Stil minimalist in culori pastel

O amenajare ingenioasa, dispusa pe 64 mp + 14 mp destinati terasei, in zona Bucuresti. Beneficiara si-a dorit o bucatarie cu posibilitati de mascare si spatii ample pentru depozitare, cat mai „invizibile”.  Arhitecta Cristiana Zgripcea a reusit sa transforme imposibilul in posibil.

Apartamentul este situat intr-un ansamblu rezidential de lux din Bucuresti si beneficia inca de la inceput de o compartimentare eficienta si prietenoasa.

Pentru a raspunde cerintelor beneficiarei, conceptul propus de arhitecta a fost crearea unui joc perete-mobilier, in care sa se camufleze obiectele de mobilier prin folosirea acelorasi nuante de finisaj. Amenajarea a demarat de la aceasta idee de mobilier ascuns si accente pretioase. Stilul abordat este unul minimalist, cu influente nordice si texturi pastelate.

Dormitorul beneficiaza de un dressing dispus pe toata lungimea peretelui, care nu incarca vizual spatiul deoarece este perceput ca unul dintre pereti, avand fronturile vopsite in acelasi ton. Cromatica gri a spatiului pentru odihna este temperata de insertiile calduroase de galben.

Baia este amenajata in stil modern, minimalist, cu obiecte sanitare Catalano.

Accesul in apartament se face intr-un open space de 35 mp cu living si bucatarie, in care cele doua zone sunt delimitate vizual prin insula de bucatarie. Din punct de vedere cromatic, s-a creat un contrast puternic intre peretii gri petrol si rozul pudrat al canapelei. Mobilierul cu picioare metalice si corpurile de iluminat aduc o nota industriala decorului scandinav.

In intreaga amenajare s-au folosit usi filomuro, cu toc ascuns, pentru a mentine linia minimalista a decorului. Mobilierul este realizat pe comanda, din MDF vopsit mat si finisaje naturale. Amenajarea a durat o luna si jumatate, provocarea fiind conceperea unui mobilier cu caracteristici impecabile, care sa nu iasa in evidenta fata de linia peretilor, dar nici sa nu fie monoton.