Her Island un studio în note feminine, realizat de Beelive

Her Island, cel de-al patrulea studio din proiectul Weiss prezintă un ambient intim și confortabil, cu iz feminin.

Anca Fetcu Lupu, designer si Ioana Daniel arhitect sunt duo-ul creativ perfect, iar de peste un an colaborează în formula Beelive. Background-ul asemănător, însă totodată diferit, le ajută să se completeze perfect și să realizeze proiecte “out of the box.”

În ceea ce privește background-ul fiecăreia: Ioana este absolventă a Universității de Arhitectură, cu studii realizate atât în România cât și în Germania și o experiență de 12 ani în proiectare. Anca este specializată pe design de obiect, studiind în România și peste hotare, în Anglia, cu o experiență în design de produs și design graphic de 12 ani.


Background-ul solid le ajută să înțeleagă la un nivel profund nevoile clienților lor, chiar și când aceștia nu știu să le formuleze precis. Astfel că fiecare amenajare pornește de la descoperirea clientului și a spațiului. Acestea reușesc să citească printre rânduri și să vină cu soluții creative și ingenioase.
Nu le place să calce pe cărări bătătorite, ci încearcă cu fiecare proiect să vină cu abordări care sunt cu adevărat custom, realizate cu drag pentru fiecare client în parte. Acest lucru se observă și în etapa de mobilare a unei amenajări, unde îmbină elemente unicat, proiectate de ele cu piese noi deja fabricate.

Her Island

Her Island este un spațiu care face parte din proiectul Weiss. Proiectul de pe Str. Michael Weiss include patru studiouri aflate în același imobil din centrul Brașovului. Clientul și-a dorit să amenajeze spațiile în vederea închirierii în sistem booking/airbnb, poziționat pe segmentul high-end/premium. Acesta a fost target-ul, adresat în mod deosebit expaților.

Clădirea se află în centrul istoric, este foarte veche, iar spațiile în general în aceste clădiri sunt mici și înalte, grupate în jurul unei curți interioare. Arhitecta, respectiv designer-ul au profitat de înălțime, de grinzile vechi, de istoria casei. Acest lucru le-a restricționat pe alocuri (nu le-a permis recompartimentarea spațiilor), însă le-a lăsat să se joace pe înălțime.

Studio-ul Her Island are o configurație tip vagon. Intrarea se realizează prin cea mai mare cameră, pe care au ales s-o trateze ca pe o zona de zonă de zi. Adiacent acestei încăperi se află o cameră foarte mică, iar pe partea opusă, printr-o altă camera de dimensiuni reduse se ajunge în baie.

Apartamentul fiind la parter, orientat spre curtea interioară a imobilului, beneficiază de o cantitate redusă de lumină, desi ferestrele sunt generoase. Pentru a compensa aceată carență, duo-ul creativ a optat pentru o gamă cromatică în tonuri luminoase și pastelate. Gama cromatică feminină și liniile organice au stat la bază conceptului Her Island.

În camera mică unde nu dispuneau de suficient spațiu pentru a amplasa un pat cu noptiere, au realizat un pat custom, adaptat la dimensiunea exacta rămasă între cei doi pereți. Capătul acestuia a fost evidențiat cu un tapet de inspirație scandinavă, deschis la culoare si cu un corp de iluminat, care atunci când lampa este aprinsă proiectează două coarne de cerb. Tot în această încăpere au integrat un mic birou și un dulap, ambele de lemn cu accente de alb. Peretele a fost vopsit într-un bleu ciel, care luminează camera și aduce o notă diafană.


În living au folosit de asemenea culori pastelate, deschise și o canapea confortabilă, extensibilă. Dulapul “cu solzi” de lemn, măsuța de cafea din sticlă și lampa roz completează spațiul, conferind un aer confortabil și prietenos – de acasă.

În camera adiacentă au amenajat o mică bucătărie, unde au optat pentru ceramică albă, lucrată manual, de la Natucer. Mobilierul gri cu blat de lemn formează o notă de contrast pe fondul alb, luminos. La fel și lampa cu plantă agățătoare de la Bloomingville.


În baie au păstrat izul feminin redat prin ceramica de un alb lăptos, lucrată manual de la Natucer, completând zona de duș cu ceramică solzi, verde smarald de asemenea Natucer și cu un paravan cu șprosuri. Zona cu lavoarul de la Catalano este marcată de oglinda custom “by Anca Fetcu”, cu un design realizat special pentru acest apartament.

Fiecare cameră are o identitate aparte, citite însă împreună au obținut o amenajare caldă și plăcută, luminoasă, cu un aer cosy, o reinterpretare modernă a unui cottage britanic.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *