Cum decorăm de Crăciun?

Știți ce face cea mai bună perioadă din an să fie și mai bună? Decorarea casei cu ornamente de Crăciun, care dau startul sezonului de Sărbători. Îmbrăcați fiecare părticică din casă în haine festive inspirându-vă din următoarele idei creative, pentru spații generoase sau mici. Fie că preferați decoruri tradiționale sau vreți să încercați ceva inovativ, posibilitățiile sunt nelimitate. Deși fiecare an aduce aceleași tradiții de Crăciun, decorațiunile merită o reîmprospatare, măcar o data la 2-3 ani.

Crăciunul este unul dintre puținele ocazii în care puteți da frâu liber imaginației și puteți folosi din plin sclipici, tartan și luminițe decorative. Nu este nevoie să vă limitați la clasicul roșu cu verde. Puteți să vă  amenajați bucătăria, livingul și alte zone din casa în spiritul Crăciunului, inspirându-vă din următoarele idei.

Bradul, deși este foarte spectaculos și reprezintă de regula centrul de greutate al amenajării de Căaciun, este doar începutul. Folosiți șosete de Moș Crăciun, coronițe din brad și ghirlande pentru a răspândi magia Crăciunului în interiorul și exteriorul casei. Pe parcursul procesului de decorare probabil că veți regăsi și câteva piese vintage, moștenite de la generațiile anterioare. Dacă sunt în stare bună și sunt corect integrate din punct de vedere cromatic și stilistic, aceste piese pot conferi personalitate amenajării de Crăciun. Este important însă, să le selecționați cu grijă pentru a păstra un aspect unitar și coerent.

Folosiți o hârtie de împachetat deosebită

Optați pentru o hârtie de împachetat cadourile, care să completeze gama cromatică din living. Țineți cont de aspectul cromatic și în alegerea celorlalte ornamente.

 

Integrați o scară

O scară din lemn se poate transforma într-un element central de decor, care vă permite să agățați un calendar Advent sau alte piese de decor. Opțiunile sunt nelimitate, de la mesaje amuzante, șosete de Moș Crăciun și luminițe, orice este permis.

Suprapuneți o varietate de straturi

Decorați intercalând obiecte de diferite înălțimi. Puteți începe prin a suspenda fulgi de zăpadă supradimensionali și a include lumânări tip flacără.

Joc de culori

Dacă v-ați plictisit de clasicul roșu-verde, îndreptați-vă către o paletă de culori subtilă, căreia îi puteți impregna o estetică festivă prin elemente retro, argintii sau aurii. De asemenea, vă puteți juca cu conuri poleite sau crenguțe de brad, pentru a construi o amenajare cu influențe naturale.

Fața de masă

Atunci când vorbim despre masa de Crăciun nu putem să nu facem referire la fața de masă. Suprapuneți două fețe de mese, creând un drapaj .Cele din tartan în carouri sunt ideale pentru această ocazie.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.