Modele de living – 5 exemple de cum puteti sa va amenajati livingul

Modele de living – atunci cand vorbim despre planificarea si executarea lor, exista cateva lucruri de baza pe care trebuie sa le luati in calcul atunci cand va alegeti noul decor.

1. Functionalitatea

Modelele de design nu ar trebui sa ramana asa cum sunt, ci ar trebui sa ofere functionalitate in functie de stilul de viata pe care il aveti. In astfel de cazuri, cum ar fi copiii, este nevoie de un design mai putin vulnerabil, care sa le permita sa se plimbe fara a se rani sau a sparge nimic.

2. Alegerea stilului de design interior

Exista mai multe tipuri de stiluri de design interioare pe care le puteti alege, de la traditional la rustic, de tranzitie la contemporan si modern. Odata ce ati decis, totul va veni de la sine.

3. Investitia intr-o canapea de calitate

Din moment ce camera de zi este camera principala a casei, locul unde numeroase persoane se aduna si stau, alegerea unei canapele confortabile este o prioritate. Cu toate acestea, inainte de a cumpara, asigurati-va ca alegeti cu grija dimensiunea, culoarea si tipul de tesatura.

Model de living traditionale

Designul traditional este un stil plin de eleganta si sofisticare. Aspectul in camerele traditionale este construit pe concepte din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea. Mobilierul in acest stil este o piesa fina, artizanala si eleganta.

Decoratiunile ar trebui sa fie artizanale si sa aiba elemente elaborate, din lemn, evitandu-se unghiurile ascutite.

Este important sa se echilibreze aspectul rafinat al secolului al XVIII-lea, evitandu-se in acelasi timp supraaglomerarea. Camerele ar trebui sa fie echilibrate, fara a fi supraincarcate.

Culorile intr-un design traditional ar trebui sa fie bogate si calde, o influenta florala fiind binevenita. Puteti gestiona o culoare indrazneata sau doua, pentru a crea un efect dramatic.

Stilurile traditionale folosesc deseori modele de arhitectura. In timp ce linia, culoarea, spatiul, textura si forma sunt printre elementele principale care ar trebui luate in considerare, exista, de asemenea, factorii determinanti din alte modele.

Lambriile elaborate si panourile din lemn sunt adesea vazute in acest stil. De asemenea, este prezentata complexitatea modelelor de pardoseala si lemn.

In afara de aceasta, intr-un stil traditional, se poate gasi si o canapea impunatoare, perne cu accente de culori, decoratiuni cu pereti incadrati si draperii din tesaturi elegante.

Modele de living contemporane

Design-urile contemporane sunt adesea confundate cu modelele de living moderne. Cele contemporane sunt modele create in prezent, care apar in acest moment si vor suferi modificari. Prin urmare, contemporanul este mereu in schimbare si flexibil. Acestea pot fi o combinatie intre toate tipurile de modele traditionale, moderne sau rustice.

In ceea ce priveste designul modern, acest model este fix si va ramane asa cum este, la infinit, deoarece acest design a fost creat doar intre anii 1920 si 1950. Astfel, designul contemporan a fost gandit in mod fals sa devina un design modern, dar in realitate este designul modern incorporat in design-urile contemporane.

Contemporanul are chiar influente ale modelelor traditionale intr-o abordare mai larga, mai stralucitoare si mai usoara. Culori calde si intunecate, mobilier compact, greu, pentru a elibera spatiu in miscare, linii curbate si forme simple.

O ilustratie a designului contemporan cuprinde linii si forme curate, spatii deschise, pornind de la ferestre foarte largi, cu depozitare incorporata in perete si dulap, desene simple fara sculpturi si curbari suplimentare.

Modele de living modern

Designul modern a fost creat in secolul al XIX-lea si a fost facut cunoscut pentru designul sau simplu dar profund. Acesta este cunoscut ca fiind fixat, in timp ce contemporanul se schimba mereu, imprumutand idei fie din designuri moderne fie din cele traditionale.

Designul modern este simplu si se combina foarte bine cu o sensibilitate minimalista. Sticla este un bun accesoriu pentru acest tip de design si ofera camerei un aspect curat si simplu.

Paleta de culori poate varia in mod riguros. Cel mai important, culorile albe si stralucitoare trebuie sa functioneze ca baza. Puteti contrasta albul cu aproape orice. O culoare intunecata ca si negrul poate functiona foarte bine ca o culoare de contrast. Intr-o baza monocroma, puteti adauga o culoare dramatica ca o culoare accent si se potriveste foarte bine cu un design modern.

Iata cateva elemente care separa modernul de alte modele de living:

 • Linii drepte si curate;
 • Placi de dimensiuni mari cu muchii rectificate;
 • Podele din lemn de esenta tare;
 • Biblioteci de perete;
 • Planurile de etaj deschise, cu putini pereti;
 • Utilizarea metalelor;
 • Culoare accentuata;
 • Lipsa pernelor in exces si a covoarelor.

Model de living mediteraneene

Stilul mediteranean este un stil usor, senzational, care este inspirat din planul unei plaje si a vietii oceanului. Acest design ar trebui sa aiba o senzatie de soare, imbibata cu aer de briza rece. Culorile ar trebui sa fie luminoase si primitoare. Relaxante, nu foarte dramatice. Podelele si zidurile cu textura se regasesc intr-un design mediteranean.

Ferestrele mari, deschise si arcadele sunt perfecte, pentru ca permite intrarea luminii naturale. Un amestec de culori pamantii si culori luminoase, indica stilul mediteranean. O podea de teracota calda pe un perete de stucat alb este un aspect tipic mediteranean. Aururile, ruginile si galbenele prafuite sunt binevenite in acest stil.

Elemente specifice:

 • Mobilier rustic;
 • Texturile peretilor;
 • Culori vibrante si pamantii;
 • Lampi de tavan din lemn de culoare inchisa;
 • Natura ca inspiratie;
 • Utilizeaza placi de teracota, piatra taiata si lemn de pin.

Modele de living country

Stilul Country este tipul de stil pe care il veti gasi intr-o ferma veche. Este un design clasic care utilizeaza linii simple si palete de culori primitoare, impreuna cu stilul de epoca, pentru a construi o atmosfera confortabila.

Cand doriti sa obtineti design Country, inclinati-va spre o estetica fermecatoare de gospodarie, relaxata, simpla si primitoare. Antichitatile functioneaza bine in stilul Country prin construirea unui aspect de epoca. Dar, nu uitati sa fiti atenti si sa utilizati o paleta de culori stralucitoare, cu linii drepte si siluete simple.

In mod obisnuit, modelele de livinguri country se inspira in cea mai mare parte din folclorul american sau viata rurala franceza reflectata chiar prin fiecare detaliu al designului. Revenind la vechile zile si traditii americane in agricultura, textile si materiale indigene reprezinta emblema temei insasi.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *