Amenajarea atipică a unui apartament de 4 camere din Bucureşti!

Daniela Gheorghiu  este o tînără şi foarte talentată arhitectă din Constanța. A urmat cursurile Universității Ion Mincu din București, Facultatea Arhitectura de Interior, Aalborg University din Danemarca, Msc. in Arhitectura si Design și ale Technical University din Eindhoven, Olanda.
Experiența profesională  şi-a conturat-o inițial lucrând în biroul lui Dorin Stefan (DSBA) încă din timpul facultății, apoi, în urma studiilor în străinătate, continuând pe cont propriu.
Iata ce spune Daniela despre experienta ei ” Anii petrecuți în țările nordice mi-au deschis apetitul pentru simplitate, sinceritate și acuratețe, atât în concept cât și în execuție.
In procesul de creație mereu mă raportez la necesitatea clientului. Mi se pare esențial pentru reușita proiectelor să pornesc de la o foarte bună cunoaștere a problemei inițiale, a dorințelor și a așteptărilor clientului, iar pentru aceasta este nevoie de o foarte bună comunicare cu acesta. Cu fiecare proiect în parte am avut parte de provocări si satisfacții, experiența de pană în prezent mi-a confirmat că o atitudine pozitivă și orientată către rezolvarea problemelor este cheia către succes.”

Apartamentul de 4 camere cu o suprafață de 97mp din zona Ștefan cel Mare, București aparține unui tânăr economist. Încă de la primele întâlniri beneficiarul a fost foarte deschis la propunerea Danielei de a face o amenajare atipică. Ambianța avea sa fie una modernă, cu mobilier minimalist și cât mai practic, detalii în linii simple si gamă cromatică caldă. Din acest motiv Arh. Daniela Gheorghiu a ales să lucreze pentru acest proiect cu Delta Studio și ne bucurăm foarte tare pentru alegerea facută! Intradevăr apartamentul avea să fie  o reușită!

Dar să vedem cum a inceput totul:
Conceptul a pornit de la organizarea spațială a apartamentului. Cele 4 încăperi au fost gândite după cum urmează: un dormitor spațios, un birou – care ulterior să poată fi cameră de copii, iar livingul a fost extins prin eliminarea peretelui dintre livingul inițial și cel de-al doilea dormitor. Cele două băi existente au rămas cuplate printr-un coridor închis, cu acces dinspre dormitor.

Cele două spații ale livingului au fost delimitate prin mobilier pentru a forma o zonă de relaxare – de zi – cu canapele, masă de cafea și televizor, și zona de seară – cu bar și lumini ambientale. Cele două zone sunt delimitate de elementele structurale, grinzi și stâlpi de structură vopsite în roșu, elemente continuate de mobilierul folosit ca stativ pentru sistemul audio-video.

Pentru a crea unitate între spațiile deschise și a ascunde ușile deloc atractive ce duceau la dormitor și grupurile sanitare, vizibile din zona de living, s-a  propus un sistem de pereți și uși glisante de sticlă. Sticla fumurie servește nu numai în a ascunde elementele de acces ale apartamentului, ci și pentru a crea efectul de spațiu mărit, prin oglindirea peretelui opus și a tabloului. De asemenea în spatele pereților de sticlă s-a obținut un excelent spațiu de depozitare pentru echipamentele de îngrijire a casei, precum și pentru lenjeriile de pat și prosoape.

Baia matrimonială a fost una din principalele provocări ale proiectului. Peretele din sticla fumurie avea să ascundă o parte din peretele băii, astfel încât baia să poată primi din lumina naturală a livingului în zona lavoarului, dar în același timp să nu permită vizibilitate dinspre living, mai exact dinspre zona canapelelor.

Zona de bar a fost de asemenea unul din elementele cheie ale apartamentului, unde s-a propus continuarea finisajului de pardoseală – parchetul natural de stejar – pe peretele și plafonul din dreptului acestuia, în care Daniela a  inserat aplice tubulare și etajere din sticlă. In spatele mobilierului pentru sistemul audio-video se află barul propriu-zis – din sticla cu scaune de bar. In continuarea acestei zone se află accesul către balcon.

„Apartamentul Ionescu a însemnat o provocare atât pentru mine, ca arhitect cât și pentru client, ca utilizator al spațiului rezultat; ca specialist am testat soluții neconvenționale pentru a unifica spațiile deschise ale apartamentului prin eficientizarea la maxim a acestora, fără a afecta ambianța primitoare și familiară dorită,  iar pentru client acceptarea propunerilor fără a avea o percepție clară a rezultatului” Arh. Daniela Gheorghiu

15Apt.Ionescu final

17Apt.Ionescu final

 

Detaliu living

 

 

 

 

 

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *