Alegerea placarilor ceramice in amenajarea baii

Amenajarea băilor variază în funcție de spațiul disponibil, stilul preferat și atmosfera realizată prin amenajare. În momentul actual nu se poate vorbi despre o anumită tendință în zona de amenajare băi și în nici un caz separată de amenajarea din restul locuinței.

Finisajele preților, respectiv placările ceramice, cele care formează fundalul încăperii, deobicei dictează stilul pe care se proiectează obiectele sanitare. Ceramica se reinventează: prin formate vintage, fuziuni între stiluri, parchet ceramic, reliefuri fine, degradeuri și mozaicuri cu efecte tip oglindă.

Tendinte in Placările Ceramice

Modelele de gresie și faianță care domină trendurile sunt: parchetul ceramic, fie el texturat, ștanțat sau superlucios; plăcile ceramice tip ”cemento”, cu aspect patinat, ”învechit”, formatele hexagon, decoruri de inspirație arăbească, plăcile cu aspect de pulbere metalică, reliefuri fine care dau texturi elegante finisajelor și, nu în cele din urmă, plăcile pe formate foarte mari ale ceramicii laminate, care au ajuns la 1,6 x 3,2 m cu inspirația în lastrele mari obținute din blocuri de marmură.

Aceste stiluri sunt recunoscute deja în revoluția design-ului de interior din întreaga lume, care iubește declarația de stil ”vintage” cu o revenire la formatele clasice, pasta ceramică în continuă căutare de soluții noi, degradeuri, reliefuri subtile fie la plăci de inspirație din piatră naturală, fie la parchetul ceramic, predominanța hexagoanelor în multe propuneri sau plăci ceramice tip oglindă.

1. Plăci ceramice cu aspect de piatră naturală

Colecția Newport – Venis Porcelanosa Grupo

Alb, bej, natural, gri sau gri închis, pentru pereți și pardoseli, colecția completează paleta sensibilă a tonurilor de culoare. Reliefuri fine pentru plăcile de décor care reușesc să înobileze suprafețe prin texturi extrem de frumoase și plăcute la atingere, capabile să creeze senzație de căldură și prin puterea estetică a ceramicii. Ideală pentru amenajări de băi primitoare, naturale și deosebite.

O soluție ideală și pentru o amenajare de băi de mici dimensiuni, devenind primitoare, naturale și deosebite.

Același placări de gresie și faianță asociate cu o pardoseală de tonuri închise și pe care un lavoar freestanding din piatră este pus în valoare prin contrast atât cromatic, cât și între suprafețele netede ale pietrei prelucrate și suprafețele vibrate ale ceramicii.

Colecția Creta de la Fap Ceramiche

Inspirată din piatra naturală moale, colecția de gresie și faianță Creta prezintă și decoruri reliefate, 3D, care îmbracă pereții în jocuri de texturi și umbre, toate pe un fond cu aspect natural și primitor. Plăcile de décor deobicei se folosesc pentru a pune în evidență un perete “solist” al încăperii.

2. Placări ceramice metalizate

Colecția Evoque

Designul este bazat pe o cercetare atentă pentru efectele materialelor. S-a pornit de la plăcile de bază inspirate din venatura pietrei naturale finisate lucios, adăugându-se patine metalice neobișnuite. S-a reușit o reproducere a comportării materialelor în timp, un echilibru neașteptat dintre efectele de degradare ale materialelor și culori rafinate.

Pentru a se accentua lavoarele, s-a utilizat mozaicul ca element decorativ. Un plus adăugat o reprezintă oglinzile illuminate cu led, care accentuează vertical. Brâul realizat din plăcile ceramice decorative cu patină metalică leagă celalte modele de plăci ceramice din colecție.

Colecția Quartz

O amenjare eleganta, masculina, in care placile ceramice reliefate cu pulbere metalica, Quartz, se imbina armonios cu mozaicul chess nacare banco care evidentiaza zona dusului.

84_Ambient_Quartz_1_web

Pentru un plus de efect, s-a optat pentru insertia mozaicului metalic ce preia longevitatea mobilierului de baie. Efectul acestuia este dat si dat si de reflexiile inoxului. Cromatica naturala a mobilierului este cea care incalzeste atmosfera si creaza senzatia de plutire pe fundalul monocrom.

