Modele de dormitoare pentru casa visurilor tale

Chiar daca dormitorul este un spatiu privat care va fi vazut de mult mai putini oameni decat livingul sau bucataria, ar trebui sa fie un sanctuar la fel de elegant. Indiferent daca doriti un design traditional sau un refugiu exotic, veti gasi in prezentarea noastra, modele de dormitoare pentru a crea camera visurilor dumneavoastra. Cel mai probabil, nu aveti nevoie de o remodelare completa pentru a oferi un nou aspect dormitorului dumneavoastra.

Modele de dormitoare –  Stilul MODERN

Modern este un termen de design larg care se refera de obicei la o locuinta cu linii clare. Este folosita o paleta simpla de culori, ce utilizeaza materiale care pot include metal, sticla si otel.

Designul modern are un simt al simplitatii in fiecare element, inclusiv in mobilier. Un cuvant folosit in mod obisnuit pentru a descrie stilul modern este elegant. In modelele de dormitoare ce adopta acest stil, nu se folosesc o multime de accesorii si se evita supraaglomerarea camerei.

Stilul CONTEMPORAN

Modern si contemporan sunt doua stiluri utilizate frecvent interschimbabile. Contemporanul este diferit de cel modern deoarece descrie designul actual.

Diferenta principala care separa stilul de design modern de cel contemporan este aceea ca modernul reprezinta o interpretare stricta a designului care a inceput in secolul al XX-lea. Stilul contemporan, pe de alta parte, este mai fluid, cu o mai mica aderenta la un anumit stil. De exemplu, modelele de dormitoare ce adopta stilul contemporan pot include linii curbate, in timp ce designul modern nu.

Modele de dormitoare – Stilul MINIMALIST

Conceptul minimalist este unul foarte popular in Australia. El se aseamana cu stilul modern, dar este mult mai simplificat decat acesta.

Paletele de culori sunt neutre si aerisite; mobilierul este simplu si rationalizat, si nimic nu este excesiv sau viu colorat in accesorii sau in decor.

Modelele de dormitoare ce adopta stilul minimalist sunt in cele din urma definite prin functionalitate si prin linii ultra-curate.

Modele de dormitoare – Stilul INDUSTRIAL

Stilul industrial, asa cum sugereaza si numele, se inspira dintr-un depozit sau dintr-o mansarda urbana.

Exista un sentiment de neclaritate neterminata in multe dintre elementele folosite, si nu este neobisnuit sa vedeti caramizi expuse, conducte si lemn. Un model de dormitor, cu tematica de design industrial, ar fi o mansarda renovata dintr-o fosta cladire industriala.

Sunt specifice la tavanele inalte, cheresteaua veche si corpurile de iluminat din metal, cu mobilier functional redus. Este posibil sa existe una sau doua bucati de arta abstracta sau de fotografie pentru a adauga o pata de culoare intr-o schema de culori neutre, derivata din materiale primare cum ar fi lemnul si metalele.

Stilul MID-CENTURY MODERN

Acest model de dormitor este o revenire la stilul de design de la mijlocul anilor 1900 – in primul rand anii 1950 si 60. Exista o atmosfera retro nostalgica in designul modern din secolul al XX-lea si, de asemenea, unele elemente de minimalism.

Functionalitatea sau „lipsa de agitatie” au fost tema principala pentru designul de la jumatatea secolului. Accentul se pune pe forme naturale sau organice, cum ar fi scaunul in forma de „ou”, desene sau modele simple si usor de utilizat si fabricari simple. Acesta completeaza cu usurinta orice interior.

Modele de dormitoare – Stilul SCANDINAV

Stilul scandinav acorda un omagiu simplitatii vietii din tarile nordice. Mobilierul acestui stil se simte de multe ori ca o opera de arta, desi este simplu si subevaluat. Exista functionalitati in mobilier impreuna cu cateva linii interesante, multe dintre ele avand o influenta sculpturala.

Alte caracteristici comune includ palete de culori albe si incorporarea elementelor naturale, cum ar fi lemnul de tip presat, materialele plastice stralucitoare si aluminiul emailat, otelul si pardoseala din lemn. Daca exista aparitia petelor de culoare, adesea vine de la folosirea artei, a aruncarilor de fibre naturale, a blanurilor sau a unei singure bucati de mobilier.

Iluminatul, se face mai mult pe cale naturala, decat prin accesorii, iar mobilierul functional caracterizeaza modelele de dormitoare scandinave.

Stilul Traditional

Stilul de design traditional ofera detalii clasice, mobilier somptuos si o abundenta in accesorii. Este inradacinat in sensibilitatile europene.

In modelele de dormitoare traditionale se folosesc adesea lemnul finit, paletele bogate de culori si o varietate de texturi si linii curbate. Mobilierul are multe detalii, ornamente si materiale, cum ar fi catifeaua, matasea si brocartul, care pot include o varietate de modele si texturi.

Exista profunzime, stratificare si dimensionalitate in cadrul celor mai multe modele de dormitor traditionale.

Stilul Rustic

Designul rustic este provenit din inspiratia naturala, folosind elemente crude si adesea nefinisate, inclusiv lemn si piatra.

Designul rustic poate include accesorii din exterior cu emulsii de caldura din design si detalii arhitecturale care pot include elemente cum ar fi plafoanele boltite si impodobite cu grinzi de lemn sau podele din lemn recuperate.

Multe modele de dormitoare combina acum designul rustic cu mobilier si accesorii mai moderne.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *