Design diafan intr-o vila de 410 mp

Un decor diafan, cu nuante blande si elemente naturale, creat sa ofere beneficiarilor relaxarea mult-dorita dupa un job solicitant pe parcursul zilei, extins pe un total de 410 mp. Tot meritul le revine arhitectilor Eliza Yokina, Andrada Tarau, Cosmin Anghelache, Iulia Circei.

Aceasta vila cu doua niveluri este situata intr-unul dintre cele mai verzi ansambluri rezidentiale din zona Bucurestiului, dezvoltat pe baza designului bioclimatic. Constructiile au o calitate inalta a arhitecturii si a finisajelor si tin cont de variabile precum orientarea, directia vantului si vegetatia din jur. Sunt aplicate standardele de casa pasiva, obtinandu-se un consum de energie foarte scazut.

Amenajarea de interior a luat in calcul toate cerintele si constrangerile specifice acestui tip de locuinta, urmarindu-se ca ambianta creata sa fie in armonie cu arhitectura casei si cu elementele naturale care domina ansamblul.

Arhitectii au cautat o ambianta deschisa, optimista, relaxanta, care sa se potriveasca stilului de viata al familiei, nevoilor si asteptarilor lor.

In ceea ce priveste materialele, optiunea fireasca a fost reprezentata de finisajele naturale, in tonuri neutre, calde. S-a folosit in special piatra, parchet din lemn, placari ceramice cu aspect natural. S-au propus nuante temperate, inclusiv pentru fronturile de mobilier, fara elemente care sa iasa in evidenta.

Biroul situat la etaj beneficiaza de o priveliste placuta spre gradina si este amenajat ca o mini-biblioteca.

Spatiile de zi – living, dining si bucatarie – sunt dispuse la parterul casei si se deschid catre curte si terasa. Tot la parter sunt situate dormitorul de oaspeti, garajul si spatiile tehnice. Livingul generos de 41 mp este inundat de lumina naturala, ce pune in valoare texturile de travertin si lemn

Se remarca scara catre etaj, cu trepte din lemn incastrate in pereti, configurata astfel prin arhitectura casei. Echipa de proiectare a intervenit cu elementele metalice verticale, vopsite in alb, ce ii confera o alura diafana. La etaj se afla dormitoarele celor doi baieti, un birou si apartamentul matrimonial.

La subsol s-a amenajat o crama, proprietarul fiind pasionat de vinuri. Zona este amenajata cu elemente de depozitare din lemn, iar iluminatul ambiental cu led contribuie la decorul creat pentru cine sau degustari de vin.

Baia este amenajata cu obiecte sanitare Dalet. S-a optat pentru doua corpuri de mobilier, cu lavoare tip bowl pozitionate pe blat si baterii Grohe Allure incastrate, al caror aspect minimalist completeaza dinamica amenajarii.