Castigatorii concursului Elle Decoration 3D Dependent De Design

Una dintre cele mai importante competiții de design din România – 3D Dependent De Design – organizată sub egida prestigioasei reviste Elle Decoration și-a desemnat ieri, 6 noiembrie 2013, câștigătorii celei de-a patra ediții. Tema din acest an a fost una provocatoare și cu implicații funcționale: amenajarea unui spațiu de recepție într-o clădire de birouri. La evenimentul de decernare a premiilor, care a avut loc la Galateca, Liviu Tudor, proprietarul parcurilor de birouri West Gate și Novo Park, spune că pentru arhitecți noile catedrale sunt clădirile de birouri. Asta ca aluzie la faptul că până la mijlocul secolului XX cel mai mare investitor în arhitectură a fost biserica. Deci, tema concursului a fost în acord și cu trendurile momentului, numai dacă ne gândim că arhitecți de prestigiu, precum Jean Nouvel sau Zaha Hadid, au devenit faimoși după ce au proiectat inovatoare clădiri de office.

smartluxury.ro despre Armarada castigatorii concursului Elle Decoration 2013 (4)

 

smartluxury.ro despre Armarada castigatorii concursului Elle Decoration 2013 (2)

Ca să nu vă mai ținem în suspans, vă spunem că premiul întâi, acordat de către partenerii concursului West Gate și Novo Park, a constat într-un cec de 1500 de euro și a fost câștigat de către tinerii arhitecți de la ArmaradaAlex Săndulescu și Cătălina Simion. Numele proiectului lor? Frunză! Foarte simplu, frumos și sugestiv. Au ales această denumire pentru că o parte din clădirile West Gate și Novo Park au obținut certificarea Bremm Very Good, ceea ce le atestă sustenabilitatea și grija față de mediu.

Arhitectii de la Armarada – Cătălina Simion și Alex Săndulescu

Arhitectii de la Armarada – Cătălina Simion și Alex Săndulescu

 

Arhitecții de la Armarada au pornit de la simbolul frunzei, frumos reliefată pe plafonul recepției care-și schimbă culoarea, și au generat mai departe un mobilier care să inducă senzația de invadare dinamică cu vegetație. Cei doi arhitecți au declarat în exclusivitate pentru smartluxury.ro că își doresc să aducă un plus în contextul proiectelor și ideilor arhitecturii românești prin culoare, forme organice și folosirea de materiale contemporane. În plus, consideră că pentru reușita unui proiect, designul de produs merită să-și facă simțită din plin prezența. Astfel, un concept poate fi perfect adaptat spațiului ce urmează a fi amenajat. Este primul și cel mai important premiu pe care l-au câștigat, dar suntem siguri că foarte curând ne vor uimi din nou. Îi puteți urmări și pe pagina lor de Facebook, pe Twitter sau să le vedeți proiecte postate pe propriul lor site. Felicitări lor și organizatorilor! Proiectele care au câștigat locurile II și III, precum și alte detalii veți avea în paginile dedicate din următorul număr al revistei Elle Decoration care va apărea la sfârșitul lunii noiembrie.

smartluxury.ro despre Armarada castigatorii concursului Elle Decoration 2013 (6)

smartluxury.ro despre Armarada castigatorii concursului Elle Decoration 2013 (5)

smartluxury.ro despre Armarada castigatorii concursului Elle Decoration 2013 (7)

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.