84_Ambient_Quartz_2_web

Alabastri di Rex

Se reinterpretează valențele alabastrului, oferindu-i-se luminozitate prin modul de prelucrare. Dimensiunile generoase de până la 60 x 120cm, culorile și nuanțele sunt punctele forte ale acestei colecții. Noblețea materialelor natural extrase din carierele de piatră, alese cu măiestrie se proiectează în interioare excepționale. Utilizarea unor astfel de placări, cu siguranță scoate amenajarea de baie din anonimat, creează un fond vibrat liniștite de albul obiectelor sanitare.

 

Baltimore – Venis Porcelanosa Grupo

faptul că se prezintă ca un design ideal pentru proiectele în stil industrial și urban, noile plăci ceramice texturate merg un pas mai departe, prin recrearea unei atmosfere moderne și calde.

Amprentele cofrajelor se citesc în textura plăcilor cu “poveste”, iar tonurile și nuanțele calde, fac această colecție să fie potrivite pentru cele mai neobișnuite spații. Decoruri reliefate fin care sunt utilizate pentru a accentua peretele lavoarului.

3. Plăci ceramie inspirate din lemn

Colecția Oxford

Căldura și confortul vizual al suprafețelor din lemn sunt ideale pentru crearea de atmosfere tomnatice, când temperaturile scăzute încurajează bucuria pentru intimitatea spațiilor interioare.

Completând seria parchetului ceramic, Liston Oxford (pentru pereți și pentru tavan) cu aspect fin, elegant, iar Taco Oxford reprezintă o suprafață neregulată, sub forma unui mozaic format din cuburi debitate din lemn, neregulate și de culori diferite. Tonuri calde și variate pentru toate tipurile de atmosferă care se doresc a se obține. Efectele sunt spectaculoase și unice.

4. Plăci ceramice inspirate din lemn învechit

Colecția Chester

Inspirată din patina timpului care se reflectă în porii materialelor lemnoase, colecția Chester îmbracă suprafețele pereților prin texturi vibrate și într-o gamă cromatică prietenoasă, prin nuanțe și tonuri de griuri colorate.

Termenul de ceramică se păstrează parcă doar ca recomandare tehnică pentru spațiile utilizate – aspectul natural, prietenos și patinat de trecerea timpului reprezintă efectul principal dorit în amebajare.

5. Plăci ceramice de tip decor – retro, stil patchwork sau london subway. 

Provecal Compo

Este adevărat că se cere din ce în ce mai multă faianță albă, dar acest lucru nu reprezintă un necesar, nu trebuie neapărat să monopolizeze întreaga baie. Soluția pe care v-o prezentăm aici este un exemplu magnific de eclectism și rafinament. Zidăria pereților devine suprafața suport unei fantezii ceremice hexagonale minunate: un fundal alb, pe o cascadă de forme colorate cade pe podea. Picături hexagonale calde, pe perete se transformă în alb, amintind de eleganța unui un spațiu nobil.

Aducând într-o ecuație nouă mereu clasicul, combinând tradiționalele plăci ceramice albe de mici dimensiuni cu noua fantezie patchwork, rezultă un efect complet nou în spațiile noastre.

Colecția Calx – Iris

Prezentă în încăperi clasice sau asocieri moderne, placarea ceramică de 10×30 cm, înnobilează suprafețele băilor printr-un stil elegant și rafinametul reliefurilor fine ale suprafețelor.

 

Colecția Boston

Ca un stil de viață, această colecție conține plăci ceramice de dimensiuni clasice stilului subway, 7,5 X 30 cm, care parcă nu au fost niciodată atât de trendy precum acum. Șase glazuri mate, cu o suprafață delicată, care dau pereților un aer sofisticat. Neobișnuit este mozaicul rotund pentru încăperi pline de personalitate.

Și nu sunt doar aceste modele de gresie și faianță… dar pentru aceasta vă invităm în Showroom-urile Deltastudio pentru a le descoperi frumusețea împreună.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.