NOI Tendinte in Mobilier la Salone del Mobile Milano 2016

 

Salone del Mobile Milano (12-17 aprilie 2016) este cel mai important targ international dedicat mobilierului. Delta Studio a fost prezenta si anul acesta la Milano, pentru a descoperi cele mai noi tendinte in design interior, participand pentru a doua oara si ca expozant. In cadrul Targului International de Mobilier iSaloni 2016, s-au evidentiat furnizori de mobilier ca: Varenna, Poliform, Arketipo, Ditre Italia, Cattelan, Bonaldo, CorteZari si nu numai.

Standul Cattelan 2

Standul Cattelan Italia la iSaloni 2016

Ca in fiecare an, standurile Varenna si Poliform au fost cele mai impresionante, fiind printre cele mai aglomerate, renumite ca lansatoare de trend. Managerul de mobilier Delta Studio, Irina Androne, a filmat impreuna cu reprezentantii Poliform, Ditre Italia si Bonaldo noutatile expuse in avanpremiera la standurile acestora.

Bucatarie Arthena - Varenna Poliform

Bucatarie Arthena – Varenna Poliform

Cele mai importante tendinte remarcate la Salonul de Mobila de la Milano 2016 sunt: designul retro (aluzii catre anii ‘60-’80), stilul industrial (in forme mai mult sau mai putin rafinate), stilul eclectic, folosirea materialelor pretioase, finisajele aduse la un grad de  perfectiune prin folosirea tehnologiilor de ultima generatie. Culorile Pantone ale anului 2016 se regasesc ca accente, predominand culori de baza ca griuri in tonuri variate, marouri, negru sau alb cald. Accentele metalice infuzeaza spatiile: cuprul, bronzul si aluminiul sunt folosite in toate combinatiile posibile, realizand o conexiune discreta cu stilul retro si industrial. Sticla este prezenta in diferite nuante, inclusiv transparenta sau fumurie.

Standul Poliform la iSaloni 2016

Standul Poliform la iSaloni 2016

Pentru standul Poliform, designeri de renume ca Jean-Marie Massaud, Marcel Wanders si Emmanuel Gallina au creat noi colectii de canapele, fotolii si masute de cafea, extrem de apreciate de catre vizitatori pentru detaliile exclusiviste si combinatiile unice de materiale. Iata o prezentare video a standului Poliform:

Daca anul trecut mobilierul era asezat direct pe pardoseala, anul acesta este inaltat pe picioare de lemn sau metal, oferind senzatia de plutire.

Canapea Mondrian de la Poliform, semnata de Jean-Marie Massaud

Canapea Mondrian de la Poliform, semnata de Jean-Marie Massaud

Desi modern, picioarele mobilierului din lemn masiv cu detalii metalice sau din metal (auriu, cupru sau aramiu) sunt o aluzie clara la mobilierul vintage.

Masute Mondrian de la Poliform, semnate de Jean-Marie Massaud

Masute Mondrian de la Poliform, semnate de Jean-Marie Massaud

Mobilierul Poliform prezentat la iSaloni 2016 propune materiale pretioase precum marmura portelanata, cristalul, pielea naturala, atat ca finisaje pentru blaturile de masa si de comoda cat si la fronturile si topurile servantelor si noptierelor.

Masa Mass, creata de designerul Alain Gilles pentru a marca aniversarea de 80 de ani a companiei italiene Bonaldo, are un blat din marmura asezat pe un suport din metal, inspirat de o colivie.

Mass de la Bonaldo la iSaloni 2016

Mass de la Bonaldo la iSaloni 2016

Prezentarea video de la standul Bonaldo, realizata de managerul de mobilier Delta Studio Irina Androne si Paolo Brega, reprezentant Bonaldo, poate fi vizionata mai jos:

Materialele pretioase sunt folosite si de producatorul de mobilier italian Cattelan:

Masa Gordon Keramik de la Cattelan Italia

Masa Gordon Keramik de la Cattelan Italia

Si Arketipo a mizat pe blaturile pretioase – comoda Aura are o forma curata, liniara, din care se desprinde un blat din marmura. Volumul este inconjurat de un tub metalic, care functioneaza si ca suport si ii imprumuta un aer chic-industrial.

Comoda Aura de la Arketipo

Comoda Aura de la Arketipo

O alta tendinta remarcata la iSaloni 2016 este ca forma ‘mobilierului moale’, canapele si fotolii, s-a rotunjit si a devenit mai calda, chiar atunci cand stilul abordat este cel minimalist. Texturile in tendinte sunt: textilul din casmir, pielea intoarsa precum si pielea naturala, extrem de fina si atent finisata. Pe langa culorile anului, Rose Quartz si Serenity Blue, pe care le-am regasit ca accente de culoare, am remarcat: verdele crud, imprimeurile florale, precum si nuantele neutre de crem si gri, mereu in trendul marilor producatori de mobilier.

Standul Ditre Italia la iSaloni 2016

Standul Ditre Italia la iSaloni 2016

Iata o prezentare video a standului Ditre Italia, realizata de Irina Androne, manager de mobilier Delta Studio, si Teodora Lazar, reprezentant Ditre Italia:

Stilul industrial castiga teren anul acesta si se regaseste inserat atat in zona de bucatarii cat si in zona de dining. Picioarele meselor din fier beton, lemn invechit, precum si elemente metalice brute- usor finisate, sunt cele mai intalnite caracteristici ale stilului industrial.

Bucataria Factory de la Aster Cucine

Bucataria Factory de la Aster Cucine

CorteZari ne-au rasfatat privirile cu un stand cu tematica Padurea Fermecata, plin de aluzii la natural si la magia padurilor. Am remarcat noi detalii extrem de fine de prelucrare a lemnului de catre artizani, dar si un nou finisaj de vopsire a metalului care prin uscare capata aspect de velur catifelat, tehnologie folosita doar la companiile auto de lux pentru finisarea bordului.

Colaj CorteZari

CorteZari la iSaloni 2016

 

Si cei de la Arketipo au mizat pe aluzii la frumusetea clasica, prin materiale de tapiterie haute couture ce imbraca forme rafinate, cu accente industriale pe alocuri.  Atentia la detalii a companiei italiene s-a remarcat in fiecare mobilier expus, de la fotoliile eclectice, cu forme sinuoase si umpluturi ultra confortabile, adevarate tronuri contemporane, la mese cu forme geometrice atent studiate.

Standul Arketipo la iSaloni 2016

Standul Arketipo la iSaloni 2016

Standul Arketipo 3

Standul Arketipo la iSaloni 2016

Fotoliu Roxy de la Arketipo

Fotoliu Roxy de la Arketipo

Masa Oracle de la Arketipo

Masa Oracle de la Arketipo

Ca privire de ansamblu, la fiecare producator se remarca influente din mai multe stiluri de design si perioade, creand amenajari eclectice si pline de personalitate. Tendintele in mobilier prezentate in avanpremiera la Salonul de mobilier Milano 2016 se vor regasi in curand in showroom-urile Delta Studio, furnizor de solutii complete in amenajarile de interior.

Dining Cattelan Italia

Dining Cattelan Italia

 

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.