Amenajare penthouse spectaculos – semnată de arhitectul Laurențiu Paicu

Suntem încântați să vă prezentăm amenajarea unui penthouse din nordul capitalei, o amenajare cu adevărat spectaculoasă realizată de arhitectul Laurențiu Paicu. Iată cum a decurs discuția noastră cu Laurențiu.

Ce suprafață are apartamentul și cum este compartimentat?
Apartamentul are o suprafață de 160 mp + o terasă de 45 mp. Dispune de patru camere, trei băi, o bucătărie și două holuri.

Ai adus modificări față de planul inițial?
Nu, spațiul a rămas nemodificat în ceea ce privește compartimentarea.

Care a fost conceptul de la care ai pornit și de ce anume ai fost inspirat?
Conceptul de design interior pentru acest spațiu a pornit de la ideea de a crea o atmosferă high luxury, un spațiu modern, dar în același timp luxos și confortabil.

Ai urmărit ca amenajarea să se încadreze într-un anumit stil arhitectural?
Stilul folosit este un mix de modern cu high luxury și elemente de avangardism.

Care sunt cele mai reprezentative piese de design?
Cred că unele dintre cele mai interesante puncte de accent ale amenajării sunt pardoseala de ceramică din zona de dining, care este decorată cu inserții de benzi de alamă, panoul decorativ care desparte accesul livingului de zona de dormit, baia de oaspeți cu robinetul care curge din tavan și holul spațiului de dormit care este decorat cu benzi încastrate de led, care continuă pe perete și tavan.

Care sunt locul și obiectul preferat din casă?
Punctul principal al apartamentului consider că il reprezintă cel mai mult zona de living și dining, unde avem un spațiu foarte generos, decorat atent pe fiecare perete în parte și care cu siguranța va atrage atenția oricărei persoane, mai ales fotoliul balansoar care este suspendat din tavan.

Ce obiecte sanitare și finisaje ai folosit în baie?

O parte din finisaje au fost achiziționate de la Delta Sudio, plăci ceramice care imită marmura, plăci ceramice de exterior pentru terasă, parchetul triplu stratificat și mozaicul de pe peretele dormitorului matrimonial. O parte din obiectele sanitare sunt marca Grohe, iar o parte sunt realizate la comandă, cum este lavoarul din piatră naturală din baia de oaspeți.

Cât a durat amenajarea?
Proiectul pe foaie a durat cam 3 săptămâni, iar amenajarea de șantier, cu tot cu micile obstacole neprevăzute, care fie că vrei fie că nu, apar la orice șantier, cam 6-7 luni.

Care a fost cea mai mare provocare?
Cea mai mare provocare cred că a fost terasa, deoarece a fost foarte prost hidroizolată de către dezvoltator și au fost probleme cu scurgerile și infiltrațiile de apă; probleme care trebuiau neapărat rezolvate. Interiorul în schimb, a mers destul de bine, fără dificultăți majore.

Puteți viziona prezentarea amenajării în următorul video.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.