Stil minimalist în culori pastel

O amenajare ingenioasă, dispusă pe o suprafață de 64 mp + 14 mp destinați terasei, în zona București. Beneficiara și-a dorit o bucătărie cu posibilități de mascare și spații ample pentru depozitare, cât mai „invizibile”.  Astfel, arhitecta Cristiana Zgripcea a reușit să transforme imposibilul în posibil.

Apartamentul este situat într-un ansamblu rezidențial de lux din București și beneficia încă de la început de o compartimentare eficientă și prietenoasă.

Pentru a răspunde cerințelor beneficiarei, conceptul propus de arhitectă a fost crearea unui joc perete-mobilier, în care să se camufleze obiectele de mobilier prin folosirea acelorași nuanțe de finisaj. Amenajarea a demarat de la această idee de mobilier ascuns și accente prețioase. Stilul abordat este unul minimalist, cu influențe nordice și texturi pastelate.

Dormitorul beneficiază de un dressing dispus pe toată lungimea peretelui, care nu încarcă vizual spațiul deoarece este perceput în așa fel încât unul dintre pereți, având fronturile vopsite în același ton. Cromatica gri a spațiului pentru odihnă este temperată de inserțiile călduroase de galben.

Baia este amenajată în stil modern, minimalist, cu obiecte sanitare Catalano.

Accesul în apartament se face într-un open space de 35 mp cu living și bucătărie, în care cele două zone sunt delimitate vizual prin insula de bucătărie. Din punct de vedere cromatic, s-a creat un contrast puternic între pereții gri petrol și rozul pudrat al canapelei. Mobilierul cu picioare metalice și corpurile de iluminat aduc o notă industrială decorului scandinav.

În întreaga amenajare s-au folosit uși filomuro, cu toc ascuns, pentru a menține linia minimalistă a decorului. Mobilierul este realizat pe comandă, din MDF vopsit mat și finisaje naturale. Amenajarea s-a extins pe aproximativ o lună și jumătate, provocarea fiind conceperea unui mobilier cu caracteristici impecabile, care să nu iasă în evidență față de linia pereților, dar nici să nu fie monoton.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.