Casa de vis amenajata in stil nordic

Caramida aparenta, semineu, hexagoane ceramice, lemn natural si un pian. Aceasta amenajare, extinsa pe o suprafata de 140 mp, arata cum cateva elemente-cheie pot transforma un spatiu neutru intr-o casa de vis. Amenajarea a fost realizata de arhitectii Anca Murgescu, Cristina Trandafir, Roxana Dobos si Loredana Enache.

Amenajarea de fata a durat opt luni si a demarat cand casa era la rosu. Proprietarii se mutau de la apartament la casa si au dorit sa profite de spatiul suplimentar disponibil, pentru a depozita mai bine lucrurile. Aceasta a fost, de altfel, una dintre principalele lor solicitari – optimizarea spatiului existent pentru a crea suficiente zone de stocare. O alta dorinta a fost integrarea unui pian si a unui semineu.

Arhitectii au propus un decor modern, cu un open space bucatarie-living amplu, bine iluminat, in care se disting tonurile calde folosite. Pentru a delimita vizual zona de gatit de zona de relaxare, in bucatarie s-a folosit gresie hexagonala de la Keramyth, ce urca asimetric si pe o portiune de perete. Imbinarea ei pe pardoseala cu parchetul din lemn triplustratificat este un detaliu extrem de placut vizual, marcand totodata inceputul zonei de zi. Masa de dining are acelasi rol de separare a celor doua spatii, fiind marcata de doua corpuri de iluminat suspendate.

Zona de living emana un aer cald si confortabil, datorita pardoselii din lemn si a prezentei semineului. Peretele imbracat in caramida aparenta de la Brikston face spatiul extrem de primitor, in timp ce corpul de iluminat cu finisaj metalic completeaza ambientul.

Camerele copiilor au fost decorate pentru a pune in valoare hobby-urile acestora, fiind dotate cu suficiente zone de depozitare. Baile sunt concepute ca spatii aerisite, cu finisaje naturale, accente de culoare si elemente grafice moderne.

In baia matrimoniala se distinge cada freestanding de la Ravak, cu prezenta sa sculpturala. S-a ales un mobilier cu doua lavoare bowl si baterii Hansgrohe.

In urma amenajarii, zona preferata a familiei a devenit livingul, in care se bucura de timp petrecut impreuna, privind la semineu si ascultand melodii la pian.