#StayHome – Căzile freestanding, superlativul băilor contemporane

Căzile freestanding au redevenit populare în ultimii ani, deoarece aduc acasă o atmosferă prețioasă, de SPA. Create să devină vedetele băilor de astăzi, formele lor elegante și minimaliste le transformă în punctul central al oricărui spațiu.

O baie în cadă, cu multă spumă și esențe parfumate, e una din micile bucurii ale vieții. Și, de când stăm acasă mai mult decât înainte, putem să ne răsfățăm mai des în acest fel. Baia este o adevărată sursă de echilibru, deoarece ajută la relaxarea mușchilor și îmbunătățirea circulației sângelui. Pentru efecte benefice suplimentare, poți adăuga uleiuri esențiale, petale de flori, săruri și muzica ta preferată.

Cadă sau duș?

Un sondaj pe care l-am derulat de curând pe pagina noastră de Facebook arată ca 70% dintre respondenți ar alege cada, dintre cele două variante de baie de mai jos. Iată așadar că, deși multe persoane aleg în ziua de azi, din motive practice, dușul, cada rămâne opțiunea favorită pentru mulți dintre noi.

Sondaj Cada sau Dus

Cada freestanding, răsfățul suprem

Superlativul industriei băilor este reprezentat de modelele de căzi freestanding („de sine stătătoare”, care nu au nevoie de un cadru de susținere și nu trebuie să fie atașate la perete).

Ce trebuie să știi despre căzile freestanding

Căzile freestanding pot fi montate în aproape orice spațiu și amplasament, inclusiv în băile mai mici, de bloc.

Acrylul conferă o greutate atât de mică, încât o cadă poate fi manevrată de 1-2 persoane.

Nu există o mare diferență între aceste căzi freestanding din acril și o cadă standard, utilizată în băile obișnuite. Singura diferență oferită de căzile freestanding este cea a designului spectaculos.

Montajul căzilor freestanding este aparent, fără să se afecteze gresia sau faianța din baie. Scurgerea este ascunsă, sub cadă, și este ușor de accesat.

Regăsim cada freestanding în cele mai exclusiviste boutique-hoteluri și în casele vedetelor, ca Jessica Alba sau Maria Sharapova. Vestea bună e că nu trebuie să cheltuiești o avere pentru a te bucura de o cadă freestanding reușită. Iată mai jos câteva modele de căzi freestanding pe stoc, economice, de la brandul Dalet, cu design contemporan și preț accesibil.

La finalul articolului ți-am pregătit și câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre bateriile freestanding.

  1. Cada freestanding Square 

     

Idee amenajare baie - Cada Freestanding Square de la Dalet

O cadă freestanding din acril, cu un design minimalist și rafinat. Dimensiunea de 170×80 cm o face potrivită și pentru bai de bloc. Poate fi montată la perete sau oriunde în încăpere.

Pentru un efect intens, poți alege cada freestanding Square cu finisaj negru.

 

Square Black Cada freestanding

Cada freestanding Square neagră.

2. Cada freestanding Rondo

Cada freestanding Rondo

Curburile rafinate și simetria perfectă fac această cadă imposibil de ignorat.

Varianta de cadă freestanding Rondo cu finisaj negru are un impact și mai pronunțat asupra spațiului.

Cada freestanding Rondo neagra

O alegere curajoasă: cada neagră.

3. Cada freestanding Ovale

Ovale este o cadă asimetrică – unul dintre capete este mai lat decât celălalt, și poate fi folosit ca un spătar generos ce oferă mai mult confort.

Cada freestanding Ovale

Un design în care liniile minimaliste se arcuiesc inspirat.

 

Cada freestanding Ovale in amenajare

Cada freestanding Ovale într-o amenajare Paradigma Studio.

4. Cada freestanding Retro

Un tip de cadă vintage, potrivit în interioare de inspirație clasică. Modelul susținut de patru picioare metalice este tipic pentru căzile retro.

Cada freestanding retro

Cada freestanding retro, expusă în showroomul Delta Studio Cluj-Napoca.

5. Cada freestanding Luna

O cadă freestanding fabricată din compozit, un amestec de minerale ce conferă duritate și „greutate” produsului. Forma este una deosebită, organică, ce asigură mai mult confort și un spațiu interior mai generos decât cel de la căzile din acryl. Materialul este ușor de întreținut.

Cada freestanding Luna

Cada freestanding din compozit Luna.

6. Cada freestanding Atlas

Un model produs din material compozit, singurul care permite crearea de curburi și forme de acest fel. Este generoasă și oferă un confort sporit prin spațiul interior amplu. Poate fi amplasată atât în interiorul camerei, cât și la perete.

Cada freestanding Atlas compozit

Cada freestanding Atlas din compozit.

Ce trebuie să știi despre bateriile freestanding?

Dacă alegi o baterie freestanding, trebuie să decizi încă de la început unde o vei amplasa, deoarece necesită un montaj mai atent – amplasarea corpului îngropat se face în faza de trasare a țevilor de apă rece-caldă și turnare șapă.

Baterii freestanding Dalet

Bateriile freestanding Dalet – finisaje în ton cu tendințele moderne

Cum alegi bateria pentru o cadă freestanding?

Dacă ai ales cada freestanding potrivită pentru tine, iată câteva sfaturi despre cum să alegi și bateria potrivită. Bateriile freestanding se aleg în funcție de utilitate dar și în funcție de compatibilitatea designului cu cel al căzii.

În cazul în care cada este poziționată lipită pe o parte la perete, se pot folosi ți baterii de cadă standard.

Amenajare baie cu cada freestanding Dalet

Amenajare baie cu cadă freestanding Square montată la perete și bateria încastrată în perete.

Totuși, forma deosebită a căzilor și tipul de montaj al bateriilor freestanding fac din acestea, compoziții care merită văzute și admirate în interiorul (chiar în mijlocul) camerei de baie.

Sperăm că te-am convins de ce căzile freestanding sunt „reginele” căzilor de baie. Dacă te pregătești de o reamenajare, te invităm să te înscrii în campania noastră de reduceri #SmartLuxury.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.