Accente retro în apartamentul unui burlac

Un apartament de burlac, extins pe o suprafață de 83 mp, amenajat în ton cu personalitatea puternică a beneficiarului. Proiectul a fost gândit de arhitecții Serghei Musulbas-Popovici, Dana-Ioana Morosanu, Ioana Constantiniu, Ilinca-Georgeta Cobilita-Onofrei, Cerasela-Anca Irimiea și Alexandra Lăpușneanu.
Amenajarea în stil predominant modern reflectă stilul de viata și personalitatea beneficiarului, un tânăr inginer. Micile accente în stil retro (decorațiunile pereților, formele geometrice, texturile) au fost introduse de către arhitecți pentru a completa în mod original spațiul de locuit. Pentru a introduce o notă de eleganță, s-au inserat și elemente clasice (draperiile de catifea și perdelele), inspirate din stilul vestimentar al clientului.

Spațiul interior este unul al contrastelor, o combinație de mat vs. lucios, brut vs. cald. Liniile simple și curate, cu mobilier minimalist, asigură armonie designului interior. S-a urmărit optimizarea fiecărui metru pătrat din locuință, cu marcarea exactă a zonelor de trecere și crearea de spații cu destinație precisă și multifuncțională.

Materialele folosite sunt naturale, cu o energie puternică și o cromatică dinamică. Paleta de culori din interior este inspirată de natură, fiind dominată de nuanțe neutre de alb, galben, albastru, verde, maro și gri. Lumina naturală a fost combinată cu cea artificială, pentru a crea umbre, contraste și reflecții.
Fie că sunt suspendate, aplicate pe perete, pe tavan, inserate în scafe sau chiar în obiectele de mobilier, corpurile de iluminat contribuie semnificativ la definirea încăperilor, scot în evidență volume, texturi, forme și culori. Lumina naturală este controlată oferind posibilitatea de închidere a spațiilor vitrate prin draperii, perdele și jaluzele romane și din lemn. Tâmplăria interioară este una modernă și elegantă, cu finisaj din furnir natural stejar și accesorii elegante.

Provocarea proiectului a fost găsirea unui echilibru între cumulul de materiale, texturi și nuante. Folosirea elementelor texturate puternic, cu o cromatică intensă, a fost contrabalasată prin elemente neutre, calde.

Spațiul de zi a fost organizat pornind de la canapeaua modulară bleu, în jurul căreia s-au plasat restul corpurilor de mobilier, în nuanța închisă, cu margini rotunjite. Mixul cu tentă industrială de lemn, piele și piatră denotă masculinitate și temperament. Accentele de albastru din zona de zi aduc forța interiorului și însuflețesc amenajarea.


S-a optat pentru o bucătărie deschisă, dar totuși separată vizual de zona de living. Propunerea arhitecților a fost delimitarea spațiilor printr-un perete decorativ din lamele de MDF furnir stejar, poziționat lângă locul de luat masa. În acest fel, cele două zone sunt separate dar totuși conectate. Mobilierul de bucătărie este dotat cu electrocasnice incorporabile de la Bosch, chiuveta Franke și baterie Grohe.

Spațiul de noapte are o abordare total inedită. Piesa principală care definește dormitorul este patul rotund, poziționat asimetric, în colțul de nord al dormitorului. Restul mobilierului are linii simple și curate, finisaje moderne și culori neutre. Dormitorul are o alură elegantă, conferită de tavanul fals, cu lumini ambientale.
Zona de dormit a fost separată de baia principală printr-un perete de sticlă, obturat parțial prin jaluzeaua de lemn, ce creează o atmosferă aparte.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *