Ce culoare se poarta in bucatarie? Trendurile anului 2019

Indiferent daca aspectul actual al bucatariei necesita o redefinire, sau daca pur si simplu se doreste reimprospatarea schemei de culori, acum este momentul pentru a crea o bucatarie de vis. Dar ce este in trend in decursul anului 2019? Ce culoare se poarta in bucatarie?

In acest an, bucataria va imbina perfect imaginea cu functionalitatea, iar tehnologia va deveni din ce in ce mai prezenta in cadrul acesteia, cu scopul de a usura viata de zi cu zi.

Bucataria reprezinta inima casei pentru milioane de oameni. De aceea, dorinta puternica de a transforma acest spatiu intr-unul de vis are foarte mult sens, fie ca este vorba de o amenajare in stil ultra-modern sau una in stil traditional.

Configurarea bucatariei evolueaza in doua directii: sporirea eficientei proceselor de gatit si estetica impresionanta. Specialistii considera ca, anul acesta, mobilierul va fi definit prin “diferente”: combinatii de finisaje si materiale diverse, cu scopul de a crea scheme inovative de design, care nu sunt restranse de patru pereti sau de amenajari obisnuite, prea des intalnite.

Cu acest aspect in minte, am creat acest articol pentru a prezenta unele dintre cele mai puternice si consistente tendinte, care raspund subiectului ce culoare se poarta in bucatarie.

Cuart stralucitor, regasit in blaturile de bucatarie

De-a lungul timpului, diverse materiale pentru blaturi au conturat trenduri puternice in industrie; in acelasi timp, unele dintre acestea au parasit treptat listele “must-have” in amenajarea bucatariilor. Cu toate acestea, observam ca popularitatea finisajelor de cuart stralucitor persista. Acesta ramane unul dintre cele mai frecvent solicitate materiale.

In plus, fata de aspectul estetic atemporal, cuartul este un material extrem de rezistent. Se recomanda insa evitarea caldurii excesive – vasele fierbinti pot produce deteriorari usoare asupra materialul.

Ce culoare se poarta in bucatarie – Verde inchis

Dulapurile de bucatarie primesc un tratament cromatic proaspat – verde inchis. Aceasta culoare prezinta atat elemente de dramatism, cat si de lux, incorporate echilibrat atunci cand este utilizata in cadrul bucatariei. Tonalitate contemporana de maximă actualitate, verdele inchis poate fi combinat cu nuante neutre de maro si gri.

Prin intermediul corpurilor de iluminat, a blaturilor si a accesoriilor, o combinatie armonioasa intre marmura si alama va dispersa lumina in cadrul spatiului si va echilibra nuantele inchise enumerate anterior.

ce culoare se poarta in bucatarie alb

Albul pierde din popularitate

Nu exista nici o indoiala in privinta farmecului atemporal al unei bucatarii complet albe, ultra-stralucitoare. In acelasi timp, exista o multime de alternative fascinante pentru a oferi un aspect de lux si eleganta in cadrul unei bucatarii.

Bucatariile albe necesita mentenanta mult mai sporita, in comparatie cu variantele de bucatarii in nuante mai inchise. In acelasi timp, folosirea acestor nuante distinctive prin definitie va crea o bucatarie memorabila, placuta din punct de vedere vizual.

Ce culoare se poarta in bucatarie – Negru

Se raporteaza o crestere accentuata a comenzilor de bucatarii finisate in negru, in consonanta cu tendinta de a folosi culori inchise in locuinta. Tendintele anului 2019 in materie de culori pentru interior vor imbratisa o paleta de culori inchise. Culorile primare sunt din ce in ce mai rare ca preferinta, iar accentul se pune din ce in ce mai frecvent pe tonuri de culoare sofisticate si pe negru, contrastat cu nuante de gri si maro.

Ce culoare se poarta in bucatarie – Nuante mate

Produs GAMADECOR

Suntem familiari cu atingerea fina si eleganta a finisajelor mate. Aparatele electrocasnice si dulapurile de bucatarie mate sunt din ce in ce mai intalnite in showroom-uri, atat datorita aspectului estetic fascinant, cat si a stilului atemporal sau a nivelului redus de mentenanta pe care il implica. Din aceste motive, proprietarii de locuinte aleg aceasta varianta frecvent.

Auriu și negru

Dulapurile negre, alaturate unor aparate electrocasnice finisate cu accente de auriu sau de cupru, cu siguranta vor introduce o nota puternica de eleganta in orice tip de bucatarie.

Ce culoare se poarta in bucatarie – Tonalitati naturale

Produs GAMADECOR

Oamenii cauta din ce in ce mai des o legatura cu natura, prin elemente care sa sugereze acest aspect. Lemnul creeaza un mediu primitor si calm. Acesta este un material atemporal si versatil, pe care cu totii il apreciem. Se observa o tendinta puternica de creare a spatiilor aerisite, confortabile vizual si psihic, iar lemnul este un material minunat de incorporat, pentru a indeplini aceste preferinte.