Amenajare moderna si luminoasa pentru o familie cu doi copii din Bucuresti

Continuam seria articolelor de inspiratie cu amenajarea realizata de arhitecta Cristina Micu pentru o familie cu doi copii din Bucuresti. Iata detaliile in cele ce urmeaza.

Beneficiarii si-au dorit un spatiu potrivit nevoilor fiecarui membru al familiei, cu dormitoare separate, cu depozitare generoasa, cu loc de luat masa amenajat in bucatarie, dar si o biblioteca cu o zona de lucru pentru zona de zi. Per ansamblu, tonul urmarit a fost cel al unui spatiu aerisit, modern si luminos.

Proiectul amenajarii a fost unul complex, apartamentul (cu o suprafata utila de 81,5 mp alaturi de 9,1 mp ai balcoanelor), fiind situat intr-un bloc vechi. Au fost necesare interventii majore prin decopertarea peretilor si inlaturarea finisajelor existente, refacerea instalatiei electrice si sanitare, renovarea balcoanelor si apoi montarea noilor finisaje: gresie, faianta, parchet, usi, mobilier si accesoriile aferente.

Compartimentarea initiala cuprindea doua dormitoare separate, iar cel de-al treilea dormitor comunica cu livingul prin doua usi mari. In stanga intrarii se afla o debara greu accesibila, care a fost transformata intr-un spatiu functional de depozitare prin extinderea holului. Dupa reamenajare, locuinta este compusa acum din trei dormitoare, o bucatarie, living, doua bai (dintre care una de serviciu), hol de intrare, hol de distributie si doua balcoane.

Stilistic, amenajarea urmareste o linie moderna, cu o cromatica unitara desfasurata de-a lungul spatiilor, exceptie facand dormitoarele copiilor, unde s-au conturat interioare vesel colorate. Albul si nuantele calde de gri sunt predominante, evidentiate de mici insertii de textura de lemn de stejar. Peretii albi confera luminozitate spatiului, iar finisajele aduc un plus de dinamism prin zonele de accent astfel create.

Spatiul holului a suferit o transformare mai mult decat necesara. Desi suprafata nu este una generoasa, prin volumetriile mobilierului realizat pe comanda, Cristina a reusit sa imbine armonios esteticul cu functionalul. Albul predomina, iar oglinzile amplasate strategic reflecta lumina, dand senzatia de spatiu mai amplu. La nivelul pardoselii s-au folosit placi ceramice hexagonale de la Delta Studio, cu aspect de marmura ce au fost imbinate armonios cu parchetul multistrat, oferind senzatia de “curgere” a unui spatiu in altul.

Si in amenajarea livingului s-a urmarit aceeasi idee de amplificare vizuala a spatiului, folosind trucuri asemanatoare. Peretele din spatele canapelei a fost placat cu oglinda incadrata in laterale de placi ceramice cu aspect de caramida alba, tot de la Delta Studio. Efectul obtinut creeaza o senzatie placuta, de relaxare gratie luminii indirecte obtinute prin scafa cu banda LED. Pe peretele opus a fost amenajata o zona de birou (cu o piesa extensibila ce poate fi folosita pentru mesele festive) si o zona media. O atentie speciala a fost acordata si accesoriilor precum draperiile; finetea materialului se aduce un plus de eleganta si confort spatiului.

Pentru a facilita circulatia si a nu ocupa inutil spatiul, in living si in bucatarie s-au folosit usi glisante in perete, de la Cocif si Eclisse. Bucataria a fost gandita compact, cu mobilier realizat de Kubik Furniture, din mdf vopsit lucios in nuante deschise si insertii placute de galben.

Amenajarea a durat opt luni, de la stadiul de proiect, comenzi de materiale, finisaje si mobilier pana la santier, montajul mobilierului si al accesoriilor. Bugetul aproximativ a fost de 45.000 de euro.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *