Masculine Vibe – O amenajare în stil industrial realizată de Miso Architects

Amenajarea Masculine Vibe realizată de Miso Architects ne-a impresionat prin îmbinarea ingenioasă a elementelor elegante cu cele industriale, rezultând o compoziție cu o notă scenografică pronunțată.

Masculine Vibe, precum evocă si denumirea, este un apartament de burlac, extins pe o suprafață de 80 mp cu 3 terase exterioare generoase, de 20 mp în total.
Amenajarea este construită într-un stil modern, cu o combinaţie reuşită de elemente elegante (texturi fine de catifea) şi industriale (structuri metalice, vopsea beton aparent).

Cea mai spectaculoasă încăpere a amenajării după părerea noastră, livingul, se remarcă datorită placărilor de tavan şi pereţi, puse în valoare de oglinzile frumos iluminate, pe fundalul vopselei decorative de tip beton aparent.

 

 

Tot în living, biblioteca realizată pe comandă din MDF vopsit, PAL lemn şi structură metalică, are un design şi o cromatică astfel gândită, încât se contopeşte cu stâlpul şi grinda care o delimitează şi pare că le susţine indiferent de supleţea sa.

Canapeaua de asemenea realizată pe comandă, este o prezenţă extrem de elegantă datorită formei şi a combinaţiei de materiale. Restul pieselor de mobilier, comodă cu blat de piatră, măsuţele de cafea cu structură de metal extrem de fină şi blaturi de oglindă şi fotoliul cu cadru de lemn curbat, întregesc întreaga scenă într-un ansamblu unitar şi elegant.

 

 

Corpurile de iluminat de tip spoturi pe şină, au fost alese şi direcţionate pentru a pune în valoare câte o zonă sau un element deosebit al încăperii, ceea ce arhitectele de la Miso au încercat să urmărească în toate încăperile locuinței.

De-a lungul holului de la intrare au amplasat un mobilier cu un design suspendat, pentru a nu încărca spaţiul prea mult, dar în acelaşi timp oferind suficiente zone de depozitare.
Vedetele holului sunt de departe suporturile de sticle de vin, concepute astfel încât să poată fi amplasate de-a lungul unui perete sau într-un spaţiu îngust, fără să incomodeze tranzitul.

 

În dormitorul matrimonial, patul şi dulapul de haine, piese deja existente au fost integrate de așa natură pentru a amplifica vizual spaţiul extrem de mic.

 

 

Bucătăria era deja mobilată şi utilată când proiectul a fost preluat de Miso Architects, însă au intervenit cu câteva modificări cheie, precum schimbarea mânerelor corpurilor inferioare și acoperirea sticlei printate cu un peisaj marin, cu o vopsea rezistentă de tip beton aparent, împregnând și în această încăpere stilul industrial. În plus, au integrat un perete de accent cu un contrast puternic, cu ajutorul ardeziei.

 

 

Biroul este o încăpere extrem de mică, de doar 9 mp, dar cu toate acestea au reuşit să integreze un birou încăpător cu spaţii de depozitare, o comodă pe rotile cu design deosebit şi o canapea extensibilă cu o formă atipică.
De-a lungul peretelui amprentat cu beton aparent, au fost expuse tablourile mamei beneficiarului, amintiri dragi şi pete de culoare vesele.

 

 

Dormitorul de oaspeţi se remarcă datorită literelor luminoase în formă de ZZZ, amplasate deasupra canapelei extensibile cu un imprimeu geometric foarte bine integrat. Pentru prietenii veniţi în vizită, arhitectele au creat o zonă de agăţat haine şi lăsat valiza într-o manieră primitoare. Măsuţa de cafea adiacentă este multifuncţională datorită ajustării sale pe înălţime şi a fost construită pentru a putea fi mutată prin casa, în caz de nevoie.

 

Cele trei terase ale apartamentului au fost mobilate, cu piese diferite astfel încât să creeze ambiente cu funcționalități distincte : prima cu un loc de luat masa în aer liber, cea de a doua cu fotolii confortabile cu un design atipic, iar cea de a treia cu canapele comode pentru serile de stat târziu la povești.

În cele două băi ale apartamentului au intervenit prin modificarea lavoarelor şi integrarea unor piese de mobilier cu design potrivit – corpurile acestora şi oglinzile retro, iluminate subtil. Bateriile şi accesoriile de baie, de la Delta Studio, sunt cu totul speciale, îndeosebi cele din baia adiacentă dormitorului matrimonial, unde au optat pentru modele negre mate de la Noken.

 

Un element decorativ spectaculos este cercul cu licheni turquoise de la Green Mood, care aduce culoare şi viaţa într-un context destul de sobru.

Am stat de vorbă cu arhitecta Sorana Leru de Miso Architects, căreia i-am adresat următoarele întrebări. Ne-a oferit multe informații interesante, explicand conceptul si procesul din spatele acestui proiect reușit.

– Cărui tip de proprietar i se adresează locuinţa?

Proprietarul amenajării noastre este un tânăr burlac, care profesează în domeniul IT, călătoreşte des şi apreciază vinurile bune. Designul a fost adaptat stilului său de viaţă, ţinând cont de faptul că lucrează uneori de acasă şi primeşte des prieteni în vizită.

– Cum a ajuns beneficiarul să colaboreze cu firma Miso Architects? Cum v-aţi cunoscut şi cum a decurs colaborarea?

Beneficiarul ne-a găsit pe internet, (Google, Facebook şi site-uri de specialitate), a intrat în legătură cu noi şi ne-am întâlnit, iar colaborarea a decurs extrem de bine, am fost mereu pe aceeaşi lungime de undă şi a avut încredere, să alegem şi să hotărâm noi toate detaliile proiectului. Din punctul nostru de vedere îi oferim cu brio titlul de client ideal, cu deosebită apreciere pentru încrederea acordată.

– În ce stadiu a fost preluat proiectul şi ce modificări de compartimentarea interioară aţi făcut?

Am preluat apartamentul în stadiu finalizat şi curat, cu parchet şi pereţii vopsiţi alb, băile erau finisate şi echipate, acestea au necesitat doar modificări punctuale din partea noastră. Nu am realizat nici un fel de modificări de compartimentare, partea de şantier a presupus doar completări la instalaţia electrică, nuanţarea şi vopsirea pereţilor de accent.

– Ce şi-a dorit beneficiarul de la această amenajare?

Beneficiarul şi-a dorit o amenajare modernă şi elegantă, cu finisaje deosebite şi o atmosferă cu tentă masculină.

 

– A existat un proiect iniţial pe care l-aţi propus beneficiarului? aţi mers împreună la achiziţionarea mobilierului şi accesoriilor?

Da, a existat un proiect propus clienţilor ca de fiecare dată, pornim de la nevoile şi dorinţele acestora şi le transpunem în mediul virtual sub forma unui proiect în plan şi în 3D, astfel încât ei să poată vedea simulările propuse şi să le putem discuta înainte să ne apucăm de partea de implementare.

De cele mai multe ori, realizăm împreună cu beneficiarul vizite la cei mai importanţi furnizori pentru a alege materialele, texturile şi culorile care urmează să compună rezultatul final mult aşteptat. În acest caz, clientul nostru a avut încredere totală şi ne-a lăsat mâna liberă să hotărâm care este cea mai bună variantă, ceea ce ne-a responsabilizat foarte mult să ne asigurăm că fiecare decizie este cea mai bună opţiune posibilă.

– Care a fost cea mai mare provocare a proiectului?

Cea mai mare provocare a proiectului a constat în mobilarea holului de acces, un spaţiu mic şi îngust care la prima vedere părea că nu va putea cuprinde prea multe spaţii de depozitare. Un alt aspect de care a trebuit să ţinem cont, a fost amenajarea deja existenta a bucătăriei şi a dormitorului matrimonial, din care am încercat (cu succes spunem noi) să obţinem cel mai bun rezultat fără intervenţii majore.

Din punct de vedere tehnic, placările de tavane au fost un adevărat test, fiind greu de montat în contextul carcasei de rigips, astfel încât să fie la fix pe dimensiune, dar să aibă şi o garanţie de rezistenţă în timp.

 

 

– De la ce element a pornit amenajarea? Cine a ales cromatică?

Amenajarea a pornit de la stilul sugerat de client, care a dorit să îi conturăm un design modern cu o puternică influenţă masculină.

Sfatul arhitectului

Considerăm că rezultatul final al acestei amenajări s-a conturat atât de frumos datorită realizării de excepţie a mobilei pe comandă şi a finisajelor de foarte bună calitate pe care le-am folosit, în principal a PAL-urilor, care în final au contribuit semnificativ la imaginea finală a designului nostru.

Casa din Targu Mures amenajata in culori vesele

Lipsa geamurilor se transforma in provocare creativa, in amenajarea unei case din Targu Mures, extinsa pe o suprafata de 180 mp. Amenajarea a fost realizata de arhitecta Simona Ungurean.


Amenajarea a fost preluata cand casa era la rosu, asadar designerul a putut stabili pozitionarea corpurilor sanitare, caloriferelor, prizelor si corpurilor de iluminat. Fiind ridicata pe locul unei case vechi, constructia a trebuit sa respecte spatiul existent si nu are o forma regulata, multi dintre pereti sunt oblici, ceea ce a constituit o provocare, mai ales in cazul executiei si montajului pieselor de mobilier.

In compartimentarea initiala, la mansarda existau doar doua dormitoare, deoarece ferestrele puteau fi dispuse pe o singura parte. Pe cealalta latura erau pozitionate baile si casa scarii. Designerul a propus despartirea in doua a dormitorului mai mare, iar lipsa unui geam a fost rezolvata printr-o fereastra de mansarda cu orientare vest-sud, ce ofera acum lumina din plin incaperii. Pentru a suplini lipsa unei ferestre obisnuite, s-a montat un fototapet ce imita o fereastra cu vedere catre mare si s-au placat dulapurile cu oglinda. Astfel, a rezultat o camera luminoasa, ce pare mult mai mare decat este de fapt.

Dormitorul matrimonial are o atmosfera linistitoare, obtinuta prin tonurile blande de gri si roz. Baia de la etaj este amenajata in finisaje neutre (alb si negru), cu o nota vesela de galben revigorant, ideal in diminetile somnoroase.

Galbenul se regaseste si pe scara care uneste cele doua niveluri – balustrada atipica, desenata dupa schitele designerului, este vopsita in galben si albastru.
Parterul cuprinde spatiile de depozitare, holul, livingul si bucataria, decorata pornind de la culorile pastelate ale prajiturelelor macarons. S-au ales scaune colorate diferit si o faianta bleu, tip subway, intre corpurile de mobilier.


Beneficiarii au locuit o vreme in Irlanda si au calatorit mult, prin urmare si-au dorit sa integreze in amenajare si o harta. Designerul le-a propus doua – fototapetul din living si o harta a lumii razuibila pe hol, unde pot marca locurile prin care au fost. Proprietarul este pescar, iar unditele vechi care compun lampadarele din zona de zi exprima aceasta pasiune.


Baile sunt primitoare si luminoase, dotate cu obiecte sanitare Ideal Standard si baterii Grohe.


In toata amenajarea, s-au ales usi de interior albe de la Porta Doors, care sa mentina nota aerisita si confortabila a amenajarii.

Amenajare cu aer de vacanta in 53 mp

Culoare, vara, Mediterana – in urma renovarii, apartamentul de fata a devenit un spatiu in care vacanta nu se sfarseste niciodata. Amenajarea, extinsa pe o suprafata de 53 mp, a fost realizata de arhitectii Cristina Ionescu, Radu Caradim si Emanuel Budaes.


Amenajarea a pornit de la placutele terazzo din ciment colorat, folosite in baie si in bucatarie. Ca paleta cromatica generala, s-a folosit un melanj de alb, gri si lemn natur, atat la nivelul finisajelor, cat si al mobilierului.

Beneficiarul si-a dorit un spatiu cu aer de vacanta mediteraneana, de aceea accentele de culoare propuse au fost galbenul si albastrul. Elementele care ofera personalitate decorului sunt placile de ciment colorat, de inspiratie orientala, mentionate mai sus. In completarea acestora, s-a folosit o pardoseala de parchet din lemn de stejar, care aduce caldura si eleganta spatiului.

Zona de living integreaza o canapea confortabila, o zona de TV si, desi spatiul este redus, un dining. Pentru a economisi spatiul, s-a proiectat un corp de mobilier care functioneaza atat ca suport pentru TV, cat si ca bancheta pentru zona de luat masa. La nivelul ferestrelor din living si dormitor, deoarece glafurile erau foarte late, s-au creat colturi de citit si relaxare.


Si bucataria beneficiaza de un spatiu restrans, prin urmare masa a fost inlocuita cu un blat de bar cu doua locuri, ideal pentru mic dejunuri. Mobilierul alb este dispus pe o singura latura si contrasteaza placut cu placile colorate.

Pentru a personaliza spatiul, in dormitor s-a propus un fototapet cu harta lumii. Nuantele inchise de albastru ultramarin confera spatiului profunzime. Deoarece la intrarea in camera spatiul era destul de ingust, dressing-ul a fost creat folosind un joc de volume – unele corpuri sunt mai inguste iar altele mai adanci, iar in felul acesta holul de acces nu este sufocat de mobilier.

Baia matrimoniala face parte din dormitor, fapt ce creeaza senzatia de camera de hotel. Oglinda este montata asimetric fata de corpul de mobilier, ceea ce ofera o nota jucausa spatiului.

Nota rafinata a baii principale este data de cada freestanding, mobilierul Otono de la Formmat, cu alura sa retro, dotat cu lavoar tip bowl Dalet si baterie Kludi Balance.


Arhitectii au plasat in fiecare incapere diferite accente la nivelul peretilor: fototapetul din dormitor, peretele vopsit din living, coltul finisat cu tabla de scris neagra din bucatarie. Provocarea cea mai mare a proiectului a fost amenajarea primitoare si functionala a spatiului redus ca dimensiuni, fara a-l incarca vizual.

In amenajare s-au folosit usi interioare Viena de la Porta Doors, un model cu tenta clasica, in care suprafata mare a geamului permite patrunderea luminii.

Stil minimalist si tonuri vesele intr-un apartament de 130 mp

Un proiect, extins pe o suprafata de 130 mp, ce imbina in mod inspirat stilul minimalist, auster, cu touch-uri feminine si note jucause. Proiectul a fost realizat de arhitectii Sergiu Califar, Razvan Nae, Cristina Sarion si Andrei-Alexandru Argesanu.

Beneficiara si-a dorit o locuinta luminoasa, care sa emane caldura si confort prin culori, fara a fi insa stridenta. O alta solicitare a fost crearea de spatii de depozitare generoase, insa fara ca mobilierul sa incarce vizual. Stilul vizat a fost unul modern, dar care sa nu se demodeze prea curand.

Arhitectii au propus folosirea finisajelor si materialelor naturale (lemn, piatra, elemente vegetale), alaturi de insertii de culoare si pasteluri, date de tapet si placari ceramice.

Holul de intrare creeaza o trecere armonioasa catre zona de zi si contine un dressing generos, mascat de placarile de oglinda. Zona de dining si living este amenajata in nuante calde, cu piese minimaliste de mobilier. Spatiul de luat masa este marcat printr-un tapet geometric si o placare din pal, cu textura de lemn, ce ascunde usa spre restul spatiilor din apartament. Cele doua zone sunt legate prin scafa din tavan, ce cuprinde o serie de pazii de lemn ce cresc gradual, dand o nota de dinamism spatiului.

Bucataria este un spatiu curat, in care lipsesc jocurile de texturi sau nuante. S-a dorit o atmosfera minimalista, in tonuri de gri si alb, puse in contrast cu portiunile de lemn.

Mobilierul de bucatarie minimalist este dotat cu electrocasnice incorporabile NEFF.

Dormitorul matrimonial mentine linia minimalista a decorului general, insa cuprinde si accente clasice, feminine, care intra in contrast cu betonul decorativ de pe peretele patului. Atmosfera rezultata este diafana si calma, specifica spatiului de odihna.

Baia aferenta dormitorului principal este finisata in nuante pamantii de oranj, complimentate de texturi de lemn si marmura.

Camera fetitei intrerupe, la o prima vedere, stilul minimalist al apartamentului. Ca si personalitatea unui copil ce devine adolescent, spatiul expune elemente din diferite stiluri, inspirate de activitatile si pasiunile fetitei, creionand un spatiu feminin, cu accente de culoare si elemente punk-rock. Pentru a stimula creativitatea, s-au folosit cateva jocuri in crearea carcaselor de mobila.

Baia fetitei este un spatiu original si personalizat, cu un perete decorat cu faianta jungle si insertii de licheni decorativi.