5 Cele mai populare modele de bucatarii care nu se vor pierde in timp

La fel ca imbracamintea sau mobilierul, bucatariile pot aborda mai multe stiluri. O bucatarie noua costa cel mai mult si e cea care va rezista cel mai mult. Cu totii stim ca alegerea unor modele de bucatarii necesita putin mai multa atentie. In general, va ajuta sa stiti daca preferati un aspect mai clasic sau unul mai modern. Luarea acestei decizii va va ajuta sa restrangeti alegerile privind totul, de la culoarea peretelui pana la usile de dulap.

Alegerea unei teme de design foarte specifice, cum ar fi Colonial francez sau Art Deco, va ofera chiar un plan si mai bine organizat. De exemplu, stilurile de design care amesteca si potrivesc mai multe tipuri se numesc de obicei eclectice.  Aspectul care imbina elementele traditionale si contemporane este considerat un stil de design tranzitoriu.

Modele de bucatarii traditionale

Bucatariile traditionale au un aspect formal si elegant, caracteristic caselor americane si europene din secolele XVIII, XIX si inceputul secolului al XX-lea.

Elemente caracteristice: dulapuri din cires, nuc si mahon; aticole si aparate antice; lemn, piatra sau alte materiale naturale.

  • Italian: La fel ca stilul victorian, o bucatarie in stil italian se bazeaza pe detaliile elegante ale dulapurilor, in special cele de turnare si finisare.
  • Georgian: Formal este cuvantul cheie atunci cand proiectam o bucatarie georgiana. Se foloseste lemn inchis, cum ar fi cires, nuc si mahon pentru dulapuri. Panourile inalte sunt tipice, la fel si dulapurile stivuite care ajung la tavan. Accentele negre (cum ar fi o insula neagra pictata) sunt de asemenea caracteristice acestui stil.
  • Victorian: Eleganta este cuvantul cheie atunci cand vine vorba de bucatariile victoriene. Inspiratia principala sunt usile inalte ale catedralelor, accentuate de ornamente. Lemnul de culoare intunecata si puternica este cea mai buna varianta atunci cand vine vorba de dulapuri.

Modele de bucatarii tranzitionale

Desigur, cel mai popular stil de astazi, bucataria de tranzitie, combina caracteristici atat de design traditional cat si modern pentru a crea un aspect proaspat si actualizat. Scopul este acela de a echilibra familiaritatea infrumusetata a designului traditional cu noile vopseluri, tendinte si materiale ale zilelor actuale. O reusita care nu pare ciudata sau futurista.

Bucatariile de tranzitie includ elemente de design traditional si contemporan. Eclectic prin definitie, ele amesteca materiale naturale si artificiale, precum si finisaje si texturi.

Liniile de proiectare din bucatariile de tranzitie sunt, in general, mai moi, inclinate spre cele simple si liniare. Ele nu sunt atat extrem de incarcate cu accente decorative. Se pot utiliza ornamente simple si modelarea dulapurilor. Cu profilul lor curat si rationalizat, usile in stil Shaker sunt populare in modelele de bucatarie de tranzitie. Dulapurile sunt adesea finisate intr-o pata naturala de lemn, sau altfel intr-o vopsea neutra, cum ar fi alb, gri sau negru.

Un amestec jucaus de bucatarii vechi si noi, stilul de tranzitie incearca adesea sa surprinda stiluri fara intreruperi, cu o atingere personala. Stilul de design modern Country este un exemplu perfect al unei bucatarii de tranzitie. Alte stiluri pe care le auziti in cadrul categoriei de tranzitie includ Miscarea Arts-and-Crafts inspirata de Frank Lloyd Wright, precum si stilurile Cottage inspirate de ceramica Barn.

Modele de bucatarii country

Bucatariile country sunt vesele si primitoare, cu lumini si culori stralucitoare. Dulapuri sunt vopsite si vitrate, cosuri tesute, motive florale si rafturi decorative.

Elemente caracteristice: materiale cu model floral, dungi sau carouri; tesaturi pe pereti sau la ferestre, ornamente sculptate manual.

Pentru a mentine un aspect artizanal, dulapurile din pin sau stejar sunt predominante.

Modele de bucatarii contemporane

Bucatariile contemporane tind sa fie descrise ca fiind moderne, minimaliste si geometrice. Caracteristicile includ linii orizontale, asimetrii si lipsa ornamentarii. Materialele sunt adesea facute de om, mai degraba decat naturale: otel inoxidabil, laminat, sticla, beton, crom si lac.

Modelele de bucatarii contemporane cuprind stiluri din anii 1940 pana in prezent, cu influente din Italia, Germania si Scandinavia.

Cateva elemente caracteristice ale acestui stil sunt:

  • Cadrele fara rame;
  • Dulapuri din otel inoxidabil, alb, laminat, sau din lemne subtiri cum ar fi mesteacan sau artar;
  • Usile dulapurilor: cu placute sau ridicare orizontala;
  • Articole din sticla mata;
  • Otel inoxidabil si alte accente metalice;
  • Dulapuri si contoare curbate.

Modele de bucatarii Arts & Crafts

Bazandu-se pe forma si functionalitate, modelele de bucatarii Arts & Crafts se bazeaza pe un aspect natural, cu un accent deosebit pe maiestrie. Usile din panouri incadrate cu cadre groase sunt dominante. Pentru un accent interesant, contrastati finisajele sau lemnul ramei cu cele ale usii si panoului.

Elemente carcteristice: culorile neutre gasite in natura, dulapuri cu panouri de interior, vitralii si corpuri de iluminat, diverse tipuri de lemn, linii clare, puternice.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *