VIDEO – Amenajare Apartament Trei Camere Gavia Concept – Cum locuiesc arhitectii ep. #5

Seria noastra „Cum locuiesc arhitectii” a ajuns la episodul #5!

Va prezentam un apartament cu trei camere din București, locuit si amenajat de arh. int. Anamaria Căpățineanu de la Gavia Concept.

Anamaria locuieste in acest apartament cu trei camere impreuna cu sotul ei, Rares, baietelul lor, Stefan si un motan pe nume Puca.

Apartamentul lor are 75 mp si a fost modificat din punctul de vedere al compartimentarii.

Echipa Gavia Concept a creat o  amenajare de interior eclectica, ce juxtapune inspirat elemente scandinave, industriale, moderne si vintage. Este o amenajare de interior ce reflecta in detaliu pasiunile si stilul de viata ale beneficiarilor.

AMENAJAREA ZONEI DE LIVING

Livingul a fost marit cu suprafata holului de la intrare si a balconului.

Zona de living din acest apartament cu trei camere reflecta personalitatea fiecaruia dintre locatari. Peretele negru de accent este finisat cu vopsea decorativa tip tabla de scris. Astfel, spatiul capata personalitati diferite in functie de moment. Acest perete simbolizeaza firea boema si capacitatea de a vedea lucrurile in profunzime a arhitectei. Piesele de mobilier cu aluzii muzicale se potrivesc cu pasiunea lui Rares pentru muzica.

New York-ul este unul dintre orasele preferate de cei doi beneficiari. El se regaseste in proiectul „do it yourself” din living – un corp de iluminat din litere volumetrice din metal. Actoria, una din pasiunile ce o definesc pe Anamaria, a fost integrata in decor prin reflectoare specifice scenei de teatru. Pus in valoare de unul dintre spoturi este fotoliul in stil Ludovic, cu aer teatral. Acest fotoliu a fost gasit intr-un magazin de antichitati si retapitat cu piele de vaca.


Rafturile din plexiglass din zona de living au fost create pentru a expune colectiile de suveniruri, adunate in  excursiile celor doi in jurul lumii.

Aluzie la pasiunea pentru calatorii este si harta desenata pe unul dintre peretii din holul de distributie, desenata chiar de Anamaria. Sub ea a fost aplicat un strat de vopsea cu proprietati magnetice, pentru a expune magnetii din fiecare tara vizitata de-a lungul anilor.

IN BUCATARIE S-A OPTAT PENTRU UN STIL DE AMENAJARE SCANDINAV, CARACTERIZAT DE LUMINA ABUNDENTA SI CALDURA. SE POTRIVESTE PERFECT CU ALURA RETRO A ELECTROCASNICELOR FRANKE CU FINISAJE DIN CUPRU. MOBILIERUL DE BUCATARIE ESTE UNUL DE INSPIRATIE CLASICA, VOPSIT ALB OPAC.

AMENAJAREA DORMITORULUI MATRIMONIAL

Dormitorul este un spatiu inedit, o adevarata oaza de liniste si recreere. Acesta se inspira din bucuria pe care cei doi o regasesc in natura salbatica. S-au folosit trunchiuri naturale de mesteacan, puse in valoare de peretele cu finisaj de beton din spatele patului.

In dormitor, voalul alb de matase imbraca ploaia de lumini de la nivelul tavanului si coboara suav, capatand conturul unui baldachin.

Sfatul arhitectei: „Atunci cand in locuinta ta integrezi elemente ce te definesc, ce iti reflecta pasiunile si trairile, casa devine acasa. Notele personale dau intotdeauna acel sentiment de bine pe care fiecare dintre noi il cautam in tot ce ne inconjoara.”

Daca ti-a placut acest episod, te invitam si in celelalte patru case de arhitecti pe care le-am filmat pana acum. Nu uita sa te abonezi la canalul nostru de Youtube.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.