Mix de clasic și modern într-o amenajare de casă

O locuință primitoare și confortabilă, realizată pe o suprafață de 280 mp și amenajată pentru o familie cu o fetiță, în care elementele clasice și vintage sunt întrerupte curajos de inserții moderne. Amenajarea a fost realizată de arhitecții Anca Mihaela Constantin și Ionuț Constantin.

Casa a fost amenajată de arhitecți pentru o familie de vechi colaboratori și buni prieteni, care și-au dorit o locuință călduroasă, ce avea la bază o combinație între modern și clasic. Pentru definirea conceptului, s-a pornit de la culorile pământului pentru fundal (bej, crem, cappuccino), cu accente date de nuanțe revigorante de verde-mentă și albastru marin, plus mici tușe de sclipiri provenite din mozaic.

S-a dorit exploatarea eficientă a fiecărui spațiu fără a îl încărca inutil, optându-se așadar pentru un mobilier cât mai simplu și funcțional, cu suficiente spații de depozitare pentru nevoile familiei.

Zona de living, situată la parter, este orientată către curte și beneficiază de lumină naturală abundentă. Șemineul este ales ca punct de orientare a spațiului, marcând zona de relaxare și de timp petrecut împreună. Tapetul folosit pe peretele cu canapea are un model vintage, ce dialoghează plăcut cu restul texturilor folosite. Zona de dining este marcată printr-un chenar de mozaic montat pe pardoseală, alura modernă a mesei cu picioare metalice contrastând cu fundalul patinat creat de parchetul antichizat. Accentele de culoare sunt date de draperiile nuanțate într-un ton verde-mentă.

Zona de luat masa este separată de bucătărie printr-o ușă glisantă de sticlă, amenajarea acesteia limitându-se la o prelugire firească a interiorului din living. Nota vintage este prezentă prin finisajul ales pentru pardoseală și placările ceramice. Fronturile verde-mentă întrerup monotonia mobilierului alb și aduc dinamism spațiului.

Dormitorul matrimonial este conceput ca spațiu de relaxare, în care patul cu formă rotunjită devine element central. Nuanțele de bleu și verde contribuie la atmosfera destinsă.

Dormitorul fetiței explorează culoarea ei preferată, rozul. Amenajarea este dotată cu un spațiu generos pentru depozitarea jucăriilor.

Corpurile de iluminat folosite în cadrul acestui ambient sunt prezente într-un mod discret, punând în valoare spațiile.

Mobilierul modern Formmat este dotat cu accesorii și feronerie Blum, ideale pentru optimizarea spațiului.

Zonele de la etaj (trei dormitoare, un dressing și două băi) preiau din elementele de decor de la parter. Finisajele ce dispun de un aer vintage sunt regăsite în baia matrimonială, dotată cu duș și cadă. Nota modernă este dată de mobilierul minimalist Formmat și de obiectele sanitare Dalet. Cealaltă baie se distinge prin inserțiile de mozaic Keramyth, ce aduc o notă prețioasă spațiului.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.