Corpurile de iluminat Bonaldo – între artizanat și design

Rezultatul activitățiilor neobosite de cercetare și dezvoltare, atât în ceea ce priveste stilul, cât și materialele, noua colecție aduce un omagiu celor mai prestigioase tehnici artizanale reinterpretate, aplicându-se o  abordare modernă prin colaborări cu artiști specializați în designul corpurilor de iluminat.

 

Toate produsele sunt fabricate strict în regiunea Veneto, confirmând legătura strânsă dintre companie și țara sa de origine, unde industria obiectelor de iluminat continuă o tradiție veche de secole întregi.

Lămpile sunt realizate din sticlă borosilicată, urmând tehnicile de fabricație care își iau ca reper vechile tradiții. Fiind maleabilă și fluidă, materia este modelată manual cu o expertiză și o tehnică uimitoare pe care puțini din această industrie o cunosc. Produsul finit sunt corpuri de iluminat ce dețin un caracter distinct și un puternic  impact scenografic.

De la lămpile suspendate, la lămpile de podea și de masă, fiecare model din noua colecție ilustrează spiritul unei zone însoțite de farmec,  sinonim cu cultura sticlarei. Creațiile evocă farmecul celei mai reunoscute forme de artă locală. Fie că sunt integrate de sine statator sau impreuna cu setul de obiecte din care fac parte, vor conferi un character autentic oricarui spatiu, rezidential sau comercial.

Spre exemplu, delicata Sofi prin modalitatea in care este lucrata, evocă numaidecât imaginile maestrilor artizani in aelierele lor.  Picăturile de sticlă arată precum baloanele de săpun, formată din elemente sferice completate cu linii pătrate, sticlă combinată cu metal. Fiecare detaliu creează o imagine ludică și geometrică, care amintește de sculptura pe care Bonaldo și designerii le-au reinterpretat cu creativitate.

Uimitoarea CrossRoad aduce un sentiment puternic în spațiu, creând efecte de iluminare evocatoare. În același timp, Acquerelli este caracterizat prin forme subțiri și culori delicate, cum ar fi mișcări suprapuse ale periei pentru a sublinia măiestria sticlei suflate. Modelul San inspirat din cultura orientală reamintește de textilele pentru acoperirea capului, purtate în multe țări asiatice.

Colecția a fost concepută de o echipă de creatori, printre care Marco Zito, Laura Cazzaniga și Ilaria Limonta, Orano Favaretto, Silvia Braconi și Studio Team Design, specializează în design-ul de produs și tehniciile de iluminare.

Noua colecție de iluminat face parte din proiectul „Bonaldo Total Ar”, care propune spații dinamice, coordonate pentru ca fiecare element din gama vastă de produse să redea flerul caracteristic, facilitând identificarea sa cu un stil specific de design interior.

“Noua Colecție de iluminat este un pas important pentru Bonaldo într-o perioadă de vitalitate și real dinamism ”, explică Alberto Bonaldo, directorul general al companiei.

„Obiectivul nostru este de a crea ansambluri de corpuri de iluminat care să răspundă cerințelor unei piețe  internaționale extinse și cu o educatie estetică dezvoltată.” afirmă acesta.

Prin colaborarea cu designeri internaționali și artizanii locali, am reușit să adoptăm o tradiție recunoscută și urmărită de către întreaga lume și s-o transformăm într-un stil contemporan  incorporand surse și influențe diferite.”

Descopera produsele Bonaldo aici.

 

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.