Inspirație retro-vintage într-o reamenajare de apartament

Stilul retro-vintage, extins pe o suprafață de 106.80 mp, inserat într-o amenajare modernă, presărată cu elemente prețioase și o culoare-vedetă. Amenajarea a fost realizată de arhitecții Cristiana Zgripcea și Alexandru Morar.

Beneficiarul, un tânăr domn, și-a dorit reamenajarea apartamentului într-un stil cât mai modern și funcțional. Proiectul s-a derulat de la viziunea cromatică propusă de arhitect – tonuri de albastru-petrol și alb-negru, care să devină fundal pentru accente metalice, glam. Partea centrală a casei, atât din punctul de vedere al compartimentării cât și ca interacțiune de elemente de design, este zona de living. Aici se remarcă peretele vopsit în albastru petrol, pus în valoare prin profile decorative, inserții de piele și blana naturală, plus accente metalice. Efectul este extrem de bine coordonat – spațiul rezultat este unul spectaculos, dar totodată relaxant și primitor.

De altfel, livingul este și zona preferată a beneficiarului, care apreciază felul în care peretele contrastează cu notele de argintiu.

Provocarea a fost să se depășească ezitarea în fața culorilor intense și accentelor curajoase, îmbinându-le astfel încât să creeze un spațiu ieșit din comun, și nicidecum unul kitschos.

Forma îngustă a bucătăriei a constituit una dintre provocările acestui proiect. Mobilierul custom-made incorporează electrocasnice Franke și accesorii Blum.

Nuanța de albastru-petrol se regăsește și în bucătărie, spațiu marcat de fuziunea dintre modern și clasic. Textura fronturilor de mobilier este pusă în evidență prin mânerele negre și elementele vegetale. Placarea cu cărămidă aparentă albă este încă un omagiu adus stilului retro. Deși redus ca dimensiune, spațiul înglobează inclusiv un loc de luat micul dejun.

Dormitorul matrimonial este compus din diferite elemente prețioase: covorul din piele naturală, noptierele din alamă, măsuța din lemn de cocos. Alăturarea acestora creează un spațiu original, ce duce cu gândul la confortul dintr-o cameră de hotel.

Dormitorul de oaspeți se remarcă prin patul metalic cu baldachin. Alura brută a acestuia este temperată prin texturi calde și primitoare.

Băile au fost finisate cu nuanțe naturale, neutre. În baia matrimonială, plăcile în nuanțe deschise și calde contrastează cu placările cu aspect de lemn.

Baia minimalistă este dotată cu sanitare Ravak și Dalet, mai exact cu baterii Ideal Standard.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.