Decor personalizat pentru o familie de intelectuali

Unul dintre proiectele designerului Simona Bonea a fost apreciat si de redactia revistei de home&deco DOMUS.   Acestia au realizat un amplu material despre amenajarea inteligenta conceputa de  Avantgarde Design Studio cu ajutorul Delta Studio.adf

Modernă, spaţioasă, confortabilă… Iată câteva dintre reperele pe care le-au oferit beneficiarii acestei case echipei de la Avantgarde Design Studio, cea care s-a ocupat de proiect de la început până la final.

A amenaja o casă în aşa fel încât să satisfacă cerinţele tuturor membrilor familiei nu e un obiectiv tocmai uşor de îndeplinit. Şi totuşi, este posibil, dacă există o bună comunicare între designeri şi beneficiari, dacă cei dintâi înţeleg stilul de viaţă, aşteptările şi dorinţele celor din urmă.

Dovadă stă amenajarea pe care o prezentăm în aceste pagini, semnată de Avantgarde Design Studio, o echipă formată din arhitectul Victor Popescu şi designerii de interior Simona Bonea şi Bogdan Apostoiu.

Un avantaj major al acestei lucrări a fost acela că  ne-a permis să gândim interiorul concomitent cu proiectul de arhitectură. Astfel, calcularea suprafeţelor şi împăţirea acestora pe funcţiuni au fost făcute de la început, având în vedere, desigur, şi mobilarea lor. Am urmărit ca amenajarea interioară să fie în ton cu aspectul exterior”, ne-a explicat Simona.

IMG_0169

Proprietarii şi-au dorit o locuinţă modernă şi spaţioasă, iar arhitectul Victor Popescu le-a propus o construcţie minimalistă, pe care aceştia au agreat-o din start. În ceea ce priveşte conceptul de amenajare, acesta a fost realizat de Simona şi Bogdan, care au întocmit un proiect 3D detaliat.

IMG_0177

Fiind condiţionaţi de forma terenului şi de poziţionarea construcţiei, cei de la Avantgarde nu au putut aloca suprafeţe generoase tuturor încăperilor, însă au reuşit, fără prea mari compromisuri, să obţină un echilibru între estetic şi funcţional.

IMG_0169

Arhitectul a conceput livingul cu un nivel mai jos faţă de dining şi bucătărie. Mai exact, trecerea de la intrare spre zona principală de trafic şi relaxare s-a realizat prin trei trepte placate cu marmură. Aceasta este pusă în evidenţă de parchetul din lemn într-o nuanţă mai închisă (maro cu inser- ţii de gri). Din living se remarcă scara cu structură metalică, vopsită într-o nuanţă de gri antracit, şi trepte din lemn, date cu acelaşi baiţ ca parchetul.

IMG_0197

Elementul de interes al livingului este şemineul, motiv pentru care i s-a atribuit culoarea de accent. IMG_0214

Bucătăria a fost separată de holul de la intrare şi de zona de dining prin uşi glisante din sticlă, personalizate cu dungi fine, asemănătoare decorului vopselei decorative (este vorba de ardezie, utilizată pe peretele din dining şi la şemineu).

IMG_0225 (1)

Beneficiind de o suprafaţă generoasă, bucătăria a fost dotată cu două fronturi de lucru. Mobilierul de aici a fost proiectat şi realizat integral din PAL mela- minat alb, cu inserţii fine de bej şi gri.

IMG_0233

Stilul de amenajare a fost ales ulterior prezentării de portofoliu şi a unor cataloage de amenajări interioare. Atât beneficiarii, cât şi copiii şi-au exprimat preferinţele cu privire la culori şi obiectele de mobilier. „În fiecare încăpere am utilizat o culoare de accent. De exemplu, în living ne-am axat pe bordo, care se regăseşte la şemineu, la unele accesorii şi pe unul dintre pereţii din dining. Le etaj am folosit nuanţe precum mov prună şi turcoaz, iar la mansardă, albastru petrol. La exterior, cromatica de accent este gri antracit pe fond bej”, ne-a povestit Simona.

IMG_0136

Casa beneficiază de patru băi: un grup sanitar situat la parter, baia matrimonială de la etaj (aferentă dormitorului matrimonial) şi băile copiilor. fiecare dintre acestea a fost amenajată distinct, în funcţie de destinatar. Astfel, baia de serviciu propune o cromatică neutră, baia matrimonială se remarcă prin contrastul alb-turcoaz, iar baia fetei (din imagini) continuă cromatica dormitorului său. Plăcile ceramice şi obiectele sanitare au fost achiziţionate de la Delta Studio, iar mobilierul a fost proiectat de designeri şi realizat la fabrica de mobilă a firmei Delta Studio.

IMG_0191

Amenajarea dormitorului fetei a avut în vedere toate activităţile unei adolescente astfel, în acest spaţiu există o zonă de relaxare, una de lucru şi una de toaletă (cu măsuţă pentru bijuterii, cosmetice etc.).Orice tânără îşi doreşte o cameră personalizată, care să îi reflecte vârsta şi preocupările. Ceea ce oferă distincţie acestei încăperi este pictura de pe perete, realizată la cererea fetei. Mobilierul a fost proiectat de Simona 
şi Bogdan. aceştia au prevăzut ansamblul pentru TV cu un spaţiu de depozitare ingenios, în care se pot păstra DVD-urile.

Dormitorul matrimonial propune o cromatică temperată, mai exact nuanţe discrete de verde, ideale într-un spaţiu destinat somnului şi relaxării.

Deşi proprietarii sunt persoane active, cu un program încărcat, totuşi s-au implicat în procesul de amenajare, astfel că decorul final le poartă amprenta. De exemplu, doamna a urmărit îndeaproape latura estetică. Ea şi-a dorit să integreze în noul cămin şi elemente de decor din apartamentul în care au locuit înainte, aşa cum este tabloul cu maci din living (poziţionat lângă bibliotecă). La acesta s-a adăugat un alt tablou pictat la comandă, care propune aceeaşi temă: macii. Copiii sunt adolescenţi, ceea ce a făcut necesară crearea unor zone de lucru în camerele lor. Pe lângă acest aspect de ordin practic, cei doi juniori şi-au dorit amenajări cu un look interesant şi adecvat vârstei lor. De exemplu, fata a avut ultimul cuvânt de spus în privinţa designului peretelui, dar şi a altor elemente de decor, iar băiatul şi-a ales fototapetul.

În fiecare încăpere, finisajele au fost alese conform conceptului de amenajare. Pardoseala din living, dining şi dormitoare este din parchet de stejar triplustraticat, montat prin metode diferite. În camerele copiilor s-a optat pentru stejar albit. Cu excepţia câtorva obiecte (cum sunt canapeaua din living, măsuţa de cafea şi scaunele de dining), mobilierul a fost proiectat de designeri .

IMG_0208

IMG_0216

IMG_0224

IMG_0240

IMG_0242

Material preluat din revista DOMUS si realizat cu sprijinul designerilor

Simona Bonea şi Bogdan Apostoiu, Avantgarde Design studio, 0722-632.000, www.avantgardesign.ro

Text: Elena VÎRLAN / Foto: Antonio CIOA REK

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.