8 stiluri și modele de băi cu un design aparte

Băile pot fi o adevărată provocare atunci când vine vorba de amenajări. Prea multe modele de băi, variante de gresie, căzi sau cabine de duș? Toate aceste opțiuni ne oferă varietatea de unde putem alege, dar ne și îngreunează deciziile.

Am pregătit mai jos câteva stiluri pentru modele de băi pentru a vă ajuta să vă descoperiți stilul și să vă puteți decide ce se potrivește cel mai bine în casa voastră.

Modele de băi – Stilul Rustic

Nu este nevoie să trăiți la fermă pentru a vă bucura de acest stil. Retro, ușor învechit, stilul rustic ne aduce aminte de perioadele mai simple, în care tehnologia nu ne invada viața de zi cu zi și unde o baie reprezenta un lux plăcut, alături de o carte și lumânări.

Acest stil popular se înclină spre un aspect cu accesorii minime, cu o atenție deosebită asupra materialelor simple, dar puternice, cum ar fi lemnul recondiționat. Pentru a obține tonul potrivit, mulți proprietari optează pentru mobilier vechi, căzi free standing, finisaje vopsite, lumini și oglinzi vintage.

Stilul Modern

Designul modern de baie este pur și simplu definit prin aspectul său. Liniile drepte, curate, spațiile fără surplus de obiecte și prezența formelor geometrice care domină peisajul. Designul modern este foarte diferit de tematica artei interioare tradiționale – de fapt, conceptul este exact opusul. Designul modern este adesea confundat cu designul contemporan, dar de fapt există o diferență distinctă între cele două.

Termenul de design contemporan se referă de fapt la materiale și teme de design care sunt noi și populare în prezent – cu alte cuvinte, ele sunt la modă acum. Designul modern poate avea componente din designul contemporan, însă tema de design modern este în sine un trend diferit.

Dar ce definește cu adevărat o temă modernă de design? Pe lângă aspectul fluent al liniilor și culorilor simple cu tonuri neutre, elementele de design moderne merg de multe ori mână în mână cu organizarea ambientului. Un spațiu bine organizat, cu un minim de obiecte dispuse la vedere și soluții inteligente de stocare, reprezintă cu adevărat un design modern de baie.

Modele de băi – Stilul Contemporan

După cum a fost menționat anterior, un design contemporan cuprinde materiale și teme de design care sunt noi și actualizate în funcție de trenduri. Liniile curate domină un astfel de stil. În acest model de baie nu veți găsi ornamente arhitecturale cum ar fi mulaje sau cadre pentru ușile dulapurilor.

Simplitatea design-ului înlocuiește aglomerarea. Accentul este pus pe materialele elegante și iluminarea simplistă, pentru un sentiment de rafinament. Cele mai recente materiale, finisaje și tehnologie își regăsesc locul în aceste modele de băi.

Deci, se poate întâmpla să aveți idei de decor pentru baie, chiar dacă nu este tradițională, modernă sau nu reflectă nimic clar prin definiție. Mai mult decât atât, decorul este plin cu obiecte timpurii, un covor frumos pe care l-ați găsit într-un magazin vintage în urmă cu o săptămână, câteva scaune vechi, moștenite, și prosoape integrate într-o varietate de culori ciudate, uneori nepotrivite.

Dacă nu vă place banalitatea, atunci poate acesta este stilul ideal. Este mai mult o combinație între puțin country și puțin rock ‘n’ roll. Un aspect eclectic care combină stiluri și epoci, culori și modele cu accesorii care vă oglindesc personalitatea. Dacă vă place libertatea de a experimenta și  de a încorpora piesele iubite de mult timp, acest stil este cel mai potrivit.

Modele de băi – Stilul Tradițional

Nu trebuie să considerăm acest stil vechi sau demodat. Gândiți-vă la acele robinete cu mâner încrucișat, o cadă cu picioare și chiuvete cu piedestal, care reflectă întocmai ideea expusă. Stilul tradițional se folosește de obiecte clasice și de un design ce a rezistat de-a lungul trecerii timpului. O mulțime de detalii cu un caracter bogat pot fi regăsite în acest stil, care se folosește de culori calme și materiale elegante, cum ar fi marmura.

Stilul Asiatic

Băile în stil asiatic oferă un loc perfect în care să vă odihniți, să vă relaxați și să vă recuperați la sfârșitul fiecărei zile, precum și un spațiu calm, unde puteți să vă pregătiți pentru o zi plină. Un sentiment de liniște, bunăstare, echilibru și armonie vizuală se află în centrul acestui design care evocă aceste calități prin utilizarea de linii curate, decor minimalist, scheme de culoare liniștitoare și materiale naturale.

Modele de băi – Stilul marinăresc

Imaginarea unei băi într-un loc pe plajă capătă o conotație unică. Majoritatea oamenilor preferă o atmosferă liniștită, relaxantă, precum o evadare, într-o baie, totuși puține lucruri reușesc să ajute la formarea unui astfel de ambient.

Finisajele durabile, culorile în nuanțele apei și nisipului, alături de accesoriile decorative pe care ați putea să le întâlniți pe țărm, aduse de valurile spumoase, evidențiază acest stil liniștitor ce se regăsește în astfel de modele de băi .

Stilul Industrial

Dacă vă plac lucrurile mai simple, dar totuși utile, nu trebuie să mai căutați alte modele de băi. Stilul pe care îl căutați este cel industrial, care cuprinde materiale brute, durabile, cum ar fi cărămida, betonul și oțelul.

Cu siguranță, veți găsi aceste finisaje în mansardele mari și în clădirile industriale.

Modele de băi – Stilul Mediteranean

La fel ca o dietă mediteraneană, acest stil vă va face baia să inspire fericire și sănătate. Culorile strălucitoare și plăcile cu șabloane complexe, arcadele, oglinzile ornamentate și metalele lustruite sunt doar câteva dintre trăsăturile acestui stil aerisit și vesel.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.