Atmosfera brilianta, perfecta pentru anul nou

Gandindu-ma ce ar putea reprezenta cel mai bine viziunea anului care urmeaza in materie de „home feeling”, m-am gandit sa incep prin a va ajuta cu niste idei grozave de decorat caminul in perioada sarbatorilor si mai ales, a mesei din noaptea de Anul Nou.

Ca un motor al schimbarii si atitudinii pozitive, culorile si ambianta aduc intotdeauna un plus de farmec si contureaza amintirile. Asadar, va voi aduce ca exemplu o amenajare curata, in alb si argintiu. Veti transmite o stare pura, imaculata si cristalina orcui va va trece pragul.

Un alt aspect interesant al amenajarilor preponderent albe, este ca ofera altor culori, accente, posibilitatea de a se manifesta, de a staluci!

O decorare eleganta si cu gust tine intotdeauna seama de proportiile dintre culorile de fundal si accente precum: rosu, auriu, verde sau albastru. Bineinteles, putem merge mai departe cu gandul si sa subliniem aici si simbolistica aflata in spatele alegerii asestor culori precum: rosu -pasiune, castig; verde – prospetime, trainicie; albastru – viata, seninatate; auriu- maturitate, serenitate.

Va recomand sa aveti in vedere aspectul general al zonei amenajate, pentru a se asorta si a crea un tot unitar pana la a merge cat mai in detaliu: servetelele, suporturile de tacamuri, tipurile de farfurii, decoratiunile de pe masa, etc.

Pe langa culori, o importanta vitala o au materialele. Imaginati-va un ansamblu de texturi diferite, bogate, care vor transmite senzatiile dorite si va vor completa conceptul: pahare de cristal cu fundite argintii, servetele crem cu detalii albe si straluciri, fete de masa cu model in tesatura, dublata de o suprafata diafana de organtza alb, mici accente create de farfurii decorate sau chiar cutii de cadouri in miniatura. Posibilitatile sunt nenumarate!

In aceasta ordine de idei va ofer cateva exemple care mi-au captat atentia din partea celebrei Martha Stewart. https://www.marthastewart.com

Va doresc inspiratie si creativitate si o stare de a petrece cat mai frumos sarbatorile.

3995756a3fa31b2a168308cdb4a21be5

decorations for christmas

gray-silver-white-christmas-decorating-dining-room-chairs-tables

 

Jannele Jones (1)

Jannele Jones (2)

Jannele Jones (3)

Jannele Jones (4)

Jannele Jones (5)

Jannele Jones (6)

metallic-vintage-holiday-ornaments-htours1206-de

pottery-barn-silverwhite-ornaments

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.