Amenajare chic într-o casă din București

O amenajare extinsă pe o suprafață de 250 mp, realizată de arhitecta Irina Radu, de la iDecorate a transformat lista de dorințe a fiecărui membru al familiei în spații chic, personalizate până la cel mai mic detaliu.

 

În momentul în care au contactat-o pe Irina, beneficiarii știau foarte clar ce voiau, făcuseră deja câteva vizite prin showroom-uri și își setaseră direcțiile principale. Ei își doreau un interior cald, în care să se regăsească și să se simtă „acasă”.

Elementul central al zonei de zi este pianul, fiind de altfel elementul de la care a pornit amenajarea acestei încăperi. Chiar dacă este un element în esență clasic, s-a integrat foarte bine în decorul nordic propus, creat cu mobilier minimalist și o paletă cromatică de griuri.

Zona de dining este poziționată între bucătărie și living și marcată de corpul de iluminat impozant, ce atrage privirea și luminează masa.

Casa este dispusă pe două niveluri – parter și etaj, la parter fiind zona de zi, bucătăria și un grup sanitar, iar la etaj zona de noapte – patru dormitoare și trei băi.

Griurile se regăsesc și în bucătărie, unde compun un decor odihnitor și plăcut. S-a ales un mobilier cu linii drepte și mânere ascunse, cu blat din compozit negru. În locul clasicei placări cu faianță, s-a optat pentru o sticlă albă. Iluminatul cald cu spoturi și bandă led destinde atmosfera dominată de finisaje neutre.

Dormitorul mezinei duce cu gândul la camera unei prințese, în care accentele de roz se armonizează cu detaliile prețioase: corpul de iluminat cu pene, tabloul sau ghirlanda luminoasă. Nu lipsește locul de citit, una dintre cerințele regăsite pe listele ambelor surori.

În dormitorul fetei mai mari se găsesc nuanțe mai mature, specifice unei camere de adolescentă. Se remarcă grija pentru fiecare detaliu – accesoriile metalice de pe birou, tablourile, corpurile de iluminat – toate atent coordonate pentru a oferi un interior unitar.

Etajul dispune de un hol generos, unde s-a amenajat o zonă de birou, în același stil scandinav, cu elemente simple și funcționale.

Dormitorul matrimonial menține linia scandinavă a amenajării din întreaga casă, distingându-se însă prin câteva elemente elegante: vopseaua stucco arămie, noptierele și oglinda. Din dormitor se face trecerea spre dressingul perfect compartimentat, dar și spre baie.

Corpurile de iluminat au constituit un capitol aparte al amenajării – ele au fost folosite ca elemente distincte pentru fiecare zonă în parte. Deși s-a folosit mult mobilier gri, amenajarea rezultată este una caldă și primitoare, datorită inserțiilor de lemn și luminilor calde.

Proiectul nu a presupus modificări majore – s-au păstrat atât compartimentarea inițială, cât și finisajele și sanitarele existente în cele patru băi.

Baia matrimonială este simplă, elegantă, amenajată în nuanțe naturale, completând perfect imaginea de ansamblu a casei. Mozaicul auriu folosit deasupra celor două lavoare aduce un plus de rafinament.

Toate cele patru băi sunt amenajate integral cu finisaje și sanitare Porcelanosa Grupo (Porcelanosa, Venis, Noken, L’Antic Colonial). În baia matrimonială, elementul central este cada freestanding.

Baia fetelor este decorată în tonuri neutre și beneficiază de lumină naturală din plin.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.