Idei living: Diferente cromatice intre stiluri de amenajare

Decizia asupra anumitor culori poate reprezenta o provocare pentru majoritatea oamenilor, intrucat exista multiple resurse, in materie de idei living. Aceasta camera este un spatiu central al oricarei locuinte, un spatiu social si de recreere. In living, membrii familiei se aduna la finalul zilei, pentru a petrece timp impreuna.

Cand vine vorba de idei living, in materie de culori, specialistii recomanda optarea pentru nuante care reflecta personalitatea beneficiarului. In acelasi timp, rolul unei culori este de a contura un spatiu echilibrat si impresionant, atat pentru proprietar, cat si pentru oaspeti.

In acest articol, vom discuta despre tendinte cromatice pentru camera de living. Am ales sa ne axam pe diferentele tonale intre doua stiluri de design bine cunoscute, si anume: modern si clasic.

STILUL DE DESIGN MODERN

Designul modern cuprinde o multime de reinterpretari diferite. Acest lucru face ca definirea concreta a acestui stil sa fie relativ dificila. In termeni simpli, designul interior modern reprezinta transpunerea principiilor artei moderne in amenajarea casei. Exista cateva caracteristici centrale si teme de design care ar putea defini acest stil.

Majoritatea caselor amenajate in stiluri moderne folosesc culori neutre si nuante de alb-negru in intreaga locuinta. Deseori, culorile primare sunt folosite ca accente, pentru a ajuta la echilibrarea nuantelor neutre. Simultan, aceste culori contureaza puncte focale in spatiu. Culorile puternice pot fi integrate cu usurinta, fiind însa rareori utilizate drept culoare predominanta. Exemple de utilizare a culorilor puternice in designul modern pot include:

  • Piese de arta abstracta;
  • Un singur obiect de mobilier intr-o culoare puternica, de exemplu o canapea din piele rosie sau un scaun din plastic portocaliu;
  • Cateva perne decorative in culori vii;
  • Un covor decorativ;
  • Un perete de accent.

IDEI LIVING – CULOAREA CREM

Cand vine vorba de culori living, nuantele mai deschise de alb, bej si crem sunt adesea folosite dintr-un motiv intemeiat. Acestea ajuta la extinderea vizuala a spatiului, sporind gradul de luminozitate. In cazul in care se opteaza pentru un interior crem, se recomanda evidentierea spatiului prin adaugarea unor detalii colorate.

Accente purpurii, cum ar fi perne, scaune laterale, si materiale textile, echilibreaza armonios camera de living. Detaliile de culoare aurie, alaturi de schema cromatica a camerei, vor exprima lux si eleganta.

Camera de living din imagine este o amenajare in stil modern, in care predomina cremul, in nuante alternante. In aceasta locuinta s-a urmarit construirea unui spatiu elegant si totodata calduros. Pentru a echilibra spatiul extrem de amplu, s-a optat pentru utilizarea perdelelor si draperiilor in ton cu nuanta canapelei. Pernele decorative in culori puternice contrasteaza neutralitatea cromatica a spatiului.

Arhitect: IUstudio – Irina Ursu.

IDEI LIVING – GRI SI AURIU

O modalitate de a inviora o camera de living obisnuita reprezinta optarea pentru nuante de auriu in schemele cromatice ale spatiului.

Aceasta este o metoda foarte buna de a transforma un spatiu anost intr-unul atractiv si personalizat. O alta posibilitate de a integra aceasta schema este de a crea un perete cu nuante de gri, si unul auriu, pentru un contrast de bun gust.

Arhitect: Echipa Delta Studio.

IDEI LIVING – VERDE SI GRI

Culoarea gri este un trend in continua ascendenta. Este elegant si arata uimitor in asociere cu elementele metalice.

Livingul din imagine apartine unei garsoniere in stil modern. Culoarea predominanta este griul, accentuata de elemente decorative in culori vii, precum verde si mov. Se pot observa accente subtile din stilul industrial, cum ar fi corpurile de iluminat.

Arhitect: Echipa Delta Studio.

STILUL DE DESIGN CLASIC

Casele in stilul clasic atrag prin culorile senine si atmosfera de locuinta imperiala. Astazi, interioarele clasice sunt alese de cei care prefera valorile si traditiile culturale stabile, in locul trendurilor trecatoare.

Nuantele clasice sunt calme, neutre, conturand o atmosfera interioara linistitoare. Cele mai des folosite culori sunt: verde masliniu, bej, crem si auriu in finisaje, mobilier si textile. Este, de asemenea, oportuna utilizarea tuturor nuantelor de culoare maro (culoarea lemnului natural). Totodata, se evita amenajarea unui spatiu intunecat. Pentru tapiterie si textile sunt adesea folosite: albastru, albastru-verde si nuante ale nisipului.

IDEI LIVING – ROZ ESTOMPAT

Rozul reprezinta o alegere inedita de culoare pentru camera de living. Un roz estompat este o modalitate excelenta de a adauga o nota usor feminina unui spatiu, prin intermediul unor scaune cu model, canapele, perne si covoare.

Deoarece rozul estompat este, de asemenea, o culoare versatila, puteti alege orice culoare care sa completeze atmosfera.

In imagine avem un living amenajat in stil clasic, cu note delicate de bej, alb si roz somon. Camera este pusa in valoare cu ajutorul luminii naturale, filtrata de perdele roz, elegante.

Designer de interior: Georgiana Ursache.

IDEI LIVING – ALBASTRU SI NUANTE ALTERNANTE DE MARO

Complementaritatea intre albastru si maro poate reprezenta o alegere inspirata, pentru proprietarii care isi doresc o zona confortabila, intima.

Pentru a evidentia acest aspect, specialistii sugereaza decorarea peretilor din living cu tapet albastru lacuit. Se adauga mobilier in nuante ale culorii maro si accesorii, pentru a crea o atmosfera intima, potrivita pentru relaxare.

In imagine avem un ambient de living open space, amenajare expusa in showroom-ul Delta Studio Cluj-Napoca. Mobilierul TV este realizat din acelasi material ca mobilierul de bucatarie. S-a optat pentru schema cromatica de albastru cu crem si maro, care aduc o nota vintage ambientului.

Arhitect: Echipa Delta Studio. Amenajare disponibila in showroom-ul Delta Studio Cluj-Napoca.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.