Lammax – ceramica laminata

Acest pioner al inovațiilor, Ceramica Saloni, și-a dedicat timpul și eforturile încă odată în vederea cercetării și dezvoltării, combinând cu măiestrie ingineria structurală, arhitectura, lansarea tendințelor, design-ul și tehnologia, pentru a crea un nou produs star: Lammax. Acest concept inovator nou deschide oportunități nemaivăzute până în prezent, pentru lumea arhitecturii și design-ului ceramicelor.

Uji-1-Resolucion-de-Escritorio

CE ESTE LAMMAX?

Lammax este un panou din porțelan, de 3mm grosime, de calitate de top, care măsoară 1,2×3,6 metri. Fiind mai dur decât granitul și mai ușor decât aluminiul, poate fi manipulat ușor prin intermediul tehnologiilor de aplicare utilizate pentru sticlă, plăci ceramice sau piatră naturală. Datorită porțelanului, ca material de bază, acesta are toate caracteristicile tehnice ce se pretind de la acest material, devenind o alegere excelentă în arhitectura zilelor noastre.

lammax11-10

O suprafață igienică ce este perfect compatibilă cu alimentația – deoarece nu degajă substanțe nocive și previne răspândirea bacteriilor sau a ciupercilor.

Ecologic și reciclabil – deoarece este un material natural ce are la bază aceeași materie primă utilizată pentru realizarea plăcilor porțelanate – nu degajă substanțe în atmosferă și poate fi ușor reciclat.

Adaptabil – deoarece poate fi amplasat deasupra altor materiale și poate fi utilizat în formate diferite, cu mare precizie pentru a îndeplini cerințele exigente ale proiectelor de toate tipurile.

Centro de Salud de Pulpí

T’tulo

Centro de Salud de Pulpí 2

Rezistent la:

îngheț și dezgheț: deoarece nu absoarbe apa și rezistă la orice tip de condiții meteorologice sau climatice.

atacuri chimice: ale produselor organice sau anorganice, dezinfectanți și detergenți. Este foarte ușor de curățat, menținându-și finisajul original al suprafeței.

foc și temperaturi înalte: deoarece nu conține niciun fel de compus anorganic. În cazul unui incendiu, nu degajă fum sau oricare alte substanțe toxice.

lammax11-11 - rezistenta la foc

uzură (zgâriere sau abraziune): deoarece rămâne neafectat, chiar și după utilizări intense și curățari periodice. (pe scara MOHS a fost cotat ca având o duritate de 8, în comparție cu 10 pentru diamant).

raze ultraviolete: deoarece nu conține pigmenți organici, culorile acestuia nu variază în suprafața vizibilă a plăcii, chiar și atunci când este expus unor condiții meteorologice severe.

încovoiere: deoarece are mare rezistență la încovoiere.

lammax11-8

factori atmosferici (umezeală, vânt, salinitate), prin urmare este evitată coroziunea.

CUM POATE FI FOLOSIT LAMMAX?

Prima caracteristică a Lammax-ului este adaptabilitatea. El poate fi adus la orice dimensiuni prin decupare pentru acoperirea oricăror suprafețe datorită dimensiunilor sale de 1,2×3,6 m. Aceasta înseamnă că poate fi folosit în orice fel de proiect de arhitectură, spre deosebire de plăcile ceramice tradiționale.

UNDE POATE FI FOLOSIT LAMMAX?

Fiind versatil, Lammaxul poate fi folosit in situații numeroase și diferite unde sunt folosite în mod curent plăcile ceramice, sticla, lemnul sau oțelul inoxidabil, creându-se un aspect unic. Datorită faptului că panourile sunt foarte subțiri, uneori, pentru a se oferi rigiditatea și stabilitatea necesară, acestea se armează prin montarea peste fibră de sticlă sau se realizeză un panou sandwich, cu fibră de sticlă între două panouri, obținându-se astfel rezistența unui geam securizat.

lammax11-14

Exterior /  Interior / Mobilier (în general la bucătării, băi, birouri și locuințe)

LA EXTERIOR: fațade ventilate (se reduc timpul și costul montajului, garantându-se toate caracteristicile tehnice ale ceramicii, dar se reduc încărcarile structurale).

lammax11-28 lammax11-29 lammax11-30 lammax11-31 lammax11-32 lammax11-33

LA INTERIOR: placări pereți, pardoseli, ca material ușor pentru pardoseli flotante, și tavane suspendate antifonate.

lammax11-27 lammax11-26

LA MOBILIER: asigură o rezistență ridicată și oferă un potențial nelimitat de design și combinații cu alte materiale. De asemenea, Lammax poate fi folosit și pentru tratarea unor suprafețe unde în mod obișnuit sunt folosite sticla, lemn sau oțelul inoxidabil (uși, mese, blaturi, paravane, sau pereți despărțitori etc.).

lammax11-12 - decupare manuala - perforare sub diferite forme pentru aplicari pe mobilier

CULORI ȘI TEXTURI

Posibilitățile caracteristice se lărgesc prin asocieri și combinări cu lemnul, rășini poliuretanice, fibră de sticlă sau un alt layer Lammax. Un nivel ridicat de antifonare și rezistență termică se poate obține dacă se realizează o fuziune cu elemente organice, sticlă sau lianți. De asemenea, vine într-o gamă extinsă de 7 culori pentru a se potrivi cu orice tipe de proiect de arhitectură sau design de interior.

lammax11-24 lammax11-24. culori

Și pentru că este vorba de un produs de dimensiuni mari, al cărui aspect final continuu este cel care denotă unicitate vă prezentăm și câteva indicații de mânuire și transport:

lammax11-34

Panourile se ridică pe verticală, menținându-se drepte pe tot parcursul.

lammax11-35

Când panourile sunt în poziție verticală se transportă de la marginea superioară.

SPECIFICAȚII DE MONTAJ

catalogo lammax ingles OK.indd

Dată fiind dimensiunea panoului, este necesară mânuirea de către două persoane.
Fiecare ar trebui să ridice un capăt diferit al panoului, purtând mănuși protectoare pentru mânuirea sticlei.
catalogo lammax ingles OK.indd

Ar trebui fixate două ventuze pentru a stabiliza prinderea și transportarea verticală și pentru a-l face mai ușor de manevrat. Important: pentru a preveni spargerea acestuia, nu trebuie transportat pe orizontală niciodată!Se întinde adeziv pe suprafața de montat cu ajutorul unei spatule dințate.

catalogo lammax ingles OK.indd

Sprijiniți panoul pe una din laturile lungi ale acesteia, apoi lăsați-l ușor până se așează peste adeziv. Asigurați-vă că panoul face contact ferm cu adezivul și eliminați orice luft de aer dintre cele două prin trecerea cu o placă de compactare pe vibrații mânuită pe suprafața superioară a panoului.catalogo lammax ingles OK.indd

Pentru montarea unui panou consecutiv, o persoană trebuie să fie poziționată pe panoul deja montat, iar cealaltă unde stratul de adeziv se termină. Așezați al doilea panou pe una din laturile lungi ale acestuia și coborâți-l peste adeziv. Panoul deja instalat va servi ca ghidaj pentru următorul.

Lammax-ul este extrem de dur, dar în același timp și fragil, prin urmare, în multe feluri poate fi comparat cu sticla. Pentru tăierea lui se pot folosi aceleași ustensile utilizate pentru prelucrarea sticlei.

TĂIEREA ȘI FINISAREA MUCHIILOR PENTRU LAMMAXcatalogo lammax ingles OK.indd

 Folosind un tăietor de sticlă. Important: se trasează materialul dintr-o linie, fără pauză în timpul acestui proces. După ce s-a tăiat panoul, se separă cele două părți, apasând ușor în jos pe fiecare parte. Acest sistem este valabil doar pentru plăcile Lammax single (nefiind valabil pentru panourile dublate cu fibră de sticlă la mijloc).

Trebuie efectuate teste preliminare pentru a exercita presiunea corectă a capului de tăiere pe panou.

catalogo lammax ingles OK.indd

Muchiile se pot finisa manual folosind o pânză diamantată. Tăierea prin folosirea unei freze: se poate realiza prin montarea unei freze. catalogo lammax ingles OK.indd

Înclină ușor freza astfel încât să rezulte o canelură în material. Proptind freza în canelură, se aduce ușor întreaga circumferință a frezei perpendiculară pe material pentru a realiza o perforare circulară. Tăierea prin discuri diamantate: se pot folosi circulare electrice manuale sau ferăstrău mecanic cu viteza de rotație setată la >2500 rpm și o viteză de tăiere de <1m/min.catalogo lammax ingles OK.indd

În funcție de  tipul de disc și lungimea de tăiere, dicul s-ar putea să fie nevoit să fie răcit cu apă. Cele mai indicate discuri, pentru acest caz, sunt cele mai subțiri utilizate pentru tăierea plăcilor ceramice. Asemeni finisării manuale, muchiile pot fi finisate și prin utilizarea unui disc abraziv montat pe ferestrăul mecanic.

Lipirea este cel mai important stadiu al întregului proces de montaj. Tipul de adeziv și tehnicile folosite depind de locul în care acesta vor fi montate, de aplicarea exactă a acestora și scopul de utilizare final al panourilor. Luând în calcul acești factori, producătorul a creat o listă concretă de adezivi comercializați de la diferiți producători din piață pe baza cărora rezultă un montaj de calitate și vă asigură garanția acestuia.

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.