Modele gresie și faianță baie și bucătărie: Minuni ale ceramicii în casă

În acest articol abordăm subiectul: modele gresie și faianță baie și bucătărie.

Placările, atât în baie cât și în bucătărie, sunt de cele mai multe ori asociate cu un anumit material: ceramica. Motivele: rezistența la apă, rezistența la zgârieturi, ușor de curățat și versatilitatea. Faianța și gresia porțelanată sunt tipuri speciale de ceramică, rezultatul unor procese tehnologice care au la bază particulele minerale ce o compun. Indiferent dacă locuința noastră este modernă, contemporană sau clasică, gresia și faianța vor găsi întotdeauna locul care, până recent, este fie în bucătărie, fie în baie.

Problema este că, de cele mai multe ori, precum toate piesele arhicunoscute, modelele se repetă. Sunt toate la fel și culorile se repetă la fel de plictisitor. Tendințele actuale sunt de întoarcere la clasici și unde s-au descoperit minuni ale acoperirii suprafețelor cu ceramică…

Modele gresie și faianță baie – un clasic de revăzut

Natucer – Provenzal Compo

Este adevărat că se cere din ce în ce mai multă faianță albă. Acest lucru însă nu reprezintă un bun necesar. Nu trebuie neapărat să monopolizeze întreaga baie. Soluția pe care v-o prezentăm aici este un exemplu magnific de eclectism și rafinament. Zidăria pereților devine suprafața suport unei fantezii ceramice hexagonale minunate: un fundal alb, pe o cascadă de forme colorate cade pe podea. Picături hexagonale calde, pe perete se transformă în alb, amintind de eleganța unui un spațiu nobil, igienizat.

Natucer – Provenzal Compo

Natucer – VIVA Hexagonal

Modele gresie și faianță baie – Efecte 3D în baie

Modele gresie și faianță baie și bucătărie – Gresia porțelanată

Gresia porțelanată este întotdeauna o soluție bună, atât pentru pardoseli, cât și pentru pereți. Acoperirile, în acest tip special de ceramică, cu toate că nu este galuzurată, dar nici nu există riscul săririi smalțului, este antiderapantă și are un aspect satinat. Calitățile acestui material sunt numeroase: un plus față de rezistență la uzură, schimbări de temperatură și apă – un puternic efect antiderapant (alunecare).

Natucer – Europe mix

Pardoseala din imaginea combină confortul calităților enumerate anterior pentru un efect plin de culoare și un stil unic, care imită tradiționalele tipuri de gresii tip cemento. Stereotomia a permis inserția unui covor frumos de plăci decorative. Aici gresia îmbină stilul industrial al cimenturilor, stil care permite combinația ideală dintre clasic și modern.

FAP Ceramiche – Terra

Efectul Patchwork

Aducând într-o ecuație nouă mereu clasicul, combinând tradiționalele plăci ceramice albe de mici dimensiuni cu noua fantezie patchwork, rezultă un efect complet nou în spațiile noastre.

Plăcile ceramice în bucătărie

Alegerea gresiei și a faianței pentru bucătărie oferă toate avantajele menționate pe scurt la începutul articolului. După cum am văzut, culoarea joacă întotdeauna un rol foarte important: spațiul dobândește interes și diversificare, crește și câștigă mult datorită paletei largi de nuanțe pastelate și delicate.

FAP Ceramiche – Noutăți Cersaie 2014

PORCELANOSA – Antique Acero si Liston Oxford Natural pentru placarea peretilor

Pentru pereți…

Având plăci ceramice pe peretele bucătăriei în fața chiuvetei și plitei este o nevoie dictată de necesitate, pe care o putem, transforma în ocazia perfectă de a a face un ”fashion statement” – o declarație de stil și design în bucătărie. Aici, tradiția meșterilor toscani a fost unită cu inovațiile tehnice și reinterpretarea modernă a epocii vintage, astăzi și mai mult în vogă.

Geometria este întotdeauna un ajutor valid, pentru că este în măsură să dea ideea de ordine și armonie, fără a face pereți plictisitori, din contră chiar îi dă un plus de atitudine peretelui din dreptul blatului de lucru!

FAP ceramiche – Noutăți Cersaie 2014

Natucer – Life-Arq (architectural collection)

… și pentru pardoseli, fascinatul vintage al gresiei!

Ca și pentru pereți, pardoselile ceramice pot reprezenta cheia scoaterii din anonimat a bucătăriei noastre. Aici tonalitatea caldă a paletei cromatice pentru ceramică poate fi alternată, ca într-o fantezie proaspătă și tânără.

Natucer – Plume

În schimb, în caz de se dorește o tonalitate clară și cât mai uniformă, nu vom fi dezamăgiți! – poate că bucătăria noastră este foarte mică, sau poate pentru că albul pare întotdeauna cea mai bună soluție.

În acest caz, este bine de știut că ne putem juca pe nuanțe de gri, de alb unt, permițând suprafețe ”în mișcare” cu decoruri în culori pastelate. Nu este un efect rău, nu?

Tendințele estetice care se regăsesc în cele mai recente colecții ale furnizorilor, colaboratori cu DELTA STUDIO, sunt potrivite pentru băi și bucătării, dar și pentru alte spații ale locuinței! Mai multe despre această idee în următorul articol 😉

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.