Amenajare de apartament în stil eclectic chic

Eclectic cu accente glamour într-un apartament cu suprafața de 110 mp, situat în zona de nord a Capitalei, amenajat pentru o familie cu un băiețel și o fetiță, de către arhitecții noștri Sergiu Califar, Răzvan Nae și Andrei Argeșeanu.

Apartamentul a fost preluat „la gri”, iar amenajarea s-a desfășurat pe parcursul a șase luni. Spațiul inițial suferea din cauza lipsei de intimitate, datorită open space-ului amplu. Inițial, beneficiarii au solicitat o intervenție minimă asupra interiorului, însă în urma discuțiilor cu echipa de proiectare, au decis să implementeze toate sugestiile acestora.

Decorul propus se remarcă prin accentele tari, ce dau viață fundalului compus din nuanțe neutre, dar pastelate. Elementele sunt echilibrate de proporții armonioase, cu un design feminin și elegant. În majoritatea spațiilor, s-a optat pentru o pardoseală din parchet de la Egger, o nuanță deschisă ce amplifică senzația de spații luminoase. Din aceleași rațiuni, s-au ales exclusiv uși albe, de la Porta Doors.

Accesul în apartament se face direct în zona de zi, motiv pentru care s-a inserat un panou traforat, ce creează o barieră fragilă între cele două spații. În living, decorul este unul calm, liniștitor, cu finisaje albe și esență de stejar, ideal pentru momente în care familia se bucură de timp petrecut împreună. Ca accent, se remarcă finisajul albastru indigo al peretelui opus ferestrei.

Dormitorul matrimonial, în care accesul se face din living, reia motivul cromatic din zona de zi, printr-un perete-accent cu rame din duropolimer, prelungire a celui din zona de zi. În acest fel, în momentul în care ușa dormitorului rămâne deschisă, spațiul este perceput ca unul continuu.

Camerele celor mici vorbesc despre pasiunile fiecăruia, având la bază o temă comună, și anume cea a călătoriilor. În ambele spații au fost integrate harta lumii și diferite elemente inspirate de dorința fetiței de a deveni balerină, și de pasiunea băiețelului pentru muzică.

Provocarea pentru echipa de proiectare a fost aceea de a crea un spațiu dinamic, flexibil, în care să nu te plictisești prea ușor. Din acest motiv, încăperile au fost tratate diferit, pentru a crea diferite stări și senzații.

Bucătăria mizează pe un design funcțional, simplu și compact, cu multe spații de depozitare ascunse vederii. S-au folosit materiale naturale, lemn și beton, dinamizate prin accente de formă și culoare – placarea de sticlă de culoare bleu dintre corpurile de mobilier, alături de motivele geometrice ale pardoselii. Mobilierul minimalist este dotat cu electrocasnice încastrate Bosch și sisteme Accesoria.