Amenajare modernă și luminoasă pentru o familie cu doi copii din București

Continuăm seria articolelor de inspirație cu amenajarea realizată de arhitecta Cristina Micu pentru o familie cu doi copii din București. Iată detaliile în cele ce urmează.

Beneficiarii și-au dorit un spațiu potrivit nevoilor fiecărui membru al familiei, cu dormitoare separate, cu depozitare generoasă, cu loc de luat masa amenajat în bucătărie, dar și o bibliotecă cu o zonă de lucru pentru zona de zi. Per ansamblu, tonul urmărit a fost cel al unui spațiu aerisit, modern și luminos.

Proiectul amenajării a fost unul complex, apartamentul (cu o suprafață utilă de 81,5 mp alături de 9,1 mp ai balcoanelor), fiind situat într-un bloc vechi. Au fost necesare intervenții majore prin decopertarea pereților și înlăturarea finisajelor existente, refacerea instalației electrice și sanitare, renovarea balcoanelor și apoi montarea noilor finisaje: gresie, faianță, parchet, uși, mobilier și accesoriile aferente.

Compartimentarea inițială cuprindea două dormitoare separate, iar cel de-al treilea dormitor comunică cu livingul prin două uși mari. În stânga intrării se află o debara greu accesibilă, care a fost transformată într-un spațiu funcțional de depozitare prin extinderea holului. După reamenajare, locuința este compusă acum din trei dormitoare, o bucătărie, living, două băi (dintre care una de serviciu), hol de intrare, hol de distribuție și două balcoane.

Stilistic, amenajarea urmărește o linie modernă, cu o cromatică unitară desfășurată de-a lungul spațiilor, excepție făcând dormitoarele copiilor, unde s-au conturat interioare vesel colorate. Albul și nuanțele calde de gri sunt predominante, evidențiate de mici inserții de textură de lemn de stejar. Pereții albi conferă luminozitate spațiului, iar finisajele aduc un plus de dinamism prin zonele de accent astfel create.

Spațiul holului a suferit o transformare mai mult decât necesară. Deși suprafața nu este una generoasă, prin volumetriile mobilierului realizat pe comandă, Cristina a reușit să îmbine armonios esteticul cu funcționalul. Albul predomină, iar oglinzile amplasate strategic reflectă lumina, dând senzația de spațiu mai amplu. La nivelul pardoselii s-au folosit plăci ceramice hexagonale de la Delta Studio, cu aspect de marmură ce au fost îmbinate armonios cu parchetul multistrat, oferind senzația de “curgere” a unui spațiu în altul.

Și în amenajarea livingului s-a urmărit aceeași idee de amplificare vizuală a spațiului, folosind trucuri asemănătoare. Peretele din spatele canapelei a fost placat cu oglinda încadrată în laterale de plăci ceramice cu aspect de cărămidă albă, tot de la Delta Studio. Efectul obținut creează o senzație plăcută, de relaxare grație luminii indirecte obținute prin scafa cu bandă LED. Pe peretele opus a fost amenajată o zonă de birou (cu o piesă extensibilă ce poate fi folosită pentru mesele festive) și o zonă media. O atenție specială a fost acordată și accesoriilor precum draperiile; finețea materialului se aduce un plus de eleganță și confort spațiului.

Pentru a facilita circulația și a nu ocupa inutil spațiul, în living și în bucătărie s-au folosit uși glisante în perete, de la Cocif și Eclisse. Bucătăria a fost gândită compact, cu mobilier realizat de Kubik Furniture, din mdf vopsit lucios în nuanțe deschise și inserții plăcute de galben.

Amenajarea a durat opt luni, de la stadiul de proiect, comenzi de materiale, finisaje și mobilier până la șantier, montajul mobilierului și al accesoriilor. Bugetul aproximativ a fost de 45.000 de euro.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *