Amenajare salon cosmetic Green Med – arhitect Dana Drăgoi

Acesta are sediul într-un fost boutique exclusivist de haine. Arhitecta și designerul Dana Drăgoi l-a convertit într-un spațiu cu destinație dermato-cosmetic, bazat pe produse bio precum plante, fructe și soluri. Configurația cabinetului constă în: zona de recepție cu cu un spațiu de așteptare și garderobă; două cabinete, dintre care unul medical și altul cosmetic; și multe zone de depozitare, atât pentru personal, cât și pentru clienți. Cabinetul medical prezentat dispune, de asemenea, și de un birou pentru a facilita spațiul de care dispune amenajarea.

Accesul în singura toaletă se realizează prin cabinetul medical, așadar arhitecta a optat pentru decuparea unei uși filo muro în gips carton prin zona de așteptare, cu scopul de a facilita accesul clienților. În acest mod, a creat impresia unui perete mai mare, fără a-l fragmenta cu o ușă vizibilă.

Locul unde inițial se afla fosta ușă a fost valorificată, inclusiv grosimea golului ocupat de aceasta, pentru a maximiza spațiul de depozitare al găleții de apă și al altor obiecte necesare. A eclipsat totul cu uși glisante învelite în oglinzi din tavan până în pardoseală, pentru a dubla optic micul grup sanitar îngustat recent.

Nedispunând de un spațiu suficient pentru a include o chiuvetă cu mobilier de depozitare, Dana Drăgoi a ales una freestanding, care se încadrează în limita bugetului impus și conferă o notă elegantă datorită siluetei ei sculpturale.

Tapetul face trimitere la principala activitate a cabinetelor, însumând gama coloristică folosită în restul spațiului, nuanțe calde de pământ împreună cu accente de plante verzi, care evocă proprietățile eco ale produselor folosite în tratamentele oferite și în retail-ul magazinului.

Pardoseala anterioară uzată a fost înlocuită cu un parchet cu click, care are stratul superior din linoleum alcătuit doar din fibre naturale. A propus parchetul, în principal pentru calitățile sale eco, în relație cu destinația spațiului. În plus, nuanța deschisă are efect de mărire a spațiului și se remarcă printr-un aspect unic și deosebit.

Pentru cele două cabinete, chiuvetele erau indispensabile, iar ca un accent de luxury, Dana Drăgoi a inclus chiuvete albe tip bol, care să accentueze puritatea spațiului. La una dintre chiuvete a fost necesară o intervenție, carotând în placa dinspre subsol scurgerea și alimentarea, pentru a nu străbate spațiul cu altă țeavă inestetică. La fel a trebuit să acționeze și în cazul vasului de wc din grupul sanitar, poziția lui inițială fiind diferită.

Pentru a segmenta spațiul, arhitecta a apelat la un paravan culisant din sticlă și uși din sticlă de acces glisante, îmbrăcate  într-o folie după o grafică executată integral de ea. Aceasta reprezintă cea mai bună variantă de compartimentare în raport cu dimensiunea și tipul de activitate destinate spațiului. Când se țin prezentări, peretele de sticlă se strange în întregime pe lățimea unei foi, ușile glisează, astfel putând fi ocupată întreaga suprafață.

Accentele de faianță cu aspect de marmură de la Delta Studio, care se regăsesc în recepție, cabinetul medical și baie, reconfirmă rafinamentul și calitatea produselor profesionale folosite. Vopseaua decorativă, asemenea unei creme întinsă haotic în diverse direcții, sugerează fluiditate și eleganță, același efect fiind folosit și în baie. Vopseaua de bază corelată cu vopseaua decorativă conferă intimitate spațiului fără a-l închide.

Televizorul neputând fi amplasat în zona de așteptare, a fost inclus în perimetrul recepției, încadrându-l într-o ramă elegantă de culoarea cuprului, care se regăsește, de asemenea, în rama vitrinei.  Geamul exterior oferă posibilitatea de a expune produsele, atât privirii trecătorilor de pe stradă, cât și persoanelor din interior.

Arhitecta mărturisește că amenajarea cabinetului s-a dovedit a fi o provocare fantastică pentru ea, probabil chiar cea mai mare de până acum. A fost primul salon cosmetic pe care l-a amenajat și a muncit triplu față de cât se așteptase. A trebuit să integreze foarte multe funcțiuni într-un cadru de dimensiuni reduse, păstrând un aspect aerisit și cochet. În acest demers a încercat multiple posibilități de proiectare, care au trecut prin nenumărate modificări până să ajungă la forma actuală.

Sistemul de iluminat este realizată cu ajutorul corpurilor aplicate pe tavan, făcute pe comandă după indicațiile Danei Drăgoi, alături de iluminatul de accent al pieselor de mobilier. Acestă combinație creează senzația unui spațiu amplu și ofertant.

Decorația cu licheni din cabinetul medical a fost realizat, de către Vision Design Deco, de asemenea, și acesta fiind cerut pe comandă.

Scaunele Delta Studio în linii organice și texturi moi, completează amenajarea conferind o notă elegantă și subtilă.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.