Baia – tipologii, stiluri si culori

Baia şi bucătăria sunt spațiile cele mai complexe din locuințele noastre. Şi băile au mai multe tipologii generate de felul spațiului de care dispunem şi stilul pe care vrem să-l abordăm. Vă propunem o platformă de imagini și proiecte, de la băi clasice opulente până la băi ultramoderne, din care vă puteți alege modelul care se mulează pe gustul şi preferințele dumneavoastră.

1. Baie Clasica

39_13-(1)

arh. Omid Ghannadi

Spectaculos, somptuos și exuberant. Un Stil clasic cu greutate, care nu poate fi digerat de către oricine, sau controlat ușor de către designeri.
Similar vechilor palate clasice, unde cada era poziționată separat de încăperea toaletei, prezenta amenajare de baie intră și se continuă în spațiul camerei de dormit, fiind tratate împreună într-o atmosferă de răsfăț și belșug. Cu toate acestea, este delimitată clar prin diferența de înălțime a pardoselii și finisajul acestora.
Cada clasică, cu picioare aurite de leu , de la Victoria + Albert, este așezată pe un mozaic cu reflexii aurii, pe fondul unei oglinzii care ascunde imediata depozitare necesară, dar în același timp duplicitează spațiul și contrastează plăcile ceramice așezate țesut.
Candelabrul poziționat muzeal deasupra căzii, punctează bijuteria supradimensionată – ca accesoriu de relaxare și răsfăț.

218_Bowtie-Bathroom-porcelanosa---lazio-siena--faianta-rectifcata-arizona-arena-31,6x90cm

Deși cu contraste puternice, dintre alb și negru, această amenajare de baie rămâne rafinată și deosebit de cochetă.
S-a optat pentru plăci, porțelanate și rectificate pentru pardoselă și ca placă de bază a pereților, de inspirație marmorată de o venatură fină și de efect – Arena din colecția Arizona de la Porcelanosa.
În zona de interes a căzii s-a optat pentru o placă decorativă al cărui finisaj alternează prin plăcuțe lucioase ce oglindesc ritmic anturajul.

IMG_9912 IMG_9914

Contraste puternice dintre negrul plăcilor ceramice marmorate, albul sanitarelor și finisajul auriu al pieselor de mobilier, aflate în același stil nobil și exuberant.

2. Baie Neoclasica

Cum îmi mai place mie să-l numesc: un clasic îndulcit – acel stil clasic mai curat, fără opulență.

1. Neoclassic-Bathroom 2. Neoclassic-Bathroom

arh. Andreea Pinter

Pentru un plus de eleganță, orice spațiu de proporții cel puțin medii, se poate transforma într-o Sală de Baie cu trimitere regală. Dar pentru că rareori avem la dispoziție încăperi de baie care să permită somptuozitatea unui stil clasic, interpretarea unui astfel de amenajări este propice precum a celei din imagini.
Placarea pereților este se face fie cu lastre din piatră naturală – marmură, fie cu placi ceramice de mari dimensiuni de la furnizorii pe care îi găsiți la noi, precum REX sau FMG. Aceștia nu sunt împărțiți pe registre – soclu, brâu, cornișă – pentru a nu reduce vizual din înălțimea și lărgirea spațiului.
Pentru pardoseală se recomadă o placare cu marmură cu inserții de nuanță diferită la colțuri sau plăci ceramice marmorate cu elemente de decor – Tagina.
Stereotomia pardoselii este atent gândită și aliniată la pereții vizbili, iar plăcile sunt montate la 45˚.
Sanitarele – cada, lavoarele, vasul de toaletă – sunt alese din seriile calsice din gamele furnizorilor.
După cum se poate observa, tușa clasică în cazul lavoarelor este fină și sugestivă pentru a se da o notă de prospețime unei băi clasice aduse în zilele noastre.
Tapetul decorativ Viktorian de la wall&deco, deosebit de spectaculos, în același ton cu iluminatul și un fond atractiv pentru formele sinuoase ale căzii.
Corpurile de iluminat trebuie să fie alese în același spirit pentru a oferi echilibru. Pentru partea de îmbinare a planului vertical al pereților și plafon, recomadăm o baghetă decorativă din spumă poliuretanică – Nmc Profile.

1. Vanilla-Suite-Bathroom-Manuel-Saliche 2. Vanilla-Suite-Bathroom-Manuel-Saliche

arh. Manuel Saliche

De un rafinament dulce și în același timp impunător, stilul în care a fost amenajată această baie este, pertotal, spectaculos și distinct.
S-a optat pentru plăci ceramice de fond cu striuri alternate – lucioase și satinate, iar pentru pardoseală și peretele adiacent căzii pentru seria Suite de la Fap, plăci ceramice cu decoruri reliefate de insprație vegetală, ce reflectă diferit în funcție de lumină.
Pe acest fond cald și deschis, se proiectează mobilierul lavoarului Piano de la Gamadecor – mobilier deosebit de spectaculos prin forma acestuia, prin dimensiunea și poziționarea oglinzii acestuia.

Arh.: Simona Bonea

Mai mult spre Provence, deosebit de nobil reușește să dea o notă de o eleganță rafinată. S-a optat pentru plăci de pardoselă uni-bej.
Pentru placarea pereților s-a optat pentru plăcile din colecția Noblesse Blanc de la Ragno, doar pentru registrul inferior. Colecția dispune și de brâuri decorative și de plintă și bază, toate în același spirit clasic simplu și rafinat.
Cada clasică, de la Victoria & Albert, bateria din pardoseală din seria clasică de la Steinberg și lavoarul pe cadru metalic de la Catalano, seria Canova Royal, au dialog unitar pe fondul inferior al plăcilor ceramice.
Distinctiv față de alte băi, este tratarea registrului superior cu vopsea decorativă, impermeabilă. Această culoare revigorantă și fresh cu reflexii sidefate aleatorii, aduce această amenajare de baie în contemporaneitate.
Detaliile sunt respectate cu strictețe până la îmbinarea dintre perete și tavan printr-o cornișă decorativă fină, de mici dimensiuni.

IMG_5605

Aceleași plăci din Colecția Noblesse de la Ragno, și aceeași serie de sanitare Canova Royal de la Catalano – o alta abordare de ambientare (puteți vizualiza acest ambient în Showroom-ul Delta Studio, din Răzoare.

3. Baie Eclectica

Stil care presupune asocierea mai multor elemente clasice din curente diferite.

1. Chess-Bathroom-Ioana-Oprea 4. Chess-Bathroom-Ioana-Oprea 5. Chess-Bathroom-Ioana-Oprea

arh.: Ioana Oprea

Deosebit de elegantă, în această baie, obiectele sanitare se așează ca piesele de șah în planul pardoselii ce alternează albul cu negrul prin plăci de aceleași dimensiuni.
Toate elementele sunt în aceeași notă clasică: sanitarele din colecția Aria de la Vitra, mobilier personalizat în stil clasic, cada de la Victoria&Albert, baterii din seria clasică de la Steinberg – toate compun jocul imaginii nobile pe fondul plăcilor din seria Ace de la Porcelanosa.

1. Super-Natural-Bathroom 2. Super-Natural-bathroom

Această baie se diferențiază prin folosirea unei colecții deosebite de ceramice – Super Natural de la Fap. De inspirație marmorată, devine prețioasă, precum o operă de artă, grație unei venaturi sinuoase ale materialului reprodus ce redă un echilibru armonios.
Această amenajare de baie devine o colecție de elemente eclectice: plăci ceramice cu motive florale elegante și romantice, mozaicul de caracter masculin în zona dușului, la pardoseală – plăci marmorate porțelanate pentru un chenar perimetral, intarsii crem pentru chenare concentrice, apoi plăci de pardoseală mozaicate porțelanate spre centru.
Registrele sunt delimitate atât în pardoseală, cât și pe pereți prin realizarea unui lambriu printr-un brâu decorativ metalizat și texturat rombic.
Toate elementele din ceramică rectificată, reușesc să compună necesarul complet pentru amenajare de baie clasică, în care genorizitatea spațiului permite ca piesele ce generează funcțiunea (mobilierul și lavoarul, dușul, sanitarele) să respire armonios și echilibrat.

1. Deco-Classic-Mosaic-Bathroom-Fap(SuperNatural) 2. Deco-Classic-Mosaic-Bathroom-Fap(SuperNatural)

Grandioasă, de un spațiu generos și amplu, această baie impresionează prin finisajele și dispunerea acestora – Colecția Supernatural de la Fap Ceramiche.
Pereții sunt tratați prin plăci rectificate mozaicate marron, care sunt distribuite astfel încât să încadreze în rame suprafețe de mozaic de o culoare deschisî, sau plăci decorative cu romburi.
Plăcile decorative sunt prezente în capătul de perspectivă al băii și în zona imediată a căzii. Cada built-in, cu moască placată, de asemenea cu mozaic, împreună cu dușul tratat cu mozaic, dau o notă de abordare a home spa, dar mult mai rafinată și elegantă.
În zona lavoarelor pe cadre metalice profilate, s-a optat pentru plăci de marmorate de mari dimensiuni, care permit un fond neutru, nobil prin venatura ca de marmură. Pe acesta ies în evidență lavoarele, oglinzile și corpul de iluminat.
Pardoseala în același ton uni, din plăci ceramice porțelanate, reflectă jocul lucitor al mosaicului și prezintă intarsii geometrice – pătrate – fapt ce subliniză și mai mult stilul clasic-geometrizat al acestei amenajări de baie.

4. Baie Retro

fap-manhattan-01-big

Colecția Manhattan de la Fap formată din plăci ceramice glazurate, așezate stil cărămidă, poate constitui fondul ideal pentru o baie retro. Cada se poate găsi și la Marmorin, iar după cum observați picioarele sunt de insiprație clasică, dar stilizate.

Natucer Colectia Concret 2013

Natucer Colectia Concret 2013 gama Colt

 

5. Baie Stil pop-art

Cu un mosaic personalizat cu imagine, puteți obține efectul unei amenajări în stil pop-art. Cei de la Bissaza sunt printre cei mai cunoscuți din punct de vedere calitativ al redării fidele de imagini pentru mosaicuri personalizate.

banos-pop-art-2

Puțin mai excentric, și mai mult pop, puteți opta pentru o cortină personalizată cu imagini reprezentative al curentului american.

6. Baie Clasic-Contemporan
Spectaculos prin asimetrie – această reinterpretare a unui curent clasic, face ca mobilierul de baie Eden de la Gamadecor, să impresioneze și să troneze imperial într-o încăpere de baie.

Rama profilată a oglinzii zvelte, simetrică pe lavoar, dar dezaxată față de mobilierul în sine – plus un picior decupat sinuos în colțul opus, reușesc să echilibreze compoziția mobilierului.
Acesta este poziționat pe un fond neutru de un gri închis, obțiunut din tratarea cu vopsea impermeabilă a pereților și o pardoseală din plăci ceramice unigrey.
O notă distinctivă o dă și motivul decorativ floral obținut prin frezare și aplicat pe fețele sertarelor.

 

arh. Manuel Saliche

Cine spune că într-o baie mică nu se poate interpreta o amenajare clasică?
Pentru că spațiul nu este atât de generos precum cere greutatea unui astfel de stil, paleta cromatică reușește să creeze senzația de lărgire a spațiului.
S-a optat pentru plăci bizotate pe două nuanțe, în două registre: unul inferior mai închis – grena și unul superior deschis, cald – crem; despărțite de un brâu sugerat prin folosirea plăcilor decorative ale acestei serii.
Obiectele sanitare Alessi de la Laufen contrastează prin formă și design – plutesc pe fondul ceramic împărțit riguros.
Rama decorativă a oglinzii alături de candelabru reușesc să reprezinte ultima tușă pentru acestă baie – cutie de bijuterii.

arh. Manuel Saliche

Clasică cu greutate, o amenajare de baie sobră, cu contraste puternice.
Pe fondul creat preponderent din plăcile ceramice din colecția Suite de la Fap – plăci ceramice striate ca placare generlă și plăci decorative cu motive vegatele aurite.
În zona dușului, a volumui care maschează rezervorul pentru vasul de toaletă și perimetral căzii (la nivelul pardoselii) s-a optat pentru plăci reliefate aurite, respectiv pentru plăci mozaicate aurite pe fondul gresiei porțelanate cu aspect marmorat.
Zonele sunt astfel delimitate clar, și pus în valoare albul obiectelor sanitare a căror formă este ultramodernă.

7. Baie Glamour

1. Love-Stripes-Bathroom-Manuel-Saliche 2. Love-Stripes-Bathroom-Manuel-Saliche

arh. Manuel Saliche

Deosebit de spațioasă, care permite funcțiunilor zone generoase pentru lavoare și introducerea unei căzi cu hidromasaj, această baie impresionează prin efectul general de modernitate. Aranjarea plăcilor de faianță bizotate alternate pe peretele căzii, și compactate în zona lavoarelor, generează un efect de luciu și refelxii bine compuse.
În dreptul lavoarelor este inserată placa de decor cu scris ce subliniază modernitatea dorită a acestei amenajări.

1. Mirror-Black-Bathroom 3. Mirror-Black-Bathroom

arh. Iuliana Dinca

În această încăpere de baie, spațiul nu a fost cel mai generos prieten. De formă dreptunghică și lungă, cu poziția instalațiilor de apă și scurgere deja stabilite, s-a reușit evitarea efectului de tip vagon prin tratarea cu plăci ceramice rectificate și reliefate din gama Ace de la Porcelanosa.
Inclusiv alegerea sanitarelor Muse de la Catalano, a fost una deosebită, a căror formă sinuasă și volumetrică ajută la zveltețea compoziției.
Pentru placarea lateralelor s-a optat pentru placa albă a seriei respective, iar lavoarul este valorificat prin optarea pentru spectaculosul mozaic Mirror Black. Pentru Luminozitate și transparență este propusă o fantă luminoasă și în stânga lavoarului, simetrică cu fereastra de până în pardoseală din partea opusă.
Inclusiv radiatorul estetic de baie – de la Cordivari, este ales în același spirit, situat în fața oglinzii pentru a se duplica efectul acestuia și pentru ca cele două verticale să rupă din longevitatea pereților laterali.
Inclusiv corpul de iluminat BCN situat deasupra oglinzii, este ales din aceeași familie vizuală.

bathroom-renovation-tile-bisazza

Se poate oricând obține un efect glamour pentru baia ta prin optarea pentru un mosaic de sticlă cu inserții metalice de aur sau argint by Bisazza!

bisazza-calicanto-mozaico-554x414

8. Baie Moderna

1. baie mare ioana 1.1

arh. Iuliana Dinca

Pe tonuri neutre, această baie se remarcă prin asocierea fină de texturi diferite ale finisajelor alăturate: Cubica Bianco și Madagascar Natural.
Dar prin optarea pentru un mobilier DOMINO din colecția de mobilier de baie de la Formmat, realizat la comandă, a fost posibilă încadrarea unui lavoar generos și a unei o căzi.
Personalitatea băii se poate da prin amplasarea de accesorii colorate – ca accente cromatice.

arh. Iuliana Dinca

Pentru un spațiu foarte mic dedicat băii – 1,5 mp – s-a optat pentru plăci ceramice deschise, rafinate, Nacare Blanco și Deco Nacare de la Venis, Porcelanosa Grupo, plăci care imită mozaicul prin jocuri fine de nuanțe de alb și sidef.

Pentru sanitare, s-a optat pentru cele mai mici dimensiuni: Sfera de la Catalano pentru vasul de Wc, și “baby” Talassa de la Marmorin. Formele rotunjite ale acestora, le fac prietenoase și sunt recomandate pentru amenajările spațiilor mici.

Blatul din MDF furniruit și polițele, realizate la comandă, armonizează ambianța băii.

499_design-interior-(5) 499_design-interior-(4)

arh. Manuel Saliche

Și prin optarea pentru culori naturale se poate obține o baie extraordinar de modernă, prin asocierea fină de nuanțe de culori dintre plăcile ceramice și mobilier, împreună cu albul sanitarelor.

9. Baie Minimalista

arh. Iuliana Dinca

Amenajarea minimalistă a acestei băi, a fost posibilă prin optarea pentru plăcile ceramice din sera Newport de la Venis.

S-a folosit placa de fond Newport Beige pentru întregi pereți perimetral, iar decorul, Old Beige, pentru placarea unei nișe în zona mobilierului și a dușului. Atmosfera băii și plăcile ceramice sunt și mai bine evidențiate prin iluminarea cu led a nișei construite.

Zona dușului este elegant soluționată prin optarea pentru un o cădiță prefabricată de la Wedi, cu sistemul de rigolă și capac incluse. Atât mobilierul de Baie de la Keuco și dușul Lift de la Hansgrohe, se armonizează cu ambianța rafinată, discretă și totodată modernă.

10. Baie Arhitecturala

 

poza_74 poza_75 poza_76

biroul de arh. AA Studio

„Culoarea alb, luminile RGB, mobilierul frationat dar unitar, prezentul concept de baie urmareste atingerea tuturor elementelor care definesc relaxarea. Intregul cadru alb subliniaza sensibilitatea formelor, iar benzile de culoare completeaza compozitia. Ansamblul baii se desfasoara lateral si perimetral fata de zona de acces si circulatie.”

IMG_3751 IMG_3766

arh. Oana Coarfă

” Elementele componente ale baii sunt acoperite cu un strat care are aceleasi proprietati, indiferent de utilitatea lui. Sunt suprafete perforate care permit trecerea fluxurilor fara de care camera de baie nu isi gaseste utilitatea: apa si lumina. In acest mod, sunt realizate chiuveta, oglinda si suprafata intregii pardoseli. Sunt realizate din Corian, care permite ca rosturile din placi sa poata fi ulterior ascunse, lasand impresia unei suprafete continue. In aceasta suprafata sunt realizate gauri constante ca dimensiuni, pe forma hexagoanelor care definesc zone de folosire sau de trecere a unor fluidelor functionale: sub robinetele de la chiuveta, in suprafata oglinzii lasand loc trecerii luminii artificiale.”

11. Baie Copil – Baie Colorata

1. Litle-Girl-Bathroom-Andreea-Pinter

 arh. Andreea Pinter

Pentru baia separată a fetiței, abordarea amenajării este este în concordanță cu camera acesteia. Și cum fetițelor le plac rozul și inimioarele, FAP ceramiche a lansat în 2013 o colecție dedicată acestei nișe.
Peretele lavoarului este cel mai impozant prin culoarea puternică și contrastantă cu mobilierul, optându-se pentru plăci ceramice mozaicate simple pentru restul parietalelor.
Punctul de atracție este mobilierul pentru lavoar și oglinda fancy, cu trimitere la grafica desenelor animate urmărite de către copii.
Brâul decorativ cu inimioare înconjoară încaperea, reușind să creeze o atmosferă dulce și inocentă.

Children-Bathroom-Manuel-Saliche

arh. Manuel Saliche

Pentru un plus de unitate oferită copiilor, tratarea spațiilor dedicate lor nu este întâmplătoare. În același timp, nu mulți dintre noi își permit luxul investiției la 5 ani în reamenajarea unei băi, financiar și ca durată de timp.
Astfel, s-a optat pentru o placare albă și inserție colorată florală și decorativă, ca un brâu ce înconjoară întreaga încăpere de baie. Jocul copilăriei este dat din accesorii care nu țin neapărat de baie (jucării, obiecte colorate), pentru ca ulterior, acest spațiu să fie potrivit și pentru perioada adolescenței și a tinereții.

12. Baie Baie stil Mediteranean

Culori natruale, mosaic de piatră, plăci ceramiceantichizate și lavoare de piatră- câteva elemente care creează atmosfera mediteraneană în spiritul de vacanță al regiunii.

arh. Mihai Constantin

Culorii naturale nisipii, alb și albastru pentru o baie modernă cu trimitere mediteraneană. Aici s-a folosit un mobilier din colecția SMART LUXURY – mobilier de baie Moode. Spațiile generoase de depozitare sunt excelent concepute. Prezente în lateral, dar și prin sertare inteligente cu sistem push-to-open sunt frumos integrate vizual prin accentul de culoare relaxantă, un ton de turcoaz ce contrastează frumos cu textura lemnului masiv și albul impecabil al Corian-ului. Prin modelule suspendate, se crează loc suplimentar de depozitare, dar și de etalare a unor obiecte de cosmetică sau decorative.

13. Baie Traditional-Romaneasca

https://blog.deltastudio.ro/wp-content/uploads/2014/04/MG_8424.jpg

arh. Bogdan Brandinburg

”Elementele cu trimiteri directe sunt prezenta unei copai de lemn in locul obisnuitului lavoar, cele cateva motive populare si prezenta unui felinar pe post de lampa la oglinda. Indirect, abundenta lemnului (prezent pe dusumea, pe gratarului de dus si chiar in scafa din tavan) si micile imperfectiuni dorite la nivelul copaii, al dispunerii oglinzii etc. completeaza atmosfera placuta prin faptul ca puncteaza manufactura, personalizarea, prezenta umanului.”

14. Baie Home SPA

Petrecerea timpului în cadă este una din plăcerile relaxante. Asocierea acestor momente și cu lectura și natura, fac ca orice amenajare cu proporții frumoase și materiale atent alese să devină locul unde se petrec cele mai deosebite momente dedicate deconectării.

Spațiul dedicat relaxării dintr-un centru Spa, feeric, unic și generos. Finisaje naturale pentru placarea pereților și a pardoselii, efecte date prin amplasarea inteligentă a luminii artificiale, specularea luminii naturale prin obturarea parțială a acesteia cu un panou decorativ perforat după forma picăturilor de apă, folosirea tehnologiilor Dornbracht de transformare a apei într-o experiență – toate sunt elemente care compun senzații de tactile, vizuale și cromatice.

1P 2P

arh. Andreea Pinter

Cu trimitere către amenajarile de saune, unde este folosit preponderent lemnul, această amenajare de baie atrage prin spațialitate și felul în care este dedicată relaxării prin funcțiuni și prin culaore. Cada freestanding împreună cu mobilierul Cutia din colecția SMART LUXURY  care a fost adaptat conform spațiului și necesităților beneficiarului dau tonul acestei amenajări. Peretele din fundal, pentru care s-a optat pentru o placare în continuarea gresiei Oxford Natural, devine animat prin amplasarea soldatului corespondent mobilierului de baie, plus alte cutii care contrastează prin finisajul alb. Placarea pentru pereții laterali este realizată cu plăci ceramice rectificate model Mosaic Tibet Arena, ale căror pattern în pătrățele rezonează cu modul cubic al mobilierului de baie.

Culorile generale utilizate sunt cele naturale – tip stejar pentru pardoseală – și chiar stejar pentru mbilier (fie lemn masiv, fie MDF sau PAL furniruit cu această esență) și albul sanitarelor, al blaturilor de compozit alb tip Corian și a carcaselor din MDF alb lucios/mat. Aceste două nuanțe contrastante sunt legate prin placa Tibet Arena, finisaj de culoare nisipie cu variațiuni ușoare de tonuri și nuanțe.

15. Baie Natural Wood

arh. Manuel Saliche

Naturalețea generează un efect de relaxare și aparținere chiar și în baie. Aceasta poate fi sugerată fără ca amenajarea să fie rustică sau tradițională.
Astfel avem de față o baie modernă, în care plăcile de fond sunt marmorate, înglobează cada și sunt întrerupte printr-o inserție discretă de plăci decorative cu motive vegetale subtile.
Brown-ul parchetului ceramic este regăsit la ușa de acces și la listurile care delimitează plăcile decorative de cele de fond.

arh. Andreea Pinter

Parchetul ceramic porțelanat este utilizat pentru placarea pardoselii și în zonele iemediate ale sanitarelor, zone din baie ce sunt utilizate mai des, și pentru a se pune în valoare ceramica albă a lavoarelor Neox de la Noken și cada. Pentru un confort complet dat prin echiparea cu toate utilitățile necesare, întâlnim vasul de bide și toaletă Lounge de la Noken.
Compoziția a fost atent gândită geometric, astfel încât peretele cu blatul pentru lavoare și cada să încadreze ca registre coloristice bine definite. Spațiul ușor dificil, datorită mansardării acestuia, a fost soluționat în așa fel încât să fie valorificată lumina naturală și zona de relaxare destinată căzii.
Având la bază o inspirație de tip home SPA, finisajul general al pereților păstrează aceași trimitere naturală prin optarea pentru plăci ceramice cu model nisipos de la Venis Porcelanosa Group și doar în dreptul căzii pentru o placă cu dune de nisip în relief, de la același furnizor.

16. Baie Natural Stone

arh. Andreea Pinter

Materialul special care a dictat amenajarea acestei băi este marmura Rainforest. Cu o venatură unică rezultată din debitarea păcilor din blocurile de marmură ale carierelor, alături de spectrul larg al nuanțelor de verde, reprezintă unul dintre cele mai nobile și de efect materiale naturale ce pot fi utilizate pentru placări și nu numai.
Compoziția a fost gândită astfel încât marmura să fie pusă în valoare și să dea unicitate băii.
Fondul pe care acest material iese în evidență este constituit din plăci de travertin.
Cremul travertinului, împreună cu pardoseala, pun în valoare atât marmura Rainforest, cât și albul sanitarelor și al căzii.
Compoziția asimetrică a lavoarului pe blat cu fustă pentru mascarea sifonului și intersecția oglinzii care se desfășoară pe întreaga înălțime a placării.
Spațiul se desfășoară pe lung, iar benzile verticale amplasate pe latura lungă a băii reușesc să lățească încăperea.

17. Baie Natural Garden

arh. Iuliana Dinca

Inspirat din natură, acest ambient este plăcut, tomnatic și în același timp respectă amplasarea unui întreg set de sanitare.
Plăcile decorative de inspirație vegetală sunt amplasate pentru a crea contrast în zonele apropiat tactile, pe laturile mici – apropiind vizual aceste parietale.
Plăcile de fond, care nu au un pattern puternic, sunt puse pe laturile lungi ale încăperii, reușind prin culoarea deschisă să mărească spațiul.
Accentele de culoare directionează, contrastează, și înveselesc ambientul.

Green-white-nature-design-bathroom Green-white-wood-bathroom

O baie extrem de mică, dar extrem de fresh. S-a optat pentru plăci ceramice albe, în vederea măririi spațiului. Dar conceptul acestei amenajări era trimiterea către natură. Astfel, s-a ales un parchet ceramic pentru placarea pardoselii. Acesta mai este utilizat și deasupra rezervorului încastrat, reușind să pună în valoare această fereastră butaforică.

Cromatic și compozițional, banda de beton, ce încastrează spoturile superioare și devine și blat suport pentru lavoar, apoi raft de depozitare prosoape, se mulează precum o panglică pe compoziția generală a băii. Cada este evidențiată pe fundalul parchetului ceramic cu efect antichizat, intrând în contrast cu albul simplu, continuu și lucios al acesteia.

Nelipsitele accente verzi, date de vegetație, lumină colorată sau prosoape, reușesc să facă creeze aluzia de natură, relaxare și răsfăț. Pentru un efect și mai deosebit, s-au preluat câteva crenguțe, s-au vopsit albe precum mesteacănul și au fost amplasate în iarba de deasupra rezervorului.

18. Baie Stil Industrial

Stilul industrial permite valorificarea elementelor sanitare care deobicei sunt ascunse (țevi, cabluri electrice, racorduri, etc.), transformându-le în piese estetice care dau unicitate spațiului.

industrial-bathroom

19. Baie Stil Scandinav

Stilul scandinav este din ce in ce mai căutat în ultima vreme. Aceste presupune o doză de simplitate, un spirit de reciclare a obiecte de mobilier vechi și asociere armonioasă de materiale, finisaje de culori deschise cu lemnul natural.

 

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.