Casă din Târgu Mureș amenajată în culori vesele

Lipsa geamurilor se transformă într-o provocare creativă, pentru o amenajare a unei case din Târgu Mureș, extinsă pe o suprafață de 180 mp. Proiectul a fost realizat de arhitecta Simona Ungurean.


Amenajarea a fost preluată în momentul în care casa era la roșu, așadar designerul a putut stabili poziționarea corpurilor sanitare, a caloriferelor, prizelor, dar și corpurilor de iluminat. Construcția a fost ridicată pe locul unei case vechi, fiind nevoită să păstreze ideea unor elemente neregulate. Astfel, provocarea cea mai mare a pornit de la poziționarea pereților sub o formă oblică, condiționând integrarea pieselor de mobilier și a execuției ambientului.

În compartimentarea inițială, la mansardă existau doar două dormitoare, urmând ca ferestrele să fie dispuse pe o singură parte. Pe partea opusă a amenajării erau poziționate băile și casa scării. Designerul a propus împărțirea dormitorului mare, iar lipsa unui geam a fost rezolvată printr-o fereastră de mansardă cu orientare vest-sud, ce oferă acum lumină din plin încăperii. Totuși, pentru a suplini lipsa unei ferestre obișnuite, s-a montat un fototapet ce imită o fereastră cu vedere spre mare și s-au montat elemente de oglindă pe partea dulapurilor. Astfel, a rezultat o cameră luminoasă, ce pare mult mai mare decât la momentul inițial.

Dormitorul matrimonial conferă o atmosferă liniștitoare, obținută prin tonurile blânde de gri și roz. Baia de la etaj este realizată cu ajutorul unor finisaje neutre (alb și negru), rezultând un aspect vesel de galben revigorant, ideal pentru diminețile somnoroase.

Galbenul se regăsește și pe scara care unește cele două niveluri – balustrada atipică, desenată după schițele designerului, fiind vopsită în galben și albastru.
Parterul cuprinde spațiile de depozitare, holul, livingul și bucătăria, realizate pe baza culorilor pastelate ale prăjiturelelor macarons. S-a optat pentru scaune de culori diferite și o faianță bleu, tip subway, între corpurile de mobilier.


Beneficiarii au locuit o vreme în Irlanda și au călătorit mult, prin urmare și-au dorit să integreze în amenajare și un design al unei hărți. Designerul le-a propus două astfel de modele – fototapetul din living și o hartă a lumii răzuibila pe hol, unde pot marca locurile prin care au fost. Proprietarul este pescar, iar undițele vechi care compun lampadarele din zona de zi exprimă această pasiune.


Băile conferă un aer cald, primitor și plin de lumină, dotate cu obiecte sanitare Ideal Standard și baterii Grohe.


În toată amenajarea, s-au ales uși de interior albe de la Porta Doors, care să mențină nota aerisită și confortabilă a amenajării.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *