Casa de vis amenajată în stil nordic

Cărămida aparentă, șemineul, hexagoanele ceramice, lemnul natural și un pian. Această amenajare, extinsă pe o suprafață de 140 mp, arată cum câteva elemente-cheie pot transforma un spațiu neutru într-o casa de vis. Amenajarea a fost realizată de arhitecții Anca Murgescu, Cristina Trandafir, Roxana Dobos și Loredana Enache.

Amenajarea de față a durat opt luni și a demarat când casa era la roșu. Proprietarii se mutau de la apartament la casa și au dorit să profite de spațiul suplimentar disponibil, pentru a depozita mai bine lucrurile. Aceasta a fost, de altfel, una dintre principalele lor solicitări – optimizarea spațiului existent pentru a crea suficiente zone de stocare. O altă dorință a fost integrarea unui pian și a unui șemineu.

Arhitecții au propus un decor modern, cu un open space bucătărie-living amplu, bine iluminat, în care se disting tonurile calde folosite. Pentru a delimita vizual zona de gătit de zona de relaxare, în bucătărie s-a folosit gresie hexagonală de la Keramyth, ce urca asimetric și pe o porțiune de perete. Îmbinarea ei pe pardoseală cu parchetul din lemn triplustratificat este un detaliu extrem de plăcut vizual, marcând totodată începutul zonei de zi. Masa de dining are același rol de separare a celor două spații, fiind marcată de două corpuri de iluminat suspendate.

Zona de living emană un aer cald și confortabil, datorită pardoselii din lemn și a prezenței șemineului. Peretele îmbrăcat în cărămidă aparentă de la Brikston face spațiul extrem de primitor, în timp ce corpul de iluminat cu finisaj metalic completează ambientul.

Camerele copiilor au fost decorate pentru a pune în valoare hobby-urile acestora, fiind dotate cu suficiente zone de depozitare. Băile sunt concepute ca spații aerisite, cu finisaje naturale, accente de culoare și elemente grafice moderne.

În baia matrimonială se distinge cada freestanding de la Ravak, cu prezența sa sculpturală. S-a ales un mobilier cu două lavoare bowl și baterii Hansgrohe.

În urma amenajării, zona preferată a familiei a devenit livingul, în care se bucură de timpul petrecut împreună, privind la șemineu și ascultând melodii la pian.