Decor luminos într-un apartament de 67 mp

 

O completare a unei amenajări,extinsă pe o suprafață de 67 mp, în care provocările au fost integrarea și punerea în valoare a elementelor deja existente. Amenajarea a fost realizată de arhitecții Roman Octav, Natalia Berezovskaia și Diana Mirea.

Cei doi beneficiari și-au dorit un decor luminos, în culori deschise, cu excepția biroului tânărului, unde s-a preferat o atmosferă contrastantă, cu note industriale. Clienta își dorea o amenajare în note clasice, mai ales în dormitor, pe care îl voia cât mai confortabil și elegant.

Ca stil de amenajare, arhitecții au propus un stil eclectic: echilibrarea de inserții contemporane cu note shabby chic și industriale.

Biroul este o juxtapunere curajoasă de elemente industriale și culori tari – se remarcă peretele finisat cu cărămida aparentă, vopsit pe jumătate în verde, scaunele cu alura vintage, dar și elementele decorative metalice.

Fiind vorba de o reamenajare, proiectul a presupus adaptarea anumitor elemente deja existente și integrarea lor în noul design. S-a pornit de la tâmplăria clasică, ce a definit alegerea notei generale a decorului. În zona de living, s-au păstrat rafturile incastrate, pentru a evita spargerile și compleăarile ulterioare cu aceeași nuanță de parchet sau vopsea. Ele au devenit parte a noului decor, iar geometria lor a fost reluată în modelul de pe pereți.

În zona de zi, s-au ales nuanțe naturale, blânde – ivoir, bejuri, lemn natur, energizate prin câteva accente mai puternice de galben.

Bucătăria reflectă căldura stilului shabby-chic, prin mobilierul în note clasice, accesorizat cu electrocasnice și mânere retro, plus o baterie într-un finisaj antichizat. Motivele florale regăsite pe banchetă și scaune completează prezența calmă a mobilierului.

Dormitorul emana eleganță și o atmosferă odihnitoare, prin cromatica feminină, pastelată, și accesoriile rafinate, atent coordonate. Elementele metalice și textilele catifelate sporesc această senzație.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.