Inspirație industrială într-o locuință de 80 mp

Acest proiect s-a derulat pe parcursul a șase luni, în care preferința proprietarei pentru tonuri de gri a fost transpusă într-un decor modern, cu aluzii industriale.

Atunci când au venit prima dată la showroom-ul principal Delta Studio din București, cei doi beneficiari aveau o dorință comună (amenajarea apartamentului) însă viziuni total opuse – ea își dorea un decor complet gri, iar soțul o amenajare cât mai colorată și veselă.

Cristina Golban, arhitecta de interior care a preluat proiectul a hotărât să găsească un numitor comun între cele două opinii și le-a propus să tempereze decorul sobru cu accente metalice și esențe lemnoase.

Proiectul a început cu remodelarea bucătăriei – inițial, aceasta era separată de living printr-un perete de rigips și era extrem de înghesuită.  Prin renunțarea la peretele separator, spațiul a fost optimizat și a devenit funcțional.

Beneficiara își dorea foarte mult o bucătărie gri, cu un aer elegant. Imaginile pe care le salvase de pe Pinterest indicau preferința clară pentru această paletă cromatică. Modelul de bucătărie care le-a plăcut cel mai mult în showroom a fost ajustat conform bugetului, iar pentru aerul prețios căutat s-au propus fronturi de mobilier mai groase, de 25 mm.

Pardoseala deschisă la culoare contrastează plăcut cu mobilierul Formmat din mdf vopsit mat. Elementul inedit este grilajul metalic, realizat de un artist plastic din București, în același finisaj cu bateria de la Franke.

Insula de bucătărie delimitează cele două spații, fiind zona preferată a clienților, folosită și pe post de bar. Blatul din lemn masiv atenuează duritatea elementelor metalice și aduce nota de confort necesară într-o zonă de relaxare. Același rol îl prezintă corpurile de iluminat, împreună cu obiectele decorative cu finisaj de cupru.

Elementele care se disting în zona de living sunt comoda TV custom-made Formmat, dressing-ul made in Italy și, pentru peretele cu televizorul s-a optat pentru o placare cu plăci ceramice 3D în finisaj negru de la Porcelanosa.

Preferința pentru nuanțe sobre continuă și în dormitorul elegant, decorat cu un tapet elegant.

Baia este amenajată în stil modern, cu mobilier Formmat și lavoar Kuma. Prin urmare, proprietarii au hotărât completarea spațiului cu un duș cu rigolă Kessel, baterii Kludi și obiecte sanitare Dalet.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.