Amenajare în spirit eclectic într-un apartament de 51 mp

O amenajare eclectică, extinsă pe o suprafață de 51 mp, realizată pentru o studentă pasionată de lectură, filosofie și călătorii în destinații exotice. Această amenajare a fost posibilă cu ajutorul arhitectei Magdalena Ancu.

Apartamentul, situat într-un ansamblu rezidențial dintr-o zona centrală a Bucureștiului, era deja finisat, având montate parchetul, plăcile ceramice din baie și faianța din bucătărie. La nivel de finisaje, așadar, s-a intervenit doar asupra culorii pereților și s-au montat cornișe și tapet.

Clienta și-a dorit un scenariu de locuire cu tematică orientală și mobilier din lemn masiv cu aspect brut, nefinisat. Designerul de interior i-a propus un ambient în stil eclectic, care să îmbine diferite piese de inspirație mid-century, industrială și etnică, adaptate la gusturile și preferințele sale.

Dormitorul se distinge prin tapetul cu alură etno-chic, completat de mobilierul cu aspect nefinisat și decorațiunile etnice. Și aici, ca și în living, sunt integrate spații de depozitare a cărților, una dintre cerințele clientei privitoare la amenajare. Cromatica zonei de noapte este bazată pe accente de turcoaz și negru.

Amenajarea s-a derulat de la fotoliul orange din living, pe care tânăra îl achiziționase deja. Prin urmare, în open space-ul de 23 mp s-a folosit o cromatică îndrăzneață, în care predominau tonurile de turcoaz și accentele de portocaliu, în asociere cu texturile de lemn. Piesele de mobilier cu aspect brut sunt juxtapuse obiectelor tapițate cu catifea, cu alură mid-century. Tapetul ocupă un loc foarte important în ambient – modelul său este inspirat de paginile de început regăsite în cărțile vechi, care erau imprimate cu modele migăloase, de multe ori surprinzătoare.

Cornișele clasice contribuie la eclectismul amenajării, alături de parchetul din lemn masiv, montat în stil herringbone. Pe acest decor, se profilează mobilierul de bucătărie cu fronturi clasice, accesorizat cu baterie, chiuveta, cuptor și plită Franke. Mânerele aurii și corpurile de iluminat metalice aduc un aer sofisticat amenajării.

Provocarea amenajării a constituit-o îmbinarea diferitelor stiluri, texturi și culori într-un spațiu de dimensiuni reduse și cu un rezultat armonios.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.