Masculine Vibe – O amenajare în stil industrial realizată de Miso Architects

Amenajarea Masculine Vibe realizată de Miso Architects ne-a impresionat prin îmbinarea ingenioasă a elementelor elegante cu cele industriale, rezultând o compoziție cu o notă scenografică pronunțată.

Masculine Vibe, precum evocă și denumirea, întruchipează imaginea unui apartament de burlac, extins pe o suprafață de 80 mp cu 3 terase exterioare generoase, de 20 mp în total.
Amenajarea este construită într-un stil modern, încadrând o combinație reușită de elemente elegante (texturi fine de catifea) și industriale (structuri metalice, vopsea beton aparent).

Cea mai spectaculoasă încăpere a amenajării, după părerea noastră, livingul se remarcă prin placarea tavanelor și a pereților, puse în valoare de oglinzile frumos iluminate încadrate pe fundalul vopselei decorative de tip beton aparent.

 

 

Tot în living, biblioteca realizată pe comandă din MDF vopsit, PAL lemn și structură metalică, prezintă un design și o cromatică astfel gândită, încât se contopește cu stâlpul și grinda care o delimitează, dând impresia de susținere, indiferent de suplețea sa.

Canapeaua, de asemenea realizată pe comandă, reprezintă o piesă extrem de elegantă datorită formei și a combinației de materiale unice. Restul pieselor de mobilier, comodă cu blat de piatră, măsuțele de cafea cu structură de metal extrem de fină, blaturi de oglindă, dar și fotoliul cu cadru de lemn curbat, întregesc complet scena formând un ansamblu unitar și elegant.

 

 

Corpurile de iluminat de tip spoturi pe șină, au fost alese și direcționate cu scopul de a pune în valoare câte o zonă sau un element deosebit al încăperii, ceea ce arhitectele de la Miso au încercat să urmărească în toate încăperile locuinței.

De-a lungul holului de la intrare a fost amplasat un mobilier cu un design suspendat, pentru a nu încărca spațiul prea mult, dar în același timp pentru a oferi suficiente zone de depozitare.
Vedetele holului sunt de departe suporturile de sticle de vin, concepute astfel încât să poată fi amplasate de-a lungul unui perete sau într-un spațiu îngust, fără a incomoda tranzitul.

 

În dormitorul matrimonial, patul și dulapul de haine, piese deja existente au fost integrate strategic pentru a amplifica vizual spațiul extrem de mic.

 

 

Bucătăria era deja mobilată și utilată când proiectul a fost preluat de Miso Architects. Totuși, au fost necesare câteva modificări cheie, precum schimbarea mânerelor corpurilor inferioare și acoperirea sticlei printate cu un peisaj marin, utilizând o vopsea rezistentă de tip beton aparent, impregnând și în această încăpere stilul industrial. În plus, au integrat un perete de accent cu un contrast puternic, cu ajutorul ardeziei.

 

 

Biroul prezintă o încăpere extrem de mică, de doar 9 mp, dar cu toate acestea, Miso Architects au reușit să integreze un birou încăpător cu spații de depozitare, o comodă pe rotile cu design deosebit și o canapea extensibilă cu o formă atipică.
De-a lungul peretelui amprentat cu beton aparent, au fost expuse tablourile mamei beneficiarului, amintiri dragi și pete de culoare vesele.

 

 

Dormitorul de oaspeți se remarcă datorită literelor luminoase în formă de ZZZ, amplasate deasupra canapelei extensibile cu un imprimeu geometric foarte bine integrat. Pentru prietenii veniți în vizită, arhitectele au creat o zonă de agățat haine și lăsat valiza într-o manieră primitoare. Măsuța de cafea adiacentă este multifuncțională datorită ajustării sale pe înălțime și a fost construită pentru a putea fi mutată prin casă, în caz de nevoie.

 

Cele trei terase ale apartamentului au fost mobilate cu piese diferite, astfel încât să creeze ambiente cu funcționalități distincte : prima cu un loc de luat masa în aer liber, cea de a doua cu fotolii confortabile impregnate cu un design atipic, iar cea de a treia cu canapele comode pentru serile târzii, la povești.

În cele două băi ale apartamentului s-a intervenit prin modificarea lavoarelor și implicit integrarea unor piese de mobilier cu un design unic – corpurile acestora și oglinzile retro fiind iluminate într-un mod subtil. Bateriile și accesoriile de baie, de la Delta Studio, prezintă un rafinament discret, îndeosebi cele din baia adiacentă dormitorului matrimonial, unde s-a optat pentru modele negre mate de la Noken.

 

Un element decorativ spectaculos este cercul cu licheni turquoise de la Green Mood, ce conferă o notă de culoare și vitalitate spațiului cu note sumbre.

Am stat de vorbă cu arhitecta Sorana Leru de la Miso Architects, căreia i-am adresat următoarele întrebări. Ne-a oferit multe informații interesante, explicând conceptul și procesul din spatele acestui proiect reușit.

– Cărui tip de proprietar i se adresează locuința?

Proprietarul amenajării noastre este un tânăr burlac, care profesează în domeniul IT, călătorește des și apreciază vinurile bune. Designul a fost adaptat stilului său de viață, ținând cont de faptul că lucrează uneori de acasă și primește des prieteni în vizită.

– Cum a ajuns beneficiarul să colaboreze cu firma Miso Architects? Cum v-ați cunoscut și cum a decurs colaborarea?

Beneficiarul ne-a găsit pe internet, (Google, Facebook și site-uri de specialitate), a intrat în legătură cu noi și ne-am întâlnit, iar colaborarea a decurs extrem de bine, am fost mereu pe aceeași lungime de undă și a avut încredere, să alegem și să hotărâm noi toate detaliile proiectului. Din punctul nostru de vedere îi oferim cu brio titlul de client ideal, cu deosebită apreciere pentru încrederea acordată.

– În ce stadiu a fost preluat proiectul și ce modificări de compartimentarea interioară ați făcut?

Am preluat apartamentul în stadiu finalizat și curat, cu parchet și pereții vopsiți alb, băile erau finisate și echipate, acestea au necesitat doar modificări punctuale din partea noastră. Nu am realizat nici un fel de modificări de compartimentare, partea de șantier a presupus doar completări la instalația electrică, nuanțarea și vopsirea pereților de accent.

– Ce și-a dorit beneficiarul de la această amenajare?

Beneficiarul și-a dorit o amenajare modernă și elegantă, cu finisaje deosebite și o atmosferă cu tentă masculină.

 

– A existat un proiect inițial pe care l-ați propus beneficiarului? ați mers împreună la achiziționarea mobilierului și accesoriilor?

Da, a existat un proiect propus clienților ca de fiecare dată, pornim de la nevoile și dorințele acestora și le transpunem în mediul virtual sub forma unui proiect în plan și în 3D, astfel încât ei să poată vedea simulările propuse și să le putem discuta înainte să ne apucăm de partea de implementare.

De cele mai multe ori, realizăm împreună cu beneficiarul vizite la cei mai importanți furnizori pentru a alege materialele, texturile și culorile care urmează să compună rezultatul final mult așteptat. În acest caz, clientul nostru a avut încredere totală și ne-a lăsat mâna liberă să hotărâm care este cea mai bună variantă, ceea ce ne-a responsabilizat foarte mult să ne asigurăm că fiecare decizie este cea mai bună opțiune posibilă.

– Care a fost cea mai mare provocare a proiectului?

Cea mai mare provocare a proiectului a constat în mobilarea holului de acces, un spațiu mic și îngust care la prima vedere părea că nu va putea cuprinde prea multe spații de depozitare. Un alt aspect de care a trebuit să ținem cont, a fost amenajarea deja existenta a bucătăriei şi a dormitorului matrimonial, din care am încercat (cu succes spunem noi) să obținem cel mai bun rezultat fără intervenții majore.

Din punct de vedere tehnic, placările de tavane au fost un adevărat test, fiind greu de montat în contextul carcasei de rigips, astfel încât să fie la fix pe dimensiune, dar să aibă și o garanție de rezistență în timp.

 

 

– De la ce element a pornit amenajarea? Cine a ales cromatica?

Amenajarea a pornit de la stilul sugerat de client, care a dorit să îi conturăm un design modern cu o puternică influență masculină.

Sfatul arhitectului

Considerăm că rezultatul final al acestei amenajări s-a conturat atât de frumos datorită realizării de excepție a mobilei pe comandă și a finisajelor de foarte bună calitate pe care le-am folosit, în principal a PAL-urilor, care în final au contribuit semnificativ la imaginea finală a designului nostru.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *