Baie din Lemn, la Mansarda, o adevarata Oaza de Relaxare

O baie de 5 m², situata la mansarda unei vile din zona Vatra Luminoasa, Bucuresti, a fost transformata intr-o adevarata oaza de relaxare. Ingredientele sunt simple dar de impact: lumină zenitală, ce cade pe blatul cu doua lavoare, mobilier din lemn, dus walk in cu scurgere in pardoseala si finisaje naturale. Baia este separata de zona de dormitor printr-un perete de sticla mata, decorata cu motive vegetale. Arh. int: Andreea Pinter, consilier de vanzari: Monica Petrescu.

baie matrimoniala 6

S-a optat pentru mobilier de baie din lemn masiv, fabricat in Romania, colectia CUTIA de la Formmat. Finisajele sunt cele standard pentru acest mobilier de baie: lemn masiv stejar natur periat + mdf alb lacuit lucios + blat krion, cu accesorii din lemn masiv lucrate manual si 2 lavoare tip bol pozitionate pe blat.

baie matrimoniala 4 cutia -L135
Pentru pereti si pardoseala s-a ales gresie cu aspect de lemn, Liston Oxford Natural de la Porcelanosa.

Fiind placi ceramice rectificate, s-au montat cu un rost de mici dimensiuni, oferind un aspect unitar spatiului

Fiind placi ceramice rectificate, s-au montat cu un rost de mici dimensiuni, oferind un aspect unitar spatiului

baie matrimoniala 3
In plus, liniile si textura acestui model de placi uniformizeaza spatiul atipic al mansardei. S-a optat pentru dus walk in, cu scurgere in pardoseala. In dus, s-a folosit o combinatie de para de dus fixa cu para de dus mobila. Deasupra dusului este plasata o fereastra Velux, pentru a putea beneficia de lumina naturala. Dusul este separat printr-un paravan de sticla de zona cu lavoarele. Zona cu grup sanitar si bideu este separata la randul ei, printr-un perete de rigips.

baie matrimoniala 7

Mobilierul de baie CUTIA, cret de arh. int. Andreea Pinter, este unul dintre cele mai bine apreciate din gama Formmat. Principalul sau avantaj este ca imbina partea decorativa cu partea functionala. Proprietarii spatiului au fost atat de incantati de mobilierul Cutia, incat l-au ales si pentru baia de la etaj, un spatiu de 4.90 m2.

baie etaj 1

cutia L120Aici, blatul din krion are o lungime de 1.20 m si s-a optat pentru un singur lavoar montat pe blat. S-au pastrat elementele din baia de la mansarda: placi ceramice Liston Oxford Natural de la Porcelanosa si dus walk in, separat printr-un paravan de sticla, cu scurgere in pardoseala si dotat cu para de dus fixa si para de dus mobila.

baie etaj 2.1

baie etaj 2

In baia de serviciu, s-a optat pentru mobilierul de baie Copaia, cu un caracter mai mult decorativ. Finisaje: lemn masiv cioplit + cadru metalic  inox . Bateria de lavoar de perete este Metris de la Hansgrohe.
baie copaia

Detalii complete despre produsele folosite in amenajari aici si aici.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.