VIDEO – Amenajare Hotel Filitti – arh. Cristiana Zgripcea

Am fost in vizita la Hotel Filitti, un nou boutique hotel din centrul istoric al Bucurestiului. Hotelul amenajat de arh. Cristiana Zgripcea reda atmosfera interioarelor de epoca intr-o maniera contemporana. Proiectul de amenajare hotel este prezentat si in albumul nostru „Lifestyle Design Interior” 2019. 

Clientii si-au dorit un spatiu pretios, modern si functional, cu elemente care sa emane un aspect de lux. O alta cerinta a vizat distribuirea inteligenta a bugetului. Pozitionarea hotelului in plin centru vechi al Micului Paris a inspirat crearea unei atmosfere de epoca. Ea a fost intepretata in cheie contemporana, prin inserarea de elemente vintage si materiale veritabile folosite in trecut.

Stilul de amenajare interioara pentru aceasta amenajare de hotel este unul modern-retro, cu accente pop-up. Amenajarea a pornit de la locatie si functiuni, puse in evidenta prin finisajele si mobilierul propus. Desi este un hotel, ambianta din camerele de cazare emana confortul propriei locuinte.

Floarea de bumbac – un laitmotiv al amenajarii

Cromatica predominanta este de alb si negru, o cromatica in tendinte. S-au inclus accente de verde si roz pudrat care sa induca starea de confort specifica unei locuinte private.

Amenajarea camerelor

Camerele sunt concepute ca mixuri inspirate de contraste, in care finisajele pretioase sunt dispuse alaturi de cele brute. Catifeaua folosita pentru draperii si tapiterii, de exemplu, contrasteaza cu plafonul din beton aparent, pastrat in forma creata de turnare.

Baile sunt amenajate cu mult alb si obiecte sanitare minimaliste, cu forme contemporane. Lavoarul freestanding de la Dalet aduce un aer modern si pretios spatiului.

S-au propus bai cu dus, finisate integral cu mozaic din marmura de Cararra, pus in evidenta de placajele cu oglinda bronz si argint. Pentru a mentine aerul exclusivist, s-au propus obiecte sanitare Dalet si baterii Kludi.

Amenajarea restaurantelor

Restaurantul de la parter nu beneficiaza de o suprafata generoasa, insa arata spectaculos datorita imbinarilor dintre finisajele de cea mai buna calitate. S-au folosit piatra naturala, agata naturala, catifea, structuri metalice vopsite in camp electrostatic. Toate acestea sunt puse in evidenta de lumina calda a corpurilor de iluminat. Acestea creeaza un joc spectaculos de lumini, umbre, transparente si transluciditati.

Amenajare restaurant parter Hotel Filitti, arh. Cristiana Zgripcea

Amenajare restaurant parter Hotel Filitti, arh. Cristiana Zgripcea

Amenajare restaurant etaj Hotel Filitti

Amenajarea a durat aproape doi ani si cea mai mare provocare a fost ca finisajele alese sa fie conforme cu viziunea asupra designului final, dar si cu bugetul impus de beneficiar si cu normele actuale din industria hoteliera.

Hotel Filitti in albumul Lifestyle Design Interior 2019

Echipa proiect: arh. Cristiana Zgripcea, Petru Baleanu, Alexandru Morar

Localizare: Bucuresti

Durata proiect amenajare: doi ani

Suprafata utila: 800 mp

Autori fotografii: Horia Manolache

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *