Detalii rafinate într-o amenajare de patru camere

Conceptul de less is more, aplicat unui apartament de patru camere, extins pe o suprafață de 120 mp, transformat în trei camere plus dressing. Amenajarea a fost realizată de arhitecții Cosmin Tolbes, Mihaela Tolbes și Dana Chitu.

Beneficiarii sunt o familie care trăiește într-un mediu înconjurat de extravaganță și au dorit o casă bine organizată, care să reflecte ordine și armonie. Spațiul preluat de arhitecți era în procent de 90% deja compartimentat de către dezvoltator, după cerințele inițiale ale beneficiarilor, așadar nu s-au putut face modificări semnificative de structurare a funcțiunilor.

Apartamentul beneficiază de deschideri pe două laturi și de suprafețe generoase. Cromatica propusă de arhitecți se bazează pe nuanțe pământii, cu tonuri de gri și alb, care să pună în valoare mai degrabă personalitățile celor care locuiesc aici, decât obiectele în sine. S-au propus piese de mobilier cu un design simplu, însă de impact, efectul obținut fiind unul rafinat.


Livingul cuprinde o zonă de relaxare și un loc de dining, marcat printr-un corp de iluminat aparte. Deși spațiul este separat de bucătărie, s-a ales placarea cu sticlă a două porțiuni verticale din perete, pentru a lega cele două zone și a nu obtura complet bucătăria.
Cromatica sobră a livingului este întreruptă prin accentele de galben, care creează jocuri dinamice de culoare.

Mobilierul propus în bucătărie și living are un design minimalist și este accesorizat cu sisteme Blum.

În dormitorul matrimonial, se remarcă peretele cu tapet floral supradimensionat, detaliu elegant ce se îmbină cu nuanțele blânde ale spațiului. Adiacent dormitorului, s-a propus un dressing bine compartimentat, care să preia din nevoia de depozitare a beneficiarilor.
Baia principală este finisată cu gresie și faianță Newport, Avenue și Park Natural de la Venis (Porcelanosa Grupo), păstrând linia cromatică naturală. Pe acest fundal se decupează cada freestanding Freedom de la Ravak și bateria freestanding Amba de la Kludi, cu designul său minimalist.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *