Design scandinav intr-o amenajare de 82 mp

Un apartament amenajat in stil modern, cu influente scandinave, in care lumina abundenta devine personaj principal, ce se extinde pe 82 mp. S-a creat o atmosfera coerenta atat in ceea ce priveste finisajele, cat si mobilierul, prin alegerea unor culori pastelate, accentuate de mici elemente de decor si corpuri de iluminat, iar meritul datorandu-se arhitectei Cristina Micu.

Amenajarea s-a derulat pe parcursul a opt luni, rezolvandu-se initial cerintele de ordin tehnic, de compartimentare si functionalitate. Au fost necesare modificari ale instalatiilor electrice si sanitare, precum si modificarea peretelui dintre living si bucatarie.

O alta cerinta a beneficiarilor a fost includerea unei mese de dining, pentru serile cu cei dragi. Ii atragea si ideea de insula de bucatarie, insa nu voiau un open space total. Solutia arhitectei a fost eliminarea unei portiuni din peretele separator dintre living si bucatarie, creandu-se astfel o legatura intre cele doua zone. Usile armonice de sticla permit delimitarea zonelor, vizual pastrandu-se insa ideea de open space.

Bucataria liniara indeplineste eficient cerintele de depozitare, fiind dotata cu electrocasnice Franke si accesorii Hafele. In living s-a propus un mobilier minimalist, cu finisaje naturale, tapetul Wall&Decò (prin Delta Studio) din zona mesei de dining creand o zona de accent.

Apartamentul era prevazut cu o baie matrimoniala si un grup sanitar, insa una dintre dorintele clientilor a fost crearea unei zone de dus in grupul sanitar. A constituit o provocare faptul ca suprafata incaperii era de doar 1.9 mp. Prin modificarea instalatiilor sanitare si realizarea unei nise care are si rol de depozitare, s-a eficientizat spatiul si s-a creat zona de dus dorita. Pentru a largi vizual spatiul, s-au folosit finisaje cu aspect natural de la Venis si Porcelanosa si o oglinda bronze.

Oglinzile joaca un rol esential in aceasta amenajare, fiind folosite atat oglinzi clare, cat si bronze, pentru amplificarea spatiilor acolo unde a fost necesar. Dispunerea oglinzilor in bai are un efect spectaculos.

Dormitorul matrimonial este pus in valoare de tapetul cu harta lumii de la Wall&Decò, finisajele fiind alese pentru a crea o atmosfera reconfortanta. Zona pentru make up, accentuata de o oglinda verticala dispusa pe toata inaltimea peretelui, alaturi de piesele de mic mobilier, sunt elementele care personalizeaza spatiul.

Un alt „truc” folosit de arhitecta pentru unificarea si armonizarea spatiului este folosirea aceleeasi nuante de parchet Egger in toate incaperile.

Holul inglobeaza o zona generoasa de depozitare, spatiul fiind si aici amplificat prin oglinzi si nuanta alba a mobilierului. Piesa de rezistenta o reprezinta peretele pentru biciclete, cu o vopsea neagra cu efect de tabla de scris.