Inspiratie retro-vintage intr-o reamenajare de apartament

Stilul retro-vintage, extins pe o suprafata de 106.80 mp, inserat intr-o amenajare moderna, presarata cu elemente pretioase si o culoare-vedeta. Amenajarea a fost realizata de arhitectii Cristiana Zgripcea si Alexandru Morar.

Beneficiarul, un tanar domn, si-a dorit reamenajarea apartamentului intr-un stil cat mai modern si functional. Proiectul s-a derulat de la viziunea cromatica propusa de arhitect – tonuri de albastru-petrol si alb-negru, care sa devina fundal pentru accente metalice, glam.Partea centrala a casei, atat din punctul de vedere al compartimentarii cat si ca interactiune de elemente de design, este zona de living. Aici se remarca peretele vopsit in albastru petrol, pus in valoare prin profile decorative, insertii de piele si blana naturala, plus accente metalice. Efectul este extrem de bine coordonat – spatiul rezultat este unul spectaculos, dar totodata relaxant si primitor.

De altfel, livingul este si zona preferata a beneficiarului, care apreciaza felul in care peretele contrasteaza cu notele de argintiu.

Provocarea a fost sa se depaseasca ezitarea in fata culorilor intense si accentelor curajoase, imbinandu-le astfel incat sa creeze un spatiu iesit din comun, si nicidecum unul kitschos.

Forma ingusta a bucatariei a constituit una dintre provocarile acestui proiect. Mobilierul custom-made incorporeaza electrocasnice Franke si accesorii Blum.

Nuanta de albastru-petrol se regaseste si in bucatarie, spatiu marcat de fuziunea dintre modern si clasic. Textura fronturilor de mobiler este pusa in evidenta prin manerele negre si elementele vegetale. Placarea cu caramida aparenta alba este inca un omagiu adus stilului retro. Desi redus ca dimensiune, spatiul inglobeaza inclusiv un loc de luat micul dejun.

Dormitorul matrimonial este compus din diferite elemente pretioase: covorul din piele naturala, noptierele din alama, masuta din lemn de cocos. Alaturarea acestora creeaza un spatiu original, ce duce cu gandul la confortul dintr-o camera de hotel.

Dormitorul de oaspeti se remarca prin patul metalic cu baldachin. Alura bruta a acestuia este temperata prin texturi calde si primitoare.

Baile au fost finisate cu nuante naturale, neutre. In baia matrimoniala, placile in nuante deschise si calde contrasteaza cu placarile cu aspect de lemn.

Baia minimalista este dotata cu sanitare Ravak si Dalet, cu baterii Ideal Standard.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *