Amenajare de apartament in stil eclectic chic

Eclectic cu accente glamour într-un apartament cu suprafata de 110 mp, situat în zona de nord a Capitalei, amenajat pentru o familie cu un băiețel și o fetiță, de catre arhitectii nostri Sergiu Califar, Razvan Nae si Andrei Argeseanu.

Apartamentul a fost preluat „la gri”, iar amenajarea s-a desfasurat pe parcursul a sase luni. Spatiul initial suferea din cauza lipsei de intimitate, datorita open space-ului amplu. Initial, beneficiarii au solicitat o interventie minima asupra interiorului, insa in urma discutiilor cu echipa de proiectare, au decis sa implementeze toate sugestiile acestora.

Decorul propus se remarca prin accentele tari, ce dau viata fundalului compus din nuante neutre si pastelate. Elementele sunt echilibrate de proportii armonioase, cu un design feminin si elegant. In majoritatea spatiilor, s-a optat pentru pardoseala din parchet Egger, o nuanta deschisa ce amplifica senzatia de spatii luminoase. Din aceleasi ratiuni, s-au ales exclusiv usi albe, de la Porta Doors.

Accesul in apartament se face direct in zona de zi, motiv pentru care s-a inserat un panou traforat, ce creeaza o bariera fragila intre cele doua spatii. In living, decorul este unul calm, linistitor, cu finisaje albe si esenta de stejar, ideal pentru momente in care familia se bucura de timp petrecut impreuna. Ca accent, se remarca finisajul albastru indigo al peretelui opus ferestrei.

Dormitorul matrimonial, in care accesul se face din living, reia motivul cromatic din zona de zi, printr-un perete-accent cu rame din duropolimer, prelungire a celui din zona de zi. In acest fel, atunci cand usa dormitorului ramane deschisa, spatiul este perceput ca unul continuu.

Camerele celor mici vorbesc despre pasiunile fiecaruia, avand la baza tema comuna a calatoriilor. In ambele spatii a fost integrata harta lumii si diferite elemente inspirate de faptul ca fetita viseaza sa fie balerina, iar baiatul este pasionat de muzica.

Provocarea pentru echipa de proiectare a fost aceea de a crea un spatiu dinamic, flexibil, in care sa nu te plictisesti prea usor. Din acest motiv, incaperile au fost tratate diferit, pentru a crea diferite stari si senzatii.

Bucataria mizeaza pe un design functional, simplu si compact, cu multe spatii de depozitare ascunse vederii. S-au folosit materiale naturale, lemn si beton, dinamizate prin accente de forma si culoare – placarea de sticla bleu dintre corpurile de mobilier si motivele geometrice ale pardoselii. Mobilierul minimalist este dotat cu electrocasnice incastrate Bosch si sisteme Accesoria.