Inspiratie industriala intr-o locuinta de 80 mp

Acest proiect s-a derulat pe parcursul a sase luni, in care preferinta proprietarei pentru tonuri de gri a fost transpusa intr-un decor modern, cu aluzii industriale.

Atunci cand au venit prima data la showroom-ul principal Delta Studio din Bucuresti, cei doi beneficiari aveau o dorinta comuna (amenajarea apartamentului) insa viziuni total opuse – ea isi dorea un decor complet gri, iar sotul o amenajare cat mai colorata si vesela.

Cristina Golban, arhitecta de interior care a preluat proiectul a hotarat sa gaseasca un numitor comun intre cele doua opinii si le-a propus sa tempereze decorul sobru cu accente metalice si esente lemnoase.

Proiectul a inceput cu remodelarea bucatariei – initial, aceasta era separata de living printr-un perete de rigips si era extrem de inghesuita.  Prin renuntarea la peretele separator, spatiul a fost optimizat si a devenit functional.

Beneficiara isi dorea foarte mult o bucatarie gri, cu un aer elegant. Imaginile pe care le salvase de pe Pinterest indicau preferinta clara pentru aceasta paleta cromatica. Modelul de bucatarie care le-a placut cel mai mult in showroom a fost ajustat conform bugetului, iar pentru aerul pretios cautat s-au propus fronturi de mobilier mai groase, de 25 mm.

Pardoseala deschisa la culoare contrasteaza placut cu mobilierul Formmat din mdf vopsit mat. Elementul inedit este grilajul metalic, realizat de un artist plastic din Bucuresti, in acelasi finisaj cu bateria de la Franke.

Insula de bucatarie delimiteaza cele doua spatii si este zona preferata a clientilor, folosita si ca bar. Blatul din lemn masiv atenueaza duritatea elementelor metalice si aduce nota de confort necesara intr-o zona de relaxare. Acelasi rol il au corpurile de iluminat si obiectele decorative cu finisaj de cupru.

Elementele care se disting in zona de living sunt comoda TV custom-made Formmat, dressing-ul made in Italy si, pentru peretele cu televizorul, placarea cu placi ceramice 3D in finisaj negru de la Porcelanosa.

Preferinta pentru nuante sobre continua si in dormitorul elegant, decorat cu un tapet elegant.

Baia este amenajata in stil modern, cu mobilier Formmat si lavoar Kuma. S-a optat pentru dus cu rigola Kessel, baterii Kludi si obiecte sanitare Dalet.