Stairs emotion

Inainte de toate, când se alege o scară pentru propria casă trebuie luat în calcul că, independent de formele, dimensiunile şi materialele ce ajută la realizare, scările interne pot fi impartite în două tipologii: sunt cele din zidarie, de obicei construite la faţa locului, care sunt executate după un proiect şi cer un spaţiu mai mare şi cele cu structură prefabricată din metal sau alte alternative similare. Ultimele sunt versatile, uşoare şi compacte.

cosmindragomir_intMogosoaia_XL_001

Astăzi, odată cu progresul cercetărilor materialelor, gama de produse disponibilă este cu adevărăt vastă: produsele nu se diferenţiază doar prin formă şi materiale, ci şi prin stil, care devine elementul caracterizant al interiorului unei case. Scara nu mai reprezintă astăzi doar o legătură verticală între două etaje, ci se transformă într-un propriu obiect de amenajare. Odată cu utilitatea ei, toate aspectele stilistice şi structurale fac din acestea protagonistele casei.

R4 Dining

Arhitectura scărilor este rafinată şi pretenţioasă. Pentru spaţiile interne există posibilitatea de a trasforma spaţiul de sub ele în locuri de depozitare printr-un design creativ. Un minim sistem de etajere sau un complex ansamblu de spaţii de depozitare pot să folosească la maxim acest spaţiu ce foarte adesea este neglijat. Este foarte adevărat că în unele condiţii, a nu interveni asupra spaţiului de sub scară are ca scop punerea în evidenţă a treptelor şi a jocului volumetric. Acest model este folosit mai ales în cazul scărilor fără balustradă.

home (40)

Materialele folosite pentru îmbrăcarea scărilor trebuie să fie plăcute şi rezistente în timp. Pentru outdoor, tendinţa este de a folosi piatră naturală, în special marmură şi granit, material care a început să intre din ce în ce mai mult şi în interiorul casei. Alternativa la piatră naturală o regasim în lemn, parchetul de culoare închisă fiind o alegere ce nu dezamăgeste niciodată. De amintit că este de dorit să se evite suprafeţele alunecoase şi să se acorde o atenţie deosebită montajului: scara este o structură robustă şi somptuoasă ce trimite la măiestria unui croitor.

d  065

home (37)

scari1

IMG_0178

10302539_568496476601901_8155235864444854696_n

home (2)

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.