Design scandinav intr-un spatiu modern si luminos din Bucuresti

Transparenta si plutire, intr-o amenajare nordica si luminoasa, cu elemente designish atent coordonate. Proiectul a fost realizat pe o suprafata de 58 mp, la sfatul arhitectilor Roxana Dobos si Alexandru Bucur.

Beneficiara si-a dorit un spatiu modern, luminos, cu un design scandinav, care sa integreze o biblioteca, spatii de expunere pentru suvenirurile din calatorii si canapeaua deja achizitionata.

Arhitectii au propus un concept care mizeaza pe transparenta si senzatia de plutire, sporite de lumina naturala si scenariile de iluminat propuse.

Amenajarea livingului a pornit de la masa de dining, cu blat de sticla si picioare masive de lemn, achizitionata de la Delta Studio. Ea a trasat paleta cromatica a livingului: nuc, tonuri de alb, bej, grej, punctate inspirat de accente de negru (elementele metalice fabricate de Mihai Manda).

Dormitorul si baile continua nota scandinava a spatiilor, explorand aceleasi nuante si materiale. Provocarea proiectului a fost armonizarea obiectelor cu alura diferita intr-un spatiu coerent si unitar

Intre punctele slabe ale spatiului original era dispunerea pe lungime a zonei de zi, fragmentata de stalpi si grinzi. Pentru a distrage atentia de la acestea, s-a propus ca laitmotiv diagonala. Aceasta apare pe pardoseala (linia dintre gresie si parchet), in designul pantofarului din hol, care se aliniaza la diagonala gresiei, la grila caloriferelor, in textura draperiei si in picioarele metalice ale mesei de bucatarie, care, vazute dinspre living, au si rol de decoratie.

Pentru a infuza caldura intr-un ambient in care s-au folosit sticla si elementele metalice, s-au introdus texturi naturale, confortabile: lemn de nuc, ratan, piele, materiale textile placute la atingere.

Senzatia de plutire este data de corpurile de mobilier suspendate si de tesaturile metalice fine, ce par fire textile, folosite la scaunele de bar, masuta, sezlong si picioarele mesei de bucatarie.

Bucataria este separata de zona de zi prin peretele si usa de sticla, fiind delimitata fizic insa integrata vizual in spatiu. Ea exploreaza aceleasi tonuri deschise si design minimalist. Faianta 3D de la Venis si blatul de granit Typhoon Bordeaux aduc dinamism incaperii. Si aici sunt prezente materialele naturale: ratan, metal, piatra, lemn.

In hol, s-a dorit un accent de culoare, dat de bumbii de cuier colorati din lemn, care se aplica direct pe perete. Pentru a preveni murdarirea si zgarierea acestuia, s-a aplicat un panou de sticla vopsita, gaurita pentru a-i integra.