (2)

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.