Amenajare in spirit eclectic intr-un apartament 51 mp

O amenajare eclectica, extinsa pe o suprafata de 51 mp, realizata pentru o studenta pasionata de lectura, filosofie si calatorii in destinatii exotice. Aceasta amenajare a fost posibila cu ajutorul arhitectei Magdalena Ancu.

Apartamentul, situat intr-un ansamblu rezidential dintr-o zona centrala a Bucurestiului, era deja finisat, avand montate parchetul, placile ceramice din baie si faianta din bucatarie. La nivel de finisaje, asadar, s-a intervenit doar asupra culorii peretilor si s-au montat cornise si tapet.

Clienta si-a dorit un scenariu de locuire cu tematica orientala si mobilier din lemn masiv cu aspect brut, nefinisat. Designerul de interior i-a propus un ambient in stil eclectic, care sa imbine diferite piese de inspiratie mid-century, industriala si etnica, adaptate la gusturile si preferintele sale.

Dormitorul se distinge prin tapetul cu alura etno-chic, completat de mobilierul cu aspect nefinisat si decoratiunile etnice. Si aici, ca si in living, sunt integrate spatii de depozitare a cartilor, una dintre cerintele clientei privitoare la amenajare. Cromatica zonei de noapte este bazata pe accente de turcoaz si negru.

Amenajarea s-a derulat de la fotoliul oranj din living, pe care tanara il achizitionase deja. Prin urmare, in open space-ul de 23 mp s-a folosit o cromatica indrazneata, in care predomina tonurile de turcoaz si accentele de portocaliu, in asociere cu texturi de lemn. Piesele de mobilier cu aspect brut sunt juxtapuse obiectelor tapitate cu catifea, cu alura mid-century. Tapetul ocupa un loc foarte important in ambient – modelul sau este inspirat de paginile de inceput regasite in cartile vechi, care erau imprimate cu modele migaloase, de multe ori surprinzatoare.

Cornisele clasice contribuie la eclectismul amenajarii, alaturi de parchetul din lemn masiv, montat in stil herringbone. Pe acest decor, se profileaza mobilierul de bucatarie cu fronturi clasice, accesorizat cu baterie, chiuveta, cuptor si plita Franke. Manerele aurii si corpurile de iluminat metalice aduc un aer sofisticat amenajarii.

Provocarea amenajarii a constituit-o imbinarea diferitelor stiluri, texturi si culori intr-un spatiu de dimensiuni reduse si cu un rezultat armonios.