Dus cu rigola. Pardoseli continue in amenajarea bailor. Fara cadite

Unul din trendurile actuale sunt reprezentate de open space-uri si in amenajarea bailor. Cum? Prin optarea pentru un dus cu rigola.

Sistemele prin care se poate realiza o scurgere mascata a dusului variaza. Exista doua alternative pentru acestea: fie se pregateste zona dedicata dusului prin impermeabilizari care sa permita o hidroizolare perfecta, fie se poate comanda o cadita prefabricata cu toate straturile necesare.

Practic, ordinea este urmatoarea: un strat de impermeabilizare a suprafetei sapei (se toarna hidroizolatia), o folie hidroizolanta (precum in exemplul de mai jos), adeziv impermeabil pentru placarea ceramica, iar ulterior placarii ceramice se recomanda de asemenea un chit de rosturi elastic, impermeabil. Daca toate aceste elemente sunt respectate, nu se va pune problema niciodata de infiltratii. Nu in ultimul rand, este foarte important sa se respecte pantele de de minim 5%  ale pardoselii catre rigola de scurgere, pentru a se evita strangerea apei in alte colturi, posibil neizolate ale baii.

Cadite prefabricate

Caditele prefabricate de dus sunt realizate din polistiren extrudat si vin deja cu pantele pentru scurgere date. Montajul gresiei trebuie doar sa respecte formele date de catre producatori.

 

In ceea ce priveste ceramica amplasata la dus, Butech a dezvoltat profile de tip rigola din otel inoxidabil – profile Pro-Shower, obtinand un efect deosebit de atractiv si elegant prin luciul cromului la marginile caditelor de dus instalate (prefabricate si instalate cu acelasi tip de pardoseala). In plus, capacul rigolei este deosebit de fin, cu posibilitate de placare ceramica.

Acestea se regasesc disponibile atat pentru scurgeri de tip sifon (patrate), cat si lineare de tip rigole ca solutie mai eleganta.

Rigole pentru dus

Rigole pentru dus de la Butech

Rigole pentru dus de la Tece cu capac cromat

 

Rigole de dus de la Tece cu posibilitate de placare ceramica

Rigole pentru dus de la Kessel

De asemenea, rigolele pentru dus pot fi amplasate si pe peretele vertical al zonei dusului, precum in exemplele de mai jos.

Rigola SCADA pentru dus de la Kessel

Rigola pentru dus cu led de la Grohe

Pentru o trecere fina dintre pardoseala realizata in panta si restul pardoselii de baie, se poate utiliza un profil tip propart, de la Butech, ca o trecere eleganta. Profilele se gasesc in diferite finisaje si dimensiuni, ajungand pana la chiar 3 mm.

In imaginea de mai jos se pot observa materialele, straturile, impermeabilizarile si alte elemente care permit realizarea corecta a montajului pana la finisajul vizibil.

Rezultatul finit este unul deosebit de elegant, minimalist si creeaza senzatia de spatiu liber, mai ales prin amplasarea unui paravan de sticla transparent, ale carui rame si garnituri sunt la fel de fine.

Amplasarea paravanului de sticla se recomanda, de obicei, in fata bateriilor si a sistemelor de dus, pentru a obtura volumul de apa folosit in timpul dusului in restul baii. Dar pentru spatiile care nu permit exact acest tip de amplasament, daca celelalte elemente sunt executate corespunzator (panata de scurgere), nu ar trebui sa fie o problema.

 

Alte sisteme de hidroizolare similare dedicate zonei pentru dus regasim si la alti producatori. Se pot remarca prefabricate specifice fiecarui tip de aplicare: pardoseala – prin cadita prefabricata, pereti, profil de treapta pentru separarea suprainaltarii etc. Principiul este acelasi, avand la baza polistiren extrudat, cu membrane aplicate pentru hidrozolare. Iar la imbinari, gauri rezultate in urma prinderii acestora la perete, se recomanda folosirea unui chit elastic impermeabil, pentru a se evita orice neplaceri.

Panouri si alte elemente prefabricate speciale de la Wedi

Cadite prefabricate de la Wedi

Rezultatul final este incredibil de rafinat si minimalist, mai ales daca se opteaza pentru o inchidere cu sticla potrivita.

Cabina de dus – Glass Idromassaggio

Pentru aceste modele si multe altele adaptabile spatiului tau, contacteaza showroom-urile Delta Studio.

 

6 raspunsuri
 1. Druga Bogdan
  Druga Bogdan says:

  Buna ziua. Sunt si eu interesat de niste rigole de dus moderne.
  Nu vad nici un numar de contact pe aceasta pagina.
  Numarul meu: 0751303748

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *