Biroul Inkiostro de la Arketipo

Cum amenajăm biroul de acasă – opt sfaturi practice

Privit până de curând ca un moft de cei mai mulți dintre noi, biroul de acasă se dovedește în această perioadă un „must-have”. Atunci când lucrezi de acasă, e important să ai un spațiu funcțional, cu o atmosferă care să te inspire. Iată câteva sfaturi de amenajare a biroului de acasă de care să ții cont.

Mathieu Writing desk by Emmanuel Gallina - Poliform

Alege locația ideală

Probabil cel mai important aspect este unde anume amplasezi biroul de acasă. Majoritatea dintre noi nu au o cameră dedicată și trebuie să integreze zona de lucru într-una din încăperile existente. Ia în considerare felul și stilul tău de muncă, dar și nevoile celor cu care împarți spațiul – dacă activitatea ta este una solitară, și ai nevoie de liniște și intimitate, locul ideal se poate dovedi livingul sau chiar dormitorul (asta dacă nu dispui de un garaj, colț de terasă sau mansardă pe care să le poți adapta). Dacă trebuie să ai grija de cei mici în timp ce lucrezi, ar fi bine să-ți amplasezi biroul cât mai aproape de camera lor, de bucătărie sau dining.

Birou Inkiostro Arketipo

Biroul Inkiostro de la Arketipo se integrează și într-un decor modern, și în unul clasic.


Planifică bine spațiul

Asigură-te că îți creezi suficient spațiu pentru a lucra confortabil. Pare ceva de la sine înteles, dar trebuie să ai suficient loc pentru a te mișca de jur împrejur. Ține cont de scaunul pe care îl folosești și de dimensiunile lui atunci când poziționezi biroul. Ia în considerare și necesitățile implicate de activitatea pe care o desfășori. Biroul trebuie să fie suficient de încăpător pentru laptop sau computer, agenda și alte materiale pe care le folosești. Gândește-te unde le vei păstra atunci când nu lucrezi – un coș sau o cutie de depozitare pot constitui o soluție rapidă.

Scaun de birou rotativ Basil de la Calligaris

Scaunul de birou rotativ Basil de la Calligaris se potrivește în spațiile mici.

Creează un spațiu multifuncțional

Pentru spațiile mici sau deja configurate, în care nu încape un birou de sine stătător, obiectele multifuncționale se dovedesc salvatoare.

Biroul Biblio de la Calligaris

Biroul Biblio de la Calligaris are 104 × 53 × 102 cm și un sertar unde poți păstra laptopul sau alte obiecte.

Un birou de dimensiuni mici poate fi folosit pe post de comodă sau masă de toaletă, în restul timpului.

Mathieu Writing desk by Emmanuel Gallina - Poliform

Mathieu de la Poliform poate servi și ca masă de toaletă.

Dacă nu ai loc să incorporezi un birou în zona de zi, poți folosi un colț al mesei de dining – ai grijă însă să delimitezi bine activitățile – laptopul rămâne pe masă doar în timpul programului de lucru 😊.

Masa Concorde Poliform

Masa de dining Concorde de la Poliform poate servi temporar și ca birou.

Alege un scaun de birou confortabil

Regula de la serviciu e valabilă și acasă: protejează-ți spatele folosind un scaun de birou ergonomic și confortabil. Alege unul cu un design potrivit restului încăperii, mai degrabă decât unul cu design standard, office. Dar asigură-te că este conceput pentru statul la birou, pentru că vei petrece aici ore întregi.

Un scaun alb de birou de la Calligaris care imbina designul si ergonomia.

Un scaun alb de birou de la Calligaris care îmbină designul și ergonomia.

Profită de lumina naturală

Dacă ai cum să-ți așezi masa de lucru către geam, te numeri printre cei norocoși. Lumina naturală ne energizează și binedispune și e sănătos să beneficiem cât mai mult de ea.

Athena Arketipo

Ține cont însă că razele nu trebuie să-ți bată în ecran – așază biroul în funcție de cum cade lumina pe parcursul zilei sau folosește un rulou de protecție sau draperie pentru a o obtura parțial.

Biroul Zac de la Bontempi

Biroul Zac de la Bontempi

Dacă vorbim de lumina artificială, o veioză sau lampa este necesară pentru crearea atmosferei, seara. Poți ilumina biroul și printr-o lampă suspendată chiar deasupra lui – în felul acesta, nu încarci spațiul.

Biroul Zac de la Bontempi

Biroul Zac de la Bontempi, orientat către perete, cu un lampadar elegant în dreapta.

Ține cont de priveliște

 

Poliform

Varianta ideală – un birou cu aer masculin de la Poliform, orientat spre o grădină perfect îngrijită.

La serviciu, vorbim cu un coleg atunci când luăm o pauză, dar acasă suntem de multe ori doar noi și biroul. E important ce vezi atunci când ridici ochii din ecran. Poate te inspiră și te face să continui să lucrezi dacă vezi rafturi cu cărți, sau poate ai cum să montezi masa de lucru în fața unui geam care dă spre grădină. Dacă nu te poți bucura de nici una din acestea, poți oricând compensa cu o operă de artă – un tablou care te transpune în starea de creație, sau un perete vopsit cu o culoare energizantă.

Biroul Inkiostro de la Arketipo

Biroul Inkiostro de la Arketipo, poziționat în fața unei biblioteci – un spațiu ideal pentru un iubitor de artă.


Păstrează ordinea

Indiferent de obiectele de care ai nevoie atunci când lucrezi, îți trebuie o soluție pentru depozitarea lor. Poți folosi rafturi deschise sau un corp cu sertare. Dezordinea este un factor care îți distrage atenția, de aceea e bine să te străduiești să ai cât mai puține lucruri la vedere, chiar dacă acasă nu te vede nimeni.

Concorde Writing desk by Emmanuel Gallina - Poliform

Biroul Concorde de la Poliform – prea frumos ca să nu ții lucrurile mele în ordine.

Dacă ai loc pentru birou lângă o etajeră sau bibliotecă, poți folosi unul din rafturile ei pentru păstrarea obiectelor necesare la lucru.

Un micuț birou Calligaris, care profită de rafturile din dreapta.

Alege culori care te inspiră

Știm deja cât de mult ne afectează culorile starea de spirit. Iar în perioada în care stăm mai mult acasă suntem și mai vulnerabili la orice fel de stimul. Culorile de care te înconjori atunci când lucrezi îți vor afecta eficiența și productivitatea. Nuanța desemnată ideală în mediul de lucru este oranjul. Nu înseamnă însă că trebuie să pictezi o cameră întreagă – un obiect, de exemplu o veioză, poate fi suficient.

Secret Desk Bontempi 3

Biroul Secret de la Bontempi, cu un perete vopsit parțial roz în față.

Dacă în fața biroului ai un perete, poți să îl colorezi, integral sau parțial, cu una din culorile care te stimulează.

Biroul Secret de la Bontempi

O alegere pentru cei curajoși: biroul Secret de la Bontempi poziționat către un perete de cărămidă neagră.

Dacă îți amenajezi biroul acasă, înconjoară-te de lumină și ordine, ține cont de felul în care îți desfășori activitatea, de nevoile și pasiunile tale și lucrurile care te inspiră. Sperăm că sfaturile noastre te vor ajuta să-ți creezi un birou cât mai practic și confortabil acasă.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *