Decor modern pentru o casa interbelica din Bucuresti

O casa din cartierul Dorobanti, construita in perioada interbelica, a fost renovata cu un decor modern ce pastreaza intacte elementele originale de pardoseala specifice epocii: parchet din lemn masiv si mozaic alb-negru. Proiectul de amenajare este semnat de echipa de la iDecorate.

Locuinta beneficiaza de o pozitionare excelenta (vedere catre parc) si lumina naturala abundenta in incaperile spatioase si inalte. Beneficiarii si-au dorit un interior modern si cald, cu suficiente spatii de depozitare, in care sa se simta ca acasa. O cerinta importanta a fost pastrarea mozaicului original, specific imobilelor bucurestene interbelice, care a trebuit reconditionat si completat cu piese preluate de pe terasa, in portiunile unde fusese dezlipit.

Amenajarea de interior s-a derulat, de altfel, de la acest mozaic – datorita prezentei sale, holurile au devenit spatii elegante de trecere, prin chenarele decorative folosite si prin braurile cu lumina led ce pun in valoare frumusetea decorului monocrom.

Intre neajunsurile spatiului initial se numara bucataria foarte mica, ce a trebuit recompartimentata pentru a include spatiile de depozitare necesare. S-au creat corpuri tip soldat pentru electrocasnicele incorporate si centrala termica.

Livingul este deschis spre balcon si beneficiaza de lumina naturala din belsug. Incaperea a fost decorata modern, cu accente naturale de lemn. Chenarele din profile decorative aduc eleganta spatiului si evidentiaza diferite zone si elemente – zona TV, zona comodei sau a oglinzii.

Balconul a fost transformat intr-o zona de relaxare si cuprinde doua biblioteci desfasurate pe toata inaltimea peretelui.

Biroul este deschis spre zona de living si a fost finisat cu detalii elegante – profile decorative si scafe. S-a mizat pe accente de lumina date de ledurile pozitionate in scafe. Biroul indeplineste mai multe functiuni: home office, camera de oaspeti (datorita canapelei extensibile) si zona de relaxare, pentru jocuri pe TV sau seri de vizionat filme.

In dormitoare s-a reconditionat pardoseala din lemn masiv existenta. Pentru dormitorul copilului, s-a dorit un mobilier practic, usor de intretinut, care sa deserveasca mai multe functiuni: birou, biblioteca, dulap. S-a creat o zona de citit in dreptul geamului, profitand de orientarea catre parc.

Dormitorul matrimonial beneficiaza de o atmosfera eleganta, creata de tapetul cu accente aurii si profilele decorative de pe pereti. Si aici s-a creat un joc de lumini cu ajutorul scafelor. Nuantele foloste sunt calde, linistitoare, accentul fiind dat de draperii.

Desi apartamentul este generos ca suprafata, este dotat cu o singura baie, de numai 6 mp. Proprietarii au dorit sa aiba un dus cu scurgere in pardoseala, o cada freestanding, un blat cu lavoar si corp de mobilier pentru depozitare. O provocare a constituit-o reproiectarea baii si pozitionarea tuturor obiectelor sanitare.

S-au ales placi ceramice lucioase, marmorate, din  colectia Supernatural de la FAP Ceramiche, in ton cu stilul elegant al casei. Pentru zona de dus, dotat cu rigola Kessel, s-a taiat un mozaic din gresia aleasa. Pentru a crea iluzia unui spatiu mult mai generos, oglinda s-a pozitionat pe toata lungimea corpului de mobilier dotat cu lavoar Ideal Standard